Γιάννα Παπαδάκου: Εχω δεχτεί απειλές, δύο φορές μού έσπασαν το αυτοκίνητο

❱❱ Η Γιάννα Παπαδάκου, που επιστρέφει το Σάββατο με το «Checkpoint Alpha», μιλά για τη μάχιμη δημοσιογραφία και την υπόθεση ΦλώρουΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ερευνητική, αποκαλυπτική, διεισδυτική, η εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου «Checkpoint Alpha» επιστρέφει στις οθόνες μας το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Για τέταρτη χρονιά η δημοσιογράφος αποκαλύπτει υποθέσεις και σκάνδαλα, τα οποία απασχόλησαν την πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική ζωή του τόπου. «Εμείς δεν φτιασιδώνουμε την πραγματικότητα. Βασιζόμαστε σταθερά στην αποκάλυψη και την είδηση. Είναι για μένα η παλιά καλή συνταγή για να έχεις μια επιτυχημένη δημοσιογραφική εκπομπή. Αυτό έχω υπηρετήσει σε όλη μου τη ζωή, είτε ήμουν σε εφημερίδα είτε στο ραδιόφωνο ή και στην εκπομπή. Η επιδίωξή μου είναι να λέω πράγματα τα οποία δεν έχουν ακουστεί και να αποκαλύπτω παρασκήνια που δεν έχουν ειπωθεί» αναφέρει στην «Espresso» η Γιάννα Παπαδάκου και αποκαλύπτει τι θα δούμε στην πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν.

Παράνομες αποφυλακίσεις

«Η πρώτη εκπομπή έχει να κάνει με τις παράνομες αποφυλακίσεις. Με κορυφή του παγόβουνου την αποφυλάκιση του Φλώρου, ουσιαστικά αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα που αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Μαθαίνουμε ότι 300 περιπτώσεις αποφυλακίσεων έχουν μπει στο μικροσκόπιό της. Στην εκπομπή μιλούν άνθρωποι που έχουν κάνει την έρευνα και για την υπόθεση Φλώρου… Οι άνθρωποι που αποφυλακίστηκαν δεν πληρούσαν τους όρους της αναπηρίας που προβλέπει ο νόμος».

Από το μικροσκόπιο της εκπομπής δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος θέματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, όπως είναι η εθνική τραγωδία στο Μάτι. «Δεν θα πω πολλές λεπτομέρειες… Με αφορμή και αυτή τη δικογραφία που σχηματίστηκε με τα 21 άτομα, εγώ θα αποκαλύψω αθέατες πλευρές».
Αραγε, ως μάχιμη δημοσιογράφος που κινεί χρόνια τώρα τα νήματα της ενημέρωσης δεν φοβάται τις μηνύσεις, τις αγωγές, ακόμη και τυχόν απειλές για τη ζωή της;

«Είναι αλήθεια ότι ως σύγχρονος ερευνητής πίστευα ότι οι κίνδυνοι των δημοσιογράφων ήταν μόνο οι μηνύσεις και οι αγωγές… Ωσπου δολοφονήθηκαν τρεις συνάδελφοι στην Ευρώπη. Ξέρετε, η δική μου εμπειρία λέει ότι δεν κάνουν αγωγές και μηνύσεις οι αθώοι. Γιατί πολλές φορές όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά σε ποσοστό 99% αγωγές και μηνύσεις κάνουν οι ένοχοι για να καλύψουν αυτά που έχουν κάνει. Επειδή ήμουν και στην επιτροπή που απονέμει το βραβείο στους προστατευόμενους μάρτυρες, το οποίο έχει πάρει και το όνομα της Δάφνης (Καρουάνα Γκαλίθια), της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, μίλησα με την οικογένειά της, ξέρω τι περνούν τα παιδιά της και έχω ζήσει αυτή την ιστορία από κοντά… Η μάχιμη δημοσιογραφία πιστεύω ότι είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα» μας λέει και αποκαλύπτει: «Βεβαίως και έχω δεχτεί απειλές, μου έχουν σπάσει δυο φορές το αυτοκίνητο. Αλλά, δεν θέλουμε να ακουγόμαστε γι’ αυτά, αλλά για τη δουλειά μας».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