Σκάι 24 όπως το BBC!

❱❱ Στα σκαριά ο νέος ενημερωτικός σταθμός, που στήνεται στα πρότυπα του βρετανικού καναλιού! Πότε βγαίνει στον αέρα και ποιοι θα τον στελεχώσουνΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται ο ενημερωτικός σταθμός Σκάι 24, παρότι πολλά γράφονται για «πάγωμα» του νέου εγχειρήματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κανάλι θα εκπέμπει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ με ζωντανό ενημερωτικό πρόγραμμα, ενώ μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 6 το πρωί θα παίζει σε επανάληψη το πρόγραμμα που πρόβαλε μέσα στην ημέρα.

Πρόθεση του Ομίλου Σκάι είναι να δημιουργήσει έναν σταθμό στα πρότυπα του BBC, με συνεχή ειδησεογραφική ροή, η οποία θα έχει πολλά δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, πολιτικά τοκ σόου, παραγωγές έρευνας, ντοκιμαντέρ αλλά και αρκετά μαγκαζίνο οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και οικολογικού περιεχομένου.

Πριν από τις εκλογές

Με λίγα λόγια, σχεδιάζεται ένα αμιγώς ενημερωτικό κανάλι, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, και επιθυμία των ιθυνόντων είναι να βγει στον αέρα μέσα στο 2019, ώστε να προλάβει και τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
Την ίδια ώρα, ο σταθμός του Φαλήρου, ο οποίος έχει πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, θα εξακολουθήσει να στηρίζει το περιεχόμενό του τόσο στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα (σειρές, εκπομπές, σόου ταλέντων, reality επιβίωσης, μόδας και μαγειρικής, ελληνικές και ξένες ταινίες) όσο και στο ενημερωτικό (εκπομπές και δελτία ειδήσεων).

Πώς όμως θα βγει στον αέρα ο Σκάι 24; Ηδη η διοίκηση του σταθμού μιλά με κανάλια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Ηπείρου, της κεντρικής Ελλάδας και των Κυκλάδων ώστε μέσω της δικτύωσης να προβάλλεται σε όλη την επικράτεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο όμιλος θα συνεργάζεται με άλλα κανάλια για να αναμεταδίδει το πρόγραμμά του. Λέγεται ότι με τους πρώτους σταθμούς που μίλησαν τα στελέχη του Σκάι ήταν ο Blue Sky (σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ναυάγησαν) και το κανάλι Extra 3 του Φίλιππου Βρυώνη, παρότι άνθρωποι του σταθμού δεν επιβεβαιώνουν αυτή τη συνάντηση. Ποιοι θα στελεχώσουν το κανάλι Σκάι 24; Σύμφωνα με πληροφορίες, στα στούντιό του δεν θα δούμε τους Σία Κοσιώνη, Γιώργο Αυτιά, Δημήτρη Οικονόμου, Εύα Αντωνοπούλου, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Ενδέχεται όμως να δούμε σε βασικό ρόλο τους Τάκη Χατζή, Νίκο Υποφάντη, Νίκο Ανδρίτσο, Σπύρο Μάλλη, Μάιρα Μπάρμπα, ενώ θα αξιοποιηθούν και όλοι οι νέοι δημοσιογράφοι του σταθμού που αντικαθιστούν τους θερινούς μήνες τους βασικούς παρουσιαστές στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές παραγωγές.

Στόχος του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος του ομίλου είναι να παγιωθεί στο κοινό ότι ο Σκάι είναι από τους πρώτους σταθμούς που επένδυσαν στην ενημέρωση μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και πως θα συνεχίσει να το κάνει με οποιοδήποτε κόστος, δεδομένου ότι η ενημέρωση δεν έχει τη μερίδα του λέοντος στο διαφημιστικό πακέτο ούτε, φυσικά, και την τηλεθέαση. Αποτελεί ωστόσο μοχλό πίεσης για κάθε μορφή εξουσίας, ενώ προσδίδει κύρος.

Παρ’ όλα αυτά, το εγχείρημα φαίνεται να… κολλάει στο τεχνικό κομμάτι, καθώς φήμες θέλουν την Digea να μην επιθυμεί εφεξής να μεταφέρει το σήμα των περιφερειακών καναλιών, όπερ σημαίνει ότι ο Σκάι 24 θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης, πιθανόν επί πληρωμή μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