ΒΙΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!

❱❱ Οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι τα επόμενα 30 χρόνια θα εμφανιστούν στρατιώτες «Robocop»Αν πιστεύετε ότι οι μεταλλαγμένοι στρατιώτες, με σωματικές και νοητικές δυνατότητες που δεν μπορεί να σταματήσει κανείς, υπάρχουν μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τότε μπορεί και να σοκαριστείτε. 

Εκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προειδοποιεί ότι η δημιουργία γενετικά μεταλλαγμένων στρατιωτών θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην επόμενη γενιά.

Η δημιουργία βιονικών στρατιωτών μπορεί να επιτρέψει στις χώρες να αυξήσουν τη στρατιωτική ισχύ τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, μεταλλαγμένοι στρατιώτες θα μπορούν να σηκώνουν τεράστια βάρη και να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα για πολύ μεγάλες αποστάσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του think tank «Development, Concepts and Doctrine Centre» του βρετανικού υπουργείου Αμυνας. Θα μπορούν επίσης να διαθέτουν υπέρυθρη νυχτερινή όραση και να μεταδίδουν τις σκέψεις τους με μέσα ηλεκτρονικά υποβοηθούμενης τηλεπάθειας.

Ολες αυτές οι εντυπωσιακές δυνατότητες υπάρχει φόβος ότι θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από κράτη που λειτουργούν εκτός ηθικού και νομικού πλαισίου της διεθνούς κοινότητας και θα αποκτήσουν έτσι τη δύναμη που θα τα καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα για την παγκόσμια ειρήνη. Η έκθεση αναφέρει ότι, μέσω της γονιδιακής παρέμβασης, των βιονικών άκρων, αλλά και των ενισχυτικών για τη λειτουργία του εγκεφάλου προσαρμογών και φαρμάκων, θα επιτευχθεί «εντυπωσιακή εξέλιξη των ορίων της ανθρώπινης απόδοσης».

Δεδομένων όλων αυτών, η έκθεση με τίτλο «Παγκόσμιες στρατηγικές τάσεις: Το μέλλον αρχίζει σήμερα» τονίζει την ανάγκη για νόμους, αλλά και για την ηθική βαρύτητα των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν από αυτούς οι οποίοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία μεταλλαγμένων στρατευμάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