Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Ο χαμός που «τσάκισε» τον άφαντο Μιχαλόπουλο

❱❱ Ο άφαντος Πάνος Μιχαλόπουλος σπάει τη σιωπή του και εξομολογείται πόσο του έχει στοιχίσει ο…Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Ο θάνατος του Σωτήρη Μουστάκα με τσάκισε πραγματικά περισσότερο από κάθε άλλον. Για μένα ήταν φίλος και αδερφός».

Ο άφαντος Πάνος Μιχαλόπουλος, ο ηθοποιός που όλοι ψάχνουν για μια δήλωσή του όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και μιλά, μεταξύ άλλων, για την απώλεια που τον στιγμάτισε: «Δεν ήταν απλά οι ταινίες που κάναμε με τον Σωτήρη. Είχαμε μια πολύ στενή, οικογενειακή φιλία, που θα μείνει αναντικατάστατη. Και με τον γιο μου έκανε παρέα ο Σωτήρης, και σε πολλές ταινίες παίξαμε και σε πολλά θεατρικά. Αλλά κυρίως κάναμε στενή παρέα. Ηταν η ίδια μας η οικογένεια ο Σωτήρης. Και ήταν σπουδαία ψυχή και άνθρωπος. Σκέψου, δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του» μας λέει.

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό «αντίο» που του στοίχισε. «Αυτή είναι η μεγάλη μου πίκρα. Εχουν φύγει πολλοί άνθρωποι που είχαμε κάτι παραπάνω από μια συνεργασία. Είχαμε στενή φιλία. Ο Μουστάκας, ο Δαλιανίδης… Είχα ζήσει μαζί τους πάρα πολύ ωραίες στιγμές και καταστάσεις. Και αυτό με λυπεί. Γιατί έφυγαν νέοι από τη ζωή και θα μπορούσαν να δώσουν πολλά στο επάγγελμά μας» αναφέρει συγκινημένος.

Η συνέντευξη με τον Πάνο Μιχαλόπουλο έγινε με αφορμή μια πληροφορία που τον ήθελε να επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ύστερα από απουσία πολλών ετών, αλλά εξελίχθηκε σε μια συζήτηση καρδιάς… Το ίνδαλμα των δεκαετιών του ’80 και του ’90 μάς μιλά για την καθημερινότητά του, για τις ρυτίδες του, για τα γυρίσματα των ταινιών που άφησαν εποχή, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή και να αποτραβηχτεί από οποιαδήποτε καλλιτεχνική δράση περίπου 10 χρόνια τώρα.

«Είμαι πολύ καλά και μακριά από όλα αυτά που συνθέτουν το θέμα δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει πια αυτό το κομμάτι. Εγώ ποτέ δεν το επεδίωξα, γιατί πάντα είχα διαφορετική θεώρηση για τη ζωή» λέει χαμογελώντας στην «Espresso». Οσο για το θεατρικό του comeback, για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία; «Οχι. Δεν έχω την πρόθεση να εμφανιστώ σε κάποια παράσταση, ούτε σε κάποιο σίριαλ» αναφέρει κατηγορηματικά και συμπληρώνει: «Ομολογώ ότι οι προτάσεις που δέχομαι είναι αρκετές, αλλά προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο».

Επιμένουμε να μην καταλαβαίνουμε -και να του το λέμε- γιατί να παραμένει εκτός καλλιτεχνικού νυμφώνος, τη στιγμή που είναι από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς τόσο στις παλιότερες όσο και στις νεότερες γενιές.

 

«Πράγματι, συνεχίζω να είμαι αγαπητός στον κόσμο. Αυτό μού δείχνει όταν με σταματάει στον δρόμο και μου το εκφράζει. Νομίζω ότι δεν έχω προκαλέσει ποτέ. Ισως γι’ αυτό με αγαπάει» μας λέει και περιγράφει την καθημερινότητά του, που η αλήθεια είναι ότι ακούγεται ενδιαφέρουσα: «Η ζωή μου κυλάει πολύ όμορφα, πολύ ήρεμα και πολύ ωραία. Κυρίως στη φύση. Εχω στο πλευρό μου την οικογένειά μου, καλά φιλαράκια και πολλά ενδιαφέροντα να κάνω. Πιστέψτε με, δεν με φτάνει το εικοσιτετράωρο για να γεμίσει».

Μακριά από τη δημοσιότητα

Για πολλά χρόνια το πρόσωπό του γέμιζε τα εξώφυλλα κάθε είδους περιοδικών μιας και θεωρούνταν από τους πιο όμορφους άντρες ηθοποιούς -και όχι άδικα-, αν και οι συνεντεύξεις του πάντα ήταν πολύ μετρημένες. Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να κρατηθεί μακριά από όλη αυτή τη δημοσιότητα, για την οποία κάποιοι… τρελαίνονται; Πώς είναι δυνατόν ύστερα από 30 γεμάτα χρόνια στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση να μην του λείπουν;

«Το ότι δεν εργάζομαι στο θέατρο ή στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι το θέατρο θα πρέπει να με καταδυναστεύει σε όλη μου τη ζωή. Εχω και άλλα σπουδαία ενδιαφέροντα. Η ζωή είναι ωραία, αρκεί να τη δεις έξω από κλισέ» ξαναλέει και προσθέτει: «Η απόφαση να απέχω δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Αρκεί να το επιζητείς, να το θέλεις και να ξέρεις πότε πρέπει να σταματάς αυτού του είδους τη ζωή».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ίσως και να μην έχει γραφτεί ακόμη το επαγγελματικό του φινάλε. «Οχι, δεν θεωρώ ότι έχω σταματήσει οριστικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Αλλά εδώ και μια οκταετία, που βιώνουμε την κρίση, δεν νομίζω ότι έχω κάτι να προσφέρω. Οι προτάσεις είναι αρκετές και από παντού. Ομως δεν θέλω να κάνω τίποτα από όλα αυτά και έχω τους λόγους μου» λέει.

