Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Κώστας Καραντώνης: Ο «Givenchy των χωραφιών»

❱❱ Ο Κώστας Καραντώνης άφησε τις πασαρέλες για τις εναλλακτικές καλλιέργειεςΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως υπαξιωματικός στην Αεροπορία, αλλά στη συνέχεια ξεχώρισε με την ομορφιά του στα ντεφιλέ πασίγνωστων οίκων μόδας! Στο Νεοχώρι Καρδίτσας όπου ζει πια ο Κώστας Καραντώνης τον αποκαλούν… «Givenchy των χωραφιών», αφού κατάφερε να ξεχωρίσει και στον χώρο των εναλλακτικών καλλιεργειών ως παραγωγός μύρτιλλου, του θαυματουργού φρούτου της νεότητας και «φαρμάκου των διαβητικών», που είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό.

26 f4 image1

Η ενασχόλησή του με τα χωράφια του παππού του, που βρίσκονται λίγα μέτρα από τη λίμνη Πλαστήρα, μπορεί να άρχισε ως σκέψη την εποχή που μεσουρανούσε στις πασαρέλες έχοντας αποκλειστικές συνεργασίες με οίκους μόδας, όπως Vivienne Westwood, Diesel, Benetton, Echo island, ωστόσο δεν άργησε να την πραγματοποιήσει.

«Ηταν το 2012, όταν η μόδα στην Ελλάδα είχε πάρει την κατρακύλα από την οικονομική κρίση. Στο εξωτερικό ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα, όχι ότι δεν είχε επηρεαστεί και εκεί, απλά τα κασέ ήταν ακόμα καλά. Ετσι, μου μπήκε η ιδέα να κάνω κάτι δικό μου, στο οποίο θα έχω τον απόλυτο έλεγχο. Απέρριψα ό,τι είχε σχέση με καφετέρια ή κάποιο μαγαζί για φαγητό και ποτό, και μου ήρθε η ιδέα της εναλλακτικής καλλιέργειας. Αλλωστε, προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και γνώριζα τη δουλειά» εξηγεί στην «Espresso».

26 27 f2 kostas4

Επειτα από αρκετή έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο 28χρονος σήμερα αγρότης-παραγωγός κατέληξε στο μύρτιλλο, που γνώριζε καλά ως φρούτο, αφού το έτρωγε αρκετά συχνά.
«Μίλησα με επαγγελματίες γεωπόνους, μου εξήγησαν τα πάντα για το μύρτιλλο και από τη στιγμή που τα κτήματα στα οποία ήθελα να επενδύσω πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές, πήρα την απόφαση…» εξηγεί και προσθέτει: «Το μύρτιλλο είναι ιδιαίτερο φυτό, θέλει συγκεκριμένες συνθήκες και κλίμα για να καταφέρει να αποδώσει τα μέγιστα. Εψαξα να βρω ακόμη και πού υπάρχουν τα καλύτερα φυτώρια, με αποτέλεσμα να φέρουμε τα φυτά από την Ολλανδία.

26 27 f1 image3

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για τις εναλλακτικές καλλιέργειες, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Το μύρτιλλο θέλει πολύ κρύο για να συμπληρώσει τις ώρες ψύχους, ώστε να έχει καλή παραγωγή το καλοκαίρι. Δεν αγαπά τις υψηλές θερμοκρασίες, θέλει μια σχετική υγρασία, την οποία τα κτήματα διαθέτουν εξαιτίας της λίμνης. Επίσης, χρειάζεται όξινο έδαφος, που δεν βρίσκεται εύκολα στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό έφερα χώμα από τη Λιθουανία, το οποίο έκανα μείξη με αυτό του κτήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργήσω τις ιδανικές συνθήκες στο υπέδαφος, καθώς τις κλιματικές τις είχα ήδη! Αν ήμουν στον κάμπο, δεν θα είχα τίποτα απ’ όλα αυτά»! Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Κώστας Καραντώνης ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με το κτήμα του, γιατί αυτό που ήθελε ήταν να έχει εκείνος όλη την ευθύνη.

26 27 f3 me tin adelfi toy antzy

Ολική καταστροφή

«Με το φύτεμα των δέντρων τελείωσα πέρυσι το καλοκαίρι. Η ειρωνεία είναι ότι στις 15 Ιουνίου 2017 φύτεψα το τελευταίο δέντρο και στις 17 έπαθα ολική καταστροφή! Εριξε τόσο χαλάζι για 20 λεπτά, που δεν έμεινε τίποτα! Δεν το έβαλα κάτω, όμως… Πήγα στο κτήμα με σκυμμένο το κεφάλι και είπα “Κώστα, πάμε πάλι από την αρχή”. Περιποιήθηκα ένα ένα και τα 1.400 δέντρα που έχω φυτέψει, καθάρισα τα φύλλα, τους κορμούς, με αποτέλεσμα να πάρουν πάλι μπροστά. Τελικά, φέτος πήραμε την πρώτη μας παραγωγή και μάλιστα σε ποσότητα καλύτερη απ’ ό,τι υπολόγιζα. Δεύτερη χρονιά και πήρα μισό τόνο, όταν έπρεπε να πάρω 200 κιλά!» λέει ο 28χρονος και εξηγεί σχετικά με τη γεύση: «Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διαφορετικές γεύσεις, που είναι ανάμεσα σε σταφύλι και κεράσι. Δεν έχει κουκούτσι και είναι καλό για τον οργανισμό. Γενικά ως φρούτο το μύρτιλλο έχει πολλά αντιοξειδωτικά, είναι καλό για την αντιγήρανση και την όραση, ενώ θεωρείται φάρμακο για τους διαβητικούς».

26 27 f6

Με τον χώρο της μόδας εξακολουθεί να ασχολείται κανονικά, κυρίως όμως τους χειμερινούς μήνες και μόνο για δουλειές στο εξωτερικό, αφού ο χώρος στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα πια να του προσφέρει.
«Ως μοντέλο ξεκίνησα πριν από οκτώ χρόνια. Με ανακάλυψε ο γνωστός σκηνοθέτης-χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος. Τότε ήμουν στην Αεροπορία και παράλληλα έκανα πρωταθλητισμό στο kick boxing. Με κάλεσαν να κάνω μια φωτογράφιση για αθλητές, την οποία είχε αναλάβει ο Κωνσταντίνος. Με είδε, του άρεσα και μου πρότεινε να κάνουμε κι άλλη δουλειά μαζί…» εξηγεί ο Κώστας Καραντώνης, ο οποίος στον χώρο της μόδας έχει κάνει και πολλές δουλειές μαζί με την αδελφή του Αντζυ, που κάνει καριέρα top model.«Οσες φορές συνεργάστηκα με την αδελφή μου, πέρασα υπέροχα. Αυτό φάνηκε και στο αποτέλεσμα. Αυτό το διάστημα τα έχει αφήσει για λίγο εξαιτίας της μητρότητας, ωστόσο έχει κάνει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα μοντέλο στον χώρο. Μέχρι και ιταλική “Vogue” έχει κάνει, καθώς ήταν ανάμεσα στα top μοντέλα που φωτογραφήθηκαν για ένα σχετικό αφιέρωμα της “βίβλου της μόδας”» καταλήγει ο Κώστας Καραντώνης.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...