Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Σαράντης Σαλέας: Τι να μου πει το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας;

❱❱ Ο Σαράντης Σαλέας μιλά για τους Gipsy Kings και τον χαμό που κάνει στην Τουρκία 
❱❱ Το «εμπάργκο» στα παιδιά του για τα μουσικά talent shows και η σχέση του με τον αδελφό του Βασίλη, τον «μάγο» του κλαρίνουΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Οι συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του τον έκαναν να ξεχωρίσει από νωρίς! Θεωρείται πλέον ο μεγαλύτερος Ελληνας σολίστ στα πλήκτρα, ενώ στην πορεία αποφάσισε να ασχοληθεί με το κρυφό μεράκι του, που ήταν το τραγούδι.

Με φωνή ξεχωριστή, αναγνωρίσιμη, ο Σαράντης Σαλέας, μέλος μιας μεγάλης καλλιτεχνικής οικογένειας, είναι ένα πρόσωπο που έχει πάθος με ό,τι καταπιάνεται!

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια δίπλα σε έναν πατέρα καταπληκτικό μουσικό;

Γεννήθηκα στην Πάτρα, στο πατρικό της μητέρας μου, γιατί εκείνη την εποχή ο πατέρας μου Νίκος Σαλέας ήταν φαντάρος. Τριών μηνών ήρθα στην Αθήνα. Από την κοιλιά της μητέρας μου ακόμα άκουγα μουσική, αφού ο πατέρας μου έκανε πρόβες στο κλαρίνο.

Δεν υπήρχε περίπτωση, λοιπόν, ν’ ακολουθήσω άλλο επάγγελμα ούτε εγώ ούτε και ο αδερφός μου ο Βασίλης, που συνέχισε την παράδοση με το κλαρίνο. Είμαστε πέντε αδέλφια κι εγώ είμαι ο μεσαίος.

f2 apo to sholeio apo aristera sarantis kai vasilis saleas me dyo symmathites toys

Η μητέρα σας τι ρόλο είχε στο σπίτι;

Τη θυμάμαι να μας φωνάζει για φαγητό! Εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν κλεισμένοι στο δωμάτιο και κάναμε πρόβες ή μελετούσαμε. Δεν σηκωνόμασταν αν δεν τελειώναμε τη μελέτη και μας έπαιρνε σηκωτούς για να φάμε. Το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα! Θυμάμαι τη συμβουλή που μας έδιναν οι γονείς μας, την οποία έδωσα κι εγώ στα δικά μου παιδιά: Αυτό που κάνεις να το αγαπάς, και τα λεφτά και το όνομα θα έρθουν από μόνα τους!

Δεν σκεφτήκατε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο εκτός από τη μουσική;

Οχι, γιατί από μικρά παιδιά, όταν αρχίσαμε να μιλάμε, ασχοληθήκαμε με τα όργανα. Και στο ωδείο από μικροί! Με τον Βασίλη ζήσαμε μαζί πιο πολύ απ’ ό,τι με την υπόλοιπη οικογένεια, γιατί από το σχολείο πηγαίναμε ωδείο, μετά στις δουλειές και στα ταξίδια. Από 15 χρόνων ξεκίνησα τα πλήκτρα και ο Βασίλης το κλαρίνο. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην Πλάκα. Πήγαινα μαζί με έναν φίλο μου και συνδυάζαμε σχολείο, ωδείο και μαγαζί. Αρχικά, ασχολήθηκα μόνο με τη μουσική και αργότερα, το 1993, πέρασα και στο τραγούδι.

Θυμάστε το πρώτο τραγούδι σας;

Το «Οπου πάω αγαπάω» (βρείτε το στο τέλος του άρθρου), που ήταν και ο τίτλος του δίσκου. Μουσική είχαν γράψει ο αδελφός μου, ο Αντώνης Βαρδής, ο Χρήστος Νικολόπουλος και στίχους ο Αντρέας Σπυρόπουλος. Στον δίσκο είχαμε και ντουέτο με την Πίτσα Παπαδοπούλου!

f3 apo periodeia stin ameriki opoy omogeneis anti gia garyfala petoyn dolaria

Δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην οικογένεια;

Κανένας, γιατί εγώ ξεκίνησα με πλήκτρα και ο Βασίλης με κλαρίνο, οπότε ήμασταν διαφορετικοί και κάναμε σπουδαία πράγματα. Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, συνεχίσαμε λαϊκά, έντεχνα και φτάσαμε μέχρι τα μεγαλύτερα μέγαρα μουσικής του πλανήτη!

