Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

«Μουλάρα» η Κονιόρδου

❱❱ «Πυρ» από Κραουνάκη στην πρώην υπουργό Πολιτισμού, με αφορμή τα χρέη του Θεατρικού ΜουσείουΚραυγή αγωνίας για το Θεατρικό Μουσείο από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο. Ο πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ-ΘΜ), με αφορμή την πρόσφατη περιπέτειά του στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τα μεγάλα χρέη του οργανισμού, χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου απηύθυνε έκκληση για τη διάσωση του Θεατρικού Μουσείου.

Το κλίμα της προγραμματισμένης εκδήλωσης δυναμίτισε με μια εμπρηστική δήλωσή του ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος σχολιάζοντας την αδράνεια της προηγούμενης υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου την αποκάλεσε «μουλάρα»! «Γιατί δεν έκανε κάτι η Κονιόρδου; Θα σας πω εγώ! Γιατί ήταν μουλάρα! Γι’ αυτό την έβαλαν και σε άλλη θέση (σ.σ.: στη θέση της προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού – Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”). Το “επί Κονιόρδου” είναι ήδη ανέκδοτο. Γελάει ήδη η κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Κραουνάκης, αγανακτισμένος για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Θεατρικό Μουσείο.

Στις 9 Νοεμβρίου, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου θα ξαναπεράσει τις πύλες της Ευελπίδων, διότι εκκρεμούν ακόμη πέντε δίκες για χρέη του μουσείου προς το ΙΚΑ. «Οπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για δικές μου οφειλές» είπε από τη σκηνή του θεάτρου «Μουσούρη», όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργουσόπουλος. «Μου κατάσχεται κάθε κατάθεσή μου. Ολο το βάρος των ευθυνών πέφτει σε εμάς, δηλαδή σε εμένα και στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, που τελεί χρέη αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που, επειδή είχαμε σχολεία στον χώρο, αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε μόνοι μας τα είδη προσωπικής υγιεινής για να τα εξυπηρετήσουμε» συνέχισε, τονίζοντας ότι το σύνολο των χρεών του Θεατρικού Μουσείου σήμερα αγγίζει τα 1.800.000 ευρώ! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και το υπουργείο Πολιτισμού από το 1971 έως το 2011 έδινε τακτική επιχορήγηση για το Θεατρικό Μουσείο, τα τελευταία επτά χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να το κάνει. «Κινδυνεύω να πάω φυλακή. Γι’ αυτό και απευθύνω ανοιχτή έκκληση προς την Πολιτεία το Θεατρικό Μουσείο να γίνει κρατικό, ώστε να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο» υποστήριξε ο κ. Γεωργουσόπουλος. Το «παρών» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Δήμητρα Χατούπη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Θανάσης Παπαγεωργίου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...