Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Αλέκος Ζαζόπουλος: Ο «Mister καψούρας» έγινε «άλλος» άνθρωπος

❱❱ Ο Αλέκος Ζαζόπουλος, τα τραγούδια του οποίου έχουν συνδεθεί με τον έρωτα, έχασε σε χρόνο dt 37 (!) κιλά 
❱❱ Flashback στο χθες: Η νίκη στο «Να η ευκαιρία» σε ηλικία 15 ετών, η πρώτη εμφάνιση σε… πατάρι και η τεράστια επιτυχία της «Αχάριστης»Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δέχεται τον τίτλο «διασκεδαστής» με τιμή, αν και ξέρει να ερμηνεύει τα πάντα και με ιδιαίτερο τρόπο. Ατόφια λαϊκός, γεμίζει όποιο μαγαζί επιλέξει να εμφανιστεί, και είναι μια κατηγορία μόνος του.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με την… καψούρα και τα τραγούδια του είναι μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, τόσο σε mainstream όσο και σε alternative κοινό. Με χροιά φωνής που ξεχωρίζει και το χάρισμα να σε κάνει να «ζεις» ό,τι τραγουδάει, ο Αλέκος Ζαζόπουλος είναι από τις πιο δυνατές μετοχές στο χρηματιστήριο της νύχτας.

Συνήθως η συνέντευξη αυτή αρχίζει με το πού και πότε γεννηθήκατε, αλλά βλέποντάς σας δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω: Πού είναι ο… υπόλοιπος; Πόσα κιλά έχετε χάσει; Είναι θέμα υγείας;

Εραψα το στόμα μου! (γέλια) Οχι, δεν προέκυψε κανένα θέμα υγείας, δόξα τω Θεώ! Μου τη βάρεσε. Κουράστηκα! Είχα φτάσει 121 κιλά και δυσκολευόμουν παντού. Στη δουλειά μου, στην καθημερινότητά μου. Τον περασμένο Φεβρουάριο άρχισα με τη βοήθεια ενός φίλου μου, του Βαγγέλη Καραγιαννάκη, που παλιά έπαιζε μπουζούκι στην ορχήστρα μου. Ηταν πιο χοντρός από μένα και κατάφερε όχι μόνο να αδυνατίσει αλλά σήμερα είναι και Mr Hellas στο bodybuilding. Τον Φεβρουάριο λοιπόν ήρθε από το μαγαζί να με δει. Με προέτρεψε να το κάνω και πέτυχε. Εχω χάσει 37 κιλά από τότε, με διατροφή και γυμναστική, και θέλω να χάσω άλλα τρία για να σταθεροποιηθώ.

f6 simaioforos se sholiki parelasi

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο πού και πότε γεννηθήκατε…

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα το 1966. Ο πατέρας μου ήταν μουσικός, έπαιζε ακορντεόν και ήταν η αιτία που ασχολήθηκα κι εγώ με τη μουσική και το τραγούδι στα 14 μου. Για να με αφήνουν να παίζω μουσική, έπρεπε να είμαι καλός μαθητής. Ετσι με ώθησαν να σπουδάσω. Πέρασα στη Γεωπονική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δεν την τελείωσα, έχω αφήσει μαθήματα, αλλά ευτυχώς δεν το μετάνιωσα γιατί αυτό που επέλεξα να κάνω μου βγήκε σε καλό.

Τα παιδικά σας χρόνια πώς ήταν;

Καλά! Ο πατέρας μου δούλευε σε δύο και τρεις δουλειές για να είμαστε όλοι άνετα, αλλά δεν είχα στερημένα παιδικά χρόνια. Συνέβαλλα κι εγώ αργότερα, στην εφηβεία μου, που δούλευα σε κάποια μαγαζιά και ήμασταν καλά. Επαιζα στην αλάνα μπάλα και τέτοια, αλλά γενικότερα δεν ήμουν πολύ τού έξω ως παιδί.