Εχετε συνεργαστεί και με τους Gipsy Kings…

Βεβαίως! Ο Τσίκο, ο συνθέτης τους, μου έχει γράψει τραγούδι και ο αδελ φός μου έκανε παγκόσμια περιοδεία μαζί τους. Γνωριστήκαμε όταν είχαν έρθει στην Αθήνα, στο Rex, και ακόμη και σήμερα έχουμε σχέσεις μαζί τους, αλλά και με τον μάνατζέρ τους, τον Ρούντι. Εχουμε πολλά με τον Βασίλη στο μυαλό μας και ένα από αυτά είναι να κάνουμε όλοι μαζί μια συναυλία.

Εχετε εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, αλλά και της Κωνσταντινούπολης… Στο Μέγαρο Μουσικής της Ελλάδας δεν σας έχουμε δει ακόμα!

Είχαν γίνει κάποιες προτάσεις, αλλά εκείνο το διά-στημα έφευγα για Αυστραλία. Ο αδελφός μου, από την άλλη, έχει πάει πολλές φορές και στο Μέγαρο και στο Ηρώδειο.

Κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα γίνει. Αλλωστε, όταν έχεις εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, τι να σου πει το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας; Εξάλλου, πολλά από τα προγράμματα που παρουσιάζονται εκεί δεν είναι και από τα top!

f4 me tin eleni vitali

Εχετε τέσσερα παιδιά… Αν σας έλεγαν ότι θέλουν να πάρουν μέρος σε μουσικό talent show, θα τ’ αφήνατε;

Οχι! Γιατί όταν κάποιος θέλει ν’ ασχοληθεί σοβαρά με κάτι, θα το κάνει μόνος του βήμα βήμα. Καταλαβαίνω, βεβαίως, ότι στα παιδιά που δεν προέρχονται από καλλιτεχνική οικογένεια δίνεται μια ευκαιρία… Χρειάζεται, όμως, πολλή μελέτη και υπομονή. Δεν γίνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη διάσημος.

Εσείς θα πηγαίνατε κριτής σε κάποιο talent show;

Δεν το έχω σκεφτεί καν. Ωστόσο, κατά καιρούς, που έχω παρακολουθήσει κάποια από αυτά, η επιλογή δεν γίνεται πάντα σωστά. Μπορεί να ακυρώσουν κάποιον που έχει καλή φωνή και να περάσει ένας μέτριος, κι αυτό με βρίσκει αντίθετο.

Πριν από χρόνια γνωρίσατε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες», που έγινε το μουσικό χαλί για διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας. Μετά γιατί σας… χάσαμε;

Υστερα από μια μεγάλη επιτυχία πρέπει λίγο να κουλάρεις. Εκείνη την περίοδο, όμως, κάναμε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και λείπαμε Αυστραλία, Γερμανία και Αμερική.

Σύντομα, όμως, θα κυκλοφορήσουν τα νέα μου τραγούδια από τη VMI, που είναι έκπληξη. Ηδη το ένα, «Τα χαράματα», έχει ανέβει σε ψηφιακά καταστήματα και μέσα στις επόμενες μέρες θ’ ανεβούν και τα άλλα δύο.

Εχετε κρατήσει την οικογένειά σας μακριά από τη δημοσιότητα…

Ναι, είναι επιλογή μου αυτό!

Εχετε μια πολύ γοητευτική σύζυγο…

Ναι, είναι πολύ όμορφη και πολύ καλός χαρακτήρας η Σούζι.

