Ο «Ρομπέν» των τραπεζών

❱❱ Ιταλός διευθυντής υποκαταστήματος άρπαξε 1.000.000 € από πλούσιους πελάτες και τα έβαλε σε λογαριασμούς φτωχώνΧέρι στα χρήματα πλούσιων καταθετών έβαζε Ιταλός τραπεζίτης, αποσπώντας τους πάνω από 1.000.000 ευρώ. Μόνο που δεν έπαιρνε τα χρήματα για τον εαυτό του, αλλά τα έβαζε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φτωχών πελατών της τράπεζας, κάνοντας πολλούς συντοπίτες του να τον αποκαλούν σύγχρονο «Ρομπέν των Δασών».

Μέχρι πρόσφατα ο 50χρονος Τζιλμπέρτο Μπασκιέρα ήταν διευθυντής του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Τράπεζας Πίστεως στο μικρό χωριό Φόρνι της Σόπρα, στο Φρίουλι της βόρειας Ιταλίας. Απολύθηκε όταν αποδείχτηκε ότι από το 2009 είχαν κάνει φτερά από τους λογαριασμούς ευκατάστατων πελατών της τράπεζας περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Με αναστολή

Η εισαγγελία του Ούντινε τού απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και απάτη, ενώ ύστερα από εξωδικαστικό συμβιβασμό ο 50χρονος αποδέχτηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και την κατάσχεση του σπιτιού του. Ο Μπασκιέρα, όπως δήλωσε στην «Corriere della Sera», δεν το μετανιώνει. Υποστηρίζει ότι έκανε ένα είδος εξέγερσης «απέναντι στο σύστημα που εγκαταλείπει τους συνταξιούχους με την κατώτατη σύνταξη και τους νέους χωρίς πόρους».

Γι’ αυτό θέλησε να αποδώσει δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς των πλουσιότερων πελατών για να αυξήσει τους λογαριασμούς όσων είχαν λιγότερα χρήματα. «Αφότου αποκαλύφθηκε η ιστορία, τηλεφώνησα προσωπικά σε όσους είχα αφαιρέσει χρήματα για να τους εξηγήσω τα κίνητρά μου» λέει ο Μπασκιέρα και προσθέτει: «Ακλόνητο πιστεύω μου είναι πως, εκτός από την προστασία των αποταμιευτών, καθήκον μας είναι επίσης να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη».

«Ζει σε μια μικρή πόλη, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Το έκανε ως μία καλή πράξη, για να βοηθήσει κατόχους λογαριασμών, που αντιμετώπιζαν δυσκολίες ή που δεν είχαν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό» εξηγεί ο δικηγόρος του Ρομπέρτο Μέτε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