Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το υπ. παιδείας «απέβαλε» από τα σχολεία τον Γιώργο Τρομάρα

❱❱ Ο «γίγαντας» της Ελλάδας ξεσπά μέσω της «Espresso»Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Παρά τα 70 χρόνια του τραβάει ακόμη με τα δόντια του αυτοκίνητα και τρένα, λυγίζει με τα μπράτσα του σίδερα, όμως υπάρχει και ένα «βάρος» που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει ο θρυλικός Γιώργος Τρομάρας… Ο «γίγαντας» της Ελλάδας με την τιτάνια δύναμη έλυσε τη σιωπή του στην «Espresso» και μίλησε για το παράπονο που έχει από την Πολιτεία, η οποία δεν του ανανεώνει την άδεια για να συνεχίσει να παραδίδει προγράμματα μυϊκής δύναμης στα σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας!

img 6897

Οπως λέει συγκινημένος ο σύγχρονος «Ηρακλής», την περασμένη Παρασκευή έλαβε ένα e-mail από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, στο οποίο αναφέρεται ότι η αίτησή του απορρίπτεται για τρίτη συνεχόμενη φορά! Σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι αρμόδιοι στο έγγραφό τους, η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος δεν εγκρίνεται, καθώς «δεν είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές αξιολόγησης αιτημάτων έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων-δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικού υλικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)».

«Eίμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, γιατί νιώθω ότι με θέτουν στο περιθώριο. Εχω πολλά ακόμα να προσφέρω. Ο αθλητισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι η ζωή μου. Σε ποιον θα κλείσετε τις πόρτες; Σε μένα που έβγαλα πρωταθλητές και έχω αποτρέψει δεκάδες παιδιά από ναρκωτικά; Επρεπε να έχω άλλη μεταχείριση, ύστερα από όσα έχω προσφέρει» λέει με παράπονο ο Γιώργος Τρομάρας, συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να τον λυπηθούν, αλλά ελπίζει ότι ίσως κάποιοι «ταρακουνηθούν» μαθαίνοντας τον πόνο του.

2 1

Αμέσως αφού ανένηψε από έναν τραυματισμό που τον άφησε παράλυτο, ο 70χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος στην ελευθέρα πάλη ξεκίνησε να περιοδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας για να δείχνει τους άθλους του στα νέα παιδιά.

«Παρουσίαζα προγράμματα μυϊκής δύναμης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Θέλω να περάσω διάφορα μηνύματα στους μαθητές, όπως το πώς μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος αθλητής, να μείνει μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες και πολλά άλλα» αναφέρει ο Γιώργος Τρομάρας. Οπως τονίζει, τα παιδιά ενθουσιάζονταν βλέποντάς τον να επιδεικνύει την ηράκλεια δύναμή του: «Πάω σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και μου λένε ότι είμαι το πρότυπό τους» αναφέρει με καμάρι ο θρυλικός Τρομάρας και ξεκαθαρίζει ότι δεν έπαιρνε χρήματα γι’ αυτό που έκανε: «Κανείς δεν μου έδωσε χρήματα ποτέ. Εγώ πήγαινα γιατί αγαπούσα αυτό που έκανα. Η ψυχή μου πετάει ακόμη, είμαι ακμαιότατος και εξακολουθώ να γυμνάζομαι. Ημουν έτοιμος να φύγω και προχθές έλαβα αυτό το e-mail. Είμαι στην ενεργό δράση 58 χρόνια. Γύρισα πάνω από 30 κράτη σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία. Εχω σύρει νταλίκα 35 τόνων με τα δόντια μου, περνάω αυτοκίνητα πάνω από το κορμί μου… Τώρα είμαι 70 ετών και δεν έχω σύνταξη, δεν μπορώ να έχω ούτε ιατρική περίθαλψη!» λέει θλιμμένος ο Γιώργος Τρομάρας και καταλήγει ότι ήδη έχει κάνει κάποιες ενέργειες για να μάθει για ποιο λόγο απορρίφθηκε για τρίτη φορά η αίτησή του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....