Είναι αυτή που κρατάει τις ισορροπίες στο σπίτι;

Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε και λίγο… τζαζ! Αν δεν υπάρχει η σωστή γυναίκα, το σπίτι είναι δύσκολο να κρατηθεί. Οχι ότι είμαστε κακοί άνθρωποι, απλώς λείπουμε πολλές ώρες, οπότε χρειαζόμαστε μια γυναίκα-βράχο! Εκείνη είναι που βάζει τα όρια και όποιος άντρας πει ότι είναι αρχηγός του σπιτιού λέει ψέματα!

f5 me tin toyrkala star ziinet sali

Ακολουθεί κάποιο από τα παιδιά σας τα χνάρια σας;

Ο μικρός μου γιος, ο Εφραίμ, παίζει πιάνο, έχει πάρει τα πτυχία του και είναι ταλέντο! Μαζί με τα δύο αγόρια του αδελφού μου, τον Νίκο που παίζει κλαρίνο και τον Σταμάτη που παίζει βιολί και είναι εξίσου ταλαντούχοι, έχουν φτιάξει τη Saleas band. Παίζουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι πιο μοντέρνοι από μας. Παίζουν ό,τι τους αρέσει, κυρίως παντρεύουν το ethnic με την τζαζ.

Σας έχει γίνει πρόταση ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ναι, αλλά ποτέ δεν θέλησα ν’ ασχοληθώ. Γιατί να χαλάσω την ηρεμία μου; Οπως λειτουργεί το σύστημα, δεν μπορείς να επιβάλεις τη γνώμη σου!

Θυμάστε κάποια αντίδραση θαυμαστή σας που σας συγκίνησε;

Πριν από λίγο καιρό στην Ομόνοια ένα παιδί, που μάλλον είχε κάνει χρήση ουσιών, με κοίταξε, ψιθύρισε ένα τραγούδι μου κι ενώ ήταν έτοιμος να πέσει, μου είπε: «Α ρε, Σαλέα!» Συγκινήθηκα πολύ!

f6 me ton vasili karra

Είστε πολύ δημοφιλής στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν έχετε την ίδια… ανταπόκριση.

Στην Τουρκία λάτρεψαν και λατρεύουν τον αδελφό μου, τον Βασίλη, γιατί ακούν πολύ κλαρίνο και στη συνέχεια αγάπησαν πολύ κι εμένα! Εκεί το κοινό ακούει ένα τραγούδι και, αν του αρέσει, το χειροκροτεί, ενώ εδώ το μεγαλύτερο ποσοστό χειροκροτεί μόνο το σουξέ.

Κάτι συμβαίνει, δεν ξέρω… Εχω συνεργαστεί με την τοπ Τουρκάλα τραγουδίστρια, τη Ζινέτ Σαλί, που είναι πολύ καλή φίλη μου, καλή τραγουδίστρια και υπέροχος χαρακτήρας. Συνεργαστήκαμε σε τρεις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της Κωνσταντινούπολης και σε ένα από τα πιο φημισμένα μαγαζιά της Τουρκίας, που ο επιχειρηματίας, επειδή λατρεύει τα ελληνικά νησιά, το ονόμασε «Τα Νησιά» και οι πελάτες φτάνουν μόνο με κότερα.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο;

Ποτέ. Γιατί δεν ξέρω να κάνω και κάτι άλλο.

f7 me ton koymparo toy stamati spanoydaki

Θα κάνατε ποτέ κάποια αισθητική επέμβαση;

Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά στο μέλλον ό,τι χρειαστεί θα το κάνω. Δεν είμαι κατά των αισθητικών επεμβάσεων, αρκεί να γίνονται με μέτρο και να μην αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Σας έχει αγγίξει η κρίση;

Οπως όλους, έτσι και μένα. Αλλά ακόμα και όταν ο φίλος μου ή ο συνεργάτης μου δεν είναι καλά, δεν είμαι ούτε εγώ…

Ποια είναι η σχέση σας με το χρήμα; Εχετε βάλει χρήματα στην άκρη;

Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα, γι’ αυτό πρέπει να είσαι συγκρατημένος. Εγώ δεν ήμουν ποτέ σπάταλος, αλλά δεν ήμουν και ποτέ τσιγκούνης. Καλή σχέση με το χρήμα δεν έχω, αλλά χρειάζεται για να ζω αξιοπρεπώς. Εχω πάρει σπίτι και αυτοκίνητα και έχω εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών.

f8 o sarantis saleas me ton toli voskopoylo

offer

{{-PCOUNT-}}60{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...