Τι μουσικά όργανα παίζετε;

Παίζω ντραμς, λύρα και κάποια στιγμή έπαιζα και μπουζούκι. Αλλά όλα αυτά για να γαληνεύω την ψυχή μου περισσότερο, όχι για να βγω σε πίστα να παίξω. Βεβαίως, έχω παίξει λύρα σε αρκετά τραγούδια, και δικά μου και άλλων καλλιτεχνών, όπως στο «Αρχιπέλαγος» του Χρήστου Παπαδόπουλου και σε κάποια του Σταμάτη Γονίδη.

f4

Στην ηλικία των 14 ανεβήκατε σε πίστα;

Σε πατάρι! Υπάρχει ιστορία για εκείνη τη βραδιά. Ο πατέρας μου με το συγκρότημά του είχαν κανονίσει να παίξουν σε έναν αρραβώνα και λίγες μέρες πριν ο τραγουδιστής είχε ένα ατύχημα και έπρεπε να βρεθεί αντικαταστάτης. Εγώ είδα τον πατέρα μου στενοχωρημένο και του είπα ότι θα τραγουδήσω εγώ. Μου απάντησε: «Ρε, φύγε από δω, άσε με στη στενοχώρια μου…» Επέμενα όμως πολύ! Οταν με άκουσε στην αποθήκη-στούντιο που είχαμε στο σπίτι μας, μου είπε μπράβο! Μου πήρε μικρόφωνο και πήγαμε στον αρραβώνα! Μέχρι να βγω να πω τις πρώτες νότες από το τραγούδι, ήμουν… παγωμένος. Μόλις άρχισα, ήταν λες και τραγουδούσα χρόνια, λες και το έκανα κάθε μέρα. Και πρέπει να σας πω ότι χρόνια μετά τραγούδησα και στον γάμο των παιδιών του ζευγαριού που αρραβωνιάστηκε εκείνο το βράδυ.

Εκείνο το βράδυ αποφασίσατε να γίνετε τραγουδιστής;

Οχι! Δεν το είδα επαγγελματικά. Εγώ ήθελα να τραγουδάω. Ηταν η διέξοδός μου! Και από παιδί ήθελα να φύγω από την Πτολεμαΐδα, όχι γιατί δεν μου άρεσε, αλλά γιατί καταλάβαινα ότι δεν μπορούσα να ανοίξω τα φτερά μου εκεί. Ενας λόγος που ήμουν καλός μαθητής ήταν κι αυτός. Πέρασα στο πανεπιστήμιο και παράλληλα με τις σπουδές τραγουδούσα τριήμερα στην Πτολεμαΐδα. Δευτέρα έπαιρνα το τρένο για Θεσσαλονίκη και Παρασκευή πίσω. Ακολούθησαν προτάσεις από μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κέντρο όπου τραγούδησα ήταν η Καλύβα. Εκεί πριν από μένα τραγουδούσε ο Βασίλης Καρράς όταν έβγαλε το «Είσαι παντού» που έγινε επιτυχία και κατέβηκε στην Αθήνα. Ημουν 20 χρονών. Ακολούθησαν κι άλλα μαγαζιά και ήρθε και η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, η λαϊκή, γιατί στα 15 μου -το 1982- είχα κερδίσει στο «Να η ευκαιρία» και είχα κάνει ένα ποντιακό δίσκο.

Στην Αθήνα πότε ήρθατε;

Το 1994 μου πρότειναν να πάω στην Κύπρο για μία βδομάδα και έμεινα τρεις μήνες. Επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη, γνώρισα τη Νατάσα Γερασιμίδου και μου έκανε πρόταση να κατέβω στην Αθήνα σε ένα σχήμα στο Alexander στην Αχαρνών, που τελικά δεν έγινε… Μου είπε τότε η Νατάσα: «Πουλάκι μου, το σχήμα δεν θα γίνει, αλλά εσύ μείνε αφού σε θέλει ο επιχειρηματίας και θα δεις τι θα γίνει. Σαράντα μέρες είναι, θα περάσουν!» Εμελλε αυτές οι 40 μέρες να είναι η υπόλοιπη ζωή μου!

f8

Η μεγάλη επιτυχία πότε ήρθε;

Το 2006 με το «Στην υγειά της αχάριστης». Πριν είχα πει το «Αμα θέλεις εσύ», ένα κομμάτι που μου είχε γράψει ο Σταμάτης Γονίδης, αλλά ο κόσμος ήξερε το τραγούδι, δεν ήξερε όμως ποιος είναι ο τραγουδιστής.

