Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Πού χάθηκε ο Χάρης Ασημακόπουλος

❱❱ Το τηλεοπτικό ντεμπούτο και ο ρόλος του gay ενοίκου στη σειρά του Mega «H πολυκατοικία» ❱❱ Λατρεύει τον Ντόναλντ Ντακ, δηλώνει «ψώνιο»και είναι «πατέρας»της ατάκας: «Σε ποιον δεν αρέσει το sex;»Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Δέκα χρόνια πέρασαν από την κωμική σειρά του Mega «Η πολυκατοικία» και ο κόσμος ακόμα θυμάται τον «Μάρκο», τον γοητευτικό gay ένοικο που υποδύθηκε ο Χάρης Ασημακόπουλος.
Ο ρόλος χάρισε στον ηθοποιό μεγάλη δημοφιλία, την οποία ουδέποτε εξαργύρωσε, αφού προτίμησε να ρίξει το βάρος του στις θεατρικές δουλειές του, αντί να αναλωθεί σε επόμενες τηλεοπτικές δουλειές του ποδαριού.

Προσγειωμένος, ταλαντούχος και φοβερός χιουμορίστας, ο Χάρης Ασημακόπουλος έχει διαρκή παρουσία στο θέατρο και πέρυσι αποθεώθηκε από τους κριτικούς για την εμφάνισή του στο έργο «Super Supper» δίπλα στην Ελένη Γερασιμίδου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Με καταγωγή από το Ναύπλιο, ο Χάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην όμορφη Ακαδημία Πλάτωνος. Στα παιδικά του όνειρα φανταζόταν πως το επάγγελμα που θα του ταίριαζε ήταν ζωγράφος και τότε έβαλε σκοπό να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά τελικά πέρασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Μια εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηματοδότησε το «ταξίδι» του στον χώρο της τέχνης. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε τηλέφωνο στο 131, τις πληροφορίες καταλόγου Αττικής και ζήτησε τηλέφωνα από δραματικές σχολές. Λίγο αργότερα, κοιτάζοντας τα λευκώματα της εφηβείας, ανακάλυψε πως εκείνη την εποχή έγραφε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Τουριστικά επαγγέλματα

Αγαπημένος του παιδικός ήρωας παραμένει ο Ντόναλντ Ντακ! «Είναι γκαφατζής και γλυκούλης. Συνεχώς προσπαθεί να πετύχει κάτι, ενώ έχει και τρία ανίψια τα οποία έχει φορτωθεί. Κάνει τα πάντα, αλλά επιμένει και προσπαθεί.
Επίσης, είναι υπέροχος γιατί θέλει να κάθεται όλη την ημέρα σε έναν καναπέ, κάτι το οποίο θα ήθελα να κάνω κι εγώ» αποκάλυψε σε παλαιότερη συνέντευξή του. Προτού ασχοληθεί με το θέατρο εργάστηκε σε τουριστικά επαγγέλματα και μικρός βοηθούσε σε κατάστημα ρούχων, παραδίδοντας τα κοστούμια σε κυρίους που τα είχαν παραγγείλει!

Στο ξεκίνημά του βρέθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης που του άνοιξαν πόρτες βλέποντας τον ενθουσιασμό αλλά και το ταλέντο του.
«Ο Δημήτρης Αποστόλου, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Εύης Γαβριηλίδης με βοήθησαν και τους το αναγνωρίζω. Οπως θα ήθελα να πω και δημόσια ευχαριστώ σε δύο φίλους μου, τον Νίκο και την Καίτη. Τους ευχαριστώ που υπάρχουν στη ζωή μου και που με ανέχονται».
Με τους δύο τελευταίους τον «δένουν» σχέσεις αγάπης για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Τρώει πολύ delivery, πηγαίνει συχνά κινηματογράφο, δεν οδηγεί και έχει πάθος με την μπιρίμπα και το επιτραπέζιο παιχνίδι «Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο»!

Αναγνωρισιμότητα

Η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν το 1994 στο σίριαλ «Αλλη το πρωί, άλλη το βράδυ». Ακολούθησε η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η ζωή μας μια βόλτα» και τα σίριαλ «Επιφάνεια», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Ξέχασέ με», «Οι συμμαθητές», «Μαρία η άσχημη». Πρωταγωνίστησε σε επεισόδια του «Safe Sex» και στο «Κόκκινο δωμάτιο» και τέλος στις «Τρίχες».

Ομως ο ρόλος του gay στην «Πολυκατοικία» έμελλε να του χαρίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και, όπως είπε, δεν τον προβλημάτισε: «Ευτυχώς, δεν ζούμε πλέον σε εποχές που ένας τέτοιος χαρακτήρας θα προκαλούσε. Ο κόσμος είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει τις προθέσεις του Μάρκου. Δεν ενοχλεί κανέναν ούτε προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Πώς να μη γίνει λοιπόν συμπαθής και αγαπητός στους τηλεθεατές;» ανέφερε σε δηλώσεις του. Κινηματογραφικά συμμετείχε στην ταινία του Κωνσταντίνου Κακογιάννη με τίτλο «Μολύβι, μαχαίρι σκυτάλη», ενώ θεατρικά σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων «Λυσιστράτη», «Ονειρο καλοκαιρινής νυκτός», «The Full Monty», «Σιμιγδαλένιος», «Τρεις φορές γυναίκα», «Ενας επιθεωρητής έρχεται», «Τι είδε το χρυσόψαρο», «Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε».

Στις συνεντεύξεις του δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και πολλές φορές οι δηλώσεις του προκαλούν εντυπώσεις! «Είμαι πολύ ψώνιο. Από τη μέρα που γεννήθηκα έτσι ήμουν. Αν δεν είσαι ψώνιο, δεν περνάς καλά με τον εαυτό σου» έχει δηλώσει, ενώ είχε πει και το κορυφαίο: «Μ’ αρέσει το σεξ πάρα πολύ, σε ποιον δεν αρέσει;»

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...