Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Αλέξανδρος Σταύρου: Ο μεγαλύτερος εφιάλτης είναι να σου αρπάξουν το παιδί

❱❱ Ο Αλέξανδρος Σταύρου μιλά για τον ρόλο του στην «Επιστροφή» του ΑΝΤ1 και εξηγεί  γιατί βάζει τη λογική πάνω από το συναίσθημαΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Υποδύεται τον ντετέκτιβ που θα λύσει το… μυστήριο της «Επιστροφής» του Μάνου στην ομώνυμη σειρά του ΑΝΤ1, που… σκοράρει ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης! Ο Αλέξανδρος Σταύρου εξηγεί στην «Espresso» γιατί δέχτηκε να περάσει ξανά την… ταλαιπωρία των πολύωρων, καθημερινών γυρισμάτων μετά την «Παρθένα Ζωή», στην οποία συμμετείχε την περσινή τηλεοπτική σεζόν.

«Το δέλεαρ ήταν η ίδια η “Επιστροφή”, ένα καθαρόαιμο αστυνομικό σίριαλ. Ως τηλεθεατής, όποτε βρίσκω χρόνο, μου αρέσει να βλέπω ξένες αστυνομικές σειρές γιατί με κρατούν σε εγρήγορση. Θεωρώ ότι έχει ξεκάθαρη δράση, γι’ αυτό και ο βασικός της όρος είναι να κρατήσει η σειρά μόνο 60 επεισόδια… Μέχρι τον Φεβρουάριο. Παρά την επιτυχία της, δεν πρόκειται να συνεχιστεί» αναφέρει.

Ο ηθοποιός χαρακτηρίζει το σενάριο του σίριαλ «πολύ δυνατό» και σημειώνει: «Ο μεγαλύτερος εφιάλτης για έναν γονιό είναι να του απαγάγουν το παιδί. Και μόνο ως εφιάλτη να το δεις στον ύπνο σου, θα σηκωθείς σοκαρισμένος και καταϊδρωμένος. Και, δυστυχώς, υπάρχουν οικογένειες που τους έχει συμβεί. Η κεντρική ηρωίδα (Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους), όπως και οι γονείς του Μπεν, δεν σταματάει με τίποτα να ψάχνει το παιδί της. Γι’ αυτήν η αποστολή της ζωής είναι να βρεθεί ο γιος της». Του επισημαίνουμε ότι ο Πέτρος, ο ντετέκτιβ που υποδύεται, τρέφει αισθήματα για την κεντρική ηρωίδα. «Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που με τράβηξε στον νέο μου ρόλο, γιατί ο ήρωάς μου δεν είναι μονοδιάστατος» τονίζει ο ηθοποιός και συνεχίζει: «Για το ακέραιο του χαρακτήρα του, το να είναι κρυφά ερωτευμένος με την Ελενα, ενώ ξέρει ότι είναι παντρεμένη και ότι κουβαλά τον σταυρό της εξαφάνισης του γιου της, είναι ένας μεγάλος συναισθηματικός πόλεμος. Ο Πέτρος βάζει τη λογική, όμως, πάνω από το συναίσθημα».

«Θαύμα»

Οπως όλοι οι συνάδελφοί του, που εδώ και μερικά χρόνια έχουν πληγεί από την ανεργία και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, ο Αλέξανδρος Σταύρου σχολιάζει την εκ νέου άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας ως «θαύμα», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Ο κλάδος μας είχε πληγεί πάρα πολύ. Το ότι ξαναρχίζει η ελληνική μυθοπλασία και δημιουργούνται περισσότερες σειρές είναι θετικό και ελπιδοφόρο. Και όπως έχω παρατηρήσει, όλες σχεδόν είναι αξιοπρεπείς, τηρουμένων και των αναλογιών και των χρημάτων που υπάρχουν στην αγορά» υπογραμμίζει ο ηθοποιός, ο οποίος θεωρεί ότι μέσα στην κρίση μάς κράτησε και μας κρατά όρθιους ο θεσμός της οικογένειας:

«Αυτοί οι ισχυροί δεσμοί με τους γονείς μας, τους παππούδες μας μάς κράτησαν γερούς. Δυστυχώς, ζούμε την εποχή της selfie! Αυτή η λέξη καθρεφτίζει την εποχή μας. Ζούμε σε μια εποχή απόλυτου εγωισμού. Ολοι έχουν στραφεί προς τον εαυτό τους και στην καλύτερη προβολή του. Πολύ ναρκισσιστικό. Μόνο που η οικογένεια δεν είναι μονοκύτταρος, αλλά πολυκύτταρος οργανισμός. Ας βγάλουμε μια φωτογραφία με την οικογένειά μας και θα δούμε την πλάνη. Δρούμε όλοι μας ο ένας για τον άλλον. Αυτή είναι η σωστή διάσταση των πραγμάτων!»

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...