Το πιστέψατε αυτό το τραγούδι;

Ημουν στην Αίγινα όταν μου το έφεραν. Το κάναμε μια πρόβα και το είπα το βράδυ στο μαγαζί. Τη δεύτερη φορά το ίδιο βράδυ το τραγουδούσε όλο το μαγαζί. Τα έχασα. Την άλλη μέρα συζητούσαν σε όλη την Αίγινα για ένα τραγούδι που είπε ο Ζαζόπουλος κι «έριξε» το μαγαζί! Ηταν η «Αχάριστη». Σάββατο έγινε αυτό και Κυριακή πετούσα για Αυστραλία για το πρώτο μου live εκεί. Εβαλα το τραγούδι στο πρόγραμμά μου, το οποίο κυκλοφόρησε σε cd. Αυτό το cd έπαιξε από Εβρο μέχρι Ηράκλειο Κρήτης. Θυμάμαι όλα τα κινητά χτυπούσαν με ήχο το ρεφρέν! Εχω πάρει και το βραβείο «Στίχος-Ατάκα» στα MAD γι’ αυτό το τραγούδι.

Στα περισσότερα μαγαζιά όπου σας έχουμε δει ηγείστε των σχημάτων…

Σέβομαι καλλιτέχνες που έχουν ιστορία και ξέρω πότε πρέπει να πάω κάτω από αυτούς, δεύτερο όνομα, και πότε πρέπει να ηγούμαι του σχήματος. Ωστόσο, ηγέτης δεν είσαι στη μαρκίζα, είσαι μέσα στο μαγαζί, πάνω στην πίστα. Αν θα φέρεις τον κόσμο, αν θα τον κάνεις να περάσει καλά και θα θέλει να ξανάρθει.

f3 me antoni remo kai giorgo daskoylidi se megala kefia

Τον τίτλο «διασκεδαστής» τον δέχεστε;

Διασκεδαστής είμαι. Οπωσδήποτε. Αυτό θέλω. Τον άλλο που έρχεται δεν τον ενδιαφέρει μόνο να τραγουδήσεις καλά, θέλει να περάσει και καλά.

Πόσους γάμους έχετε κάνει;

Δύο.

Πόσα παιδάκια έχετε;

Να απαντήσω αυτό που απαντάω συνήθως ή σοβαρά;

f7 tragoydontas stoys synadelfoys mazonaki adamantidi theodoridoy

Ο,τι θέλετε…

Απ’ όσο ξέρω, έχω τρία παιδιά! (γέλια) Δύο κοριτσάκια 12 και 10 ετών από τον πρώτο μου γάμο και ένα αγοράκι τεσσάρων ετών από τον δεύτερο.

Η νύχτα που τη ζείτε τόσα χρόνια είναι τελικά τόσο ξελογιάστρα όσο λένε; Εχει τόσους πειρασμούς;

Πειρασμοί υπάρχουν και τη μέρα και τη νύχτα.

Πόσες φορές έχετε ερωτευτεί δυνατά;

Αρκετές. Κάθε φορά και πιο δυνατά.

f5 me ton giorgo sklavena kalo toy filo kai stihoyrgo tis.aharistis

Θυμάστε κάποια υπερβολική εκδήλωση θαυμασμού να μου περιγράψετε;

Εχει τύχει να μου σκίσουν το πουκάμισο. Εχει τύχει επίσης να έρθει κοπέλα στο καμαρίνι μου, να καθίσει στα πόδια μου και να επιμένει να κάνουμε sex επί τόπου!

Τώρα τι κάνετε;

Εχω κυκλοφορήσει ένα single με τίτλο «Με χαιρετούσες» από τη Final Touch σε ψηφιακή μορφή. Από τέλη Οκτωβρίου έχω κλείσει στο Paparazzi στον Πειραιά μαζί με τον Ζαφείρη Μελά. Κάθε Τετάρτη εμφανίζομαι στο Δικαστήριο στο Μπουρνάζι και την 1η Νοεμβρίου θα πάω Ισραήλ -όπως κάθε χρόνο- με τον Χρήστο Πάζη και την Ερωφίλη Τζάνου.

offer

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...