«Ορισμένες ταινίες ίσως και να μην έπρεπε να τις κάνω»

Επαιξε και σε δεκάδες ταινίες κόβοντας πολλές χιλιάδες εισιτήρια και έχοντας στο πλευρό του σπουδαίους πρωταγωνιστές: «Ανω κάτω και πλαγίως» με την Ειρήνη Παππά, «Ο ροζ γάτος» με τον Σωτήρη Μουστάκα, «Τα τσακάλια» με τον Σταμάτη Γαρδέλη και πολλές ακόμα, σε διαφορετικούς ρόλους που τον έκαναν έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς. Χαμογελάει… «Νομίζω, είναι καλές. Ναι, καμιά φορά τις βλέπω όταν παίζονται. Αλλά υπάρχουν κι εκείνες που αναρωτιέμαι: “Γαμώ το, γιατί να την κάνω αυτή την ταινία;” Δεν ήταν όλες καλές, αυτή είναι η αλήθεια. Αλίμονο. Εχω δει και τα λάθη μου και τις λάθος επιλογές που έκανα. Ομως η ζωή είναι δύσκολη… Και μετράς τα πράγματα αναλόγως με τις ανάγκες σου. Τότε τα μετρούσα αλλιώς, τώρα τα μετράω αλλιώς. Οσο μεγαλώνει ο άνθρωπος έχει άλλες ανάγκες, άλλες σκέψεις» μας λέει.

Στα «Τσακάλια», που άφησαν εποχή, κάνει ειδική αναφορά. «Κοίταξε να δεις το λάθος που κάνουν όλοι: έχω παίξει ταινίες και με ναρκωτικά και με μηχανές και πολλά άλλα με κοινωνικό περιεχόμενο. Ο κόσμος, λοιπόν, πίστευε και πιστεύει ότι εγώ είχα και στην πραγματικότητα πάθος με τις μηχανές και όλα αυτά. Ενώ στην ουσία δεν είχα καμιά σχέση με όλα αυτά. Δεν υπήρξαν ποτέ κομμάτι της αληθινής ζωής μου. Απλά τους ρόλους αυτούς τότε τους μελετούσα με γιατρούς και με ειδικούς, με αποτέλεσμα να είμαι ιδιαιτέρως πειστικός. Περνώντας τα χρόνια λοιπόν, σκέφτομαι και λέω ότι ορισμένες ταινίες ίσως και να μην έπρεπε να τις κάνω».

«Δεν βλέπω τηλεόραση»

Υστερα από αρκετά χρόνια τηλεοπτικής… ανυδρίας φέτος επέστρεψε στη μικρή οθόνη η ελληνική μυθοπλασία με αξιόλογες δουλειές. Δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει κι εκείνος comeback; «Δεν το αποκλείω αυτό το σενάριο. Ομως θα είναι κάτω από τα δικά μου πιστεύω. Αυτά που βλέπω σήμερα στην τηλεόραση δεν θα έλεγα ότι έχουν κακό αποτέλεσμα, όμως δεν με αφορούν. Κάποια στιγμή ίσως με δείτε».

Ως τηλεθεατής, τουλάχιστον, παρακολουθεί κάποια προγράμματα; «Δεν παρακολουθώ τηλεόραση, πέρα από αθλητικά» λέει, ενώ κατηγορηματικός είναι και στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί ξανά ως καλεσμένος σε εκπομπή… Ούτε καν στης Ελένης Μενεγάκη, με την οποία τον συνδέει στενή φιλία. «Οχι, είμαι κάθετος σε αυτό. Δεν έχω να πω τίποτα σε αυτές τις εκπομπές».

«Μήπως φοβάστε τις ρυτίδες σας;» τον ρωτάμε και σκάει στα γέλια: «Τρελάθηκες; Εγώ ζω μέσα στον κόσμο και δεν έχω τέτοια κόμπλεξ. Και ακούω και τα κοπλιμέντα μου» αναφέρει. Υπολογίζουμε ότι πρέπει να πλησιάζει το 68ο έτος της ηλικίας του και του το λέμε… Γελάει δυνατά και χωρίς ίχνος κόμπλεξ απαντά: «Κάπου εκεί, αλλά μην το ψάχνεις. Δεν έχω θέμα ούτε με τα χρόνια μου ούτε με τις ρυτίδες μου. Μου αρέσει να πηγαίνω στη θάλασσα, αλλά και να ασχολούμαι με τα κτήματα της οικογένειας στην Καλαμάτα. Πηγαινοέρχομαι μόνο και μόνο να επιβλέπω τις αγροτικές δουλειές και να κάνω τα μπάνια μου».

offer

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...