Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ελληνας «έφαγε» τον γκάνγκστερ της Βοστόνης!

❱❱ Ο Τζέιμς Γουάιτι Μπάλτζερ, που τον είχε υποδυθεί ο Τζόνι Ντεπ, βρέθηκε με κομμένη γλώσσα, βγαλμένα μάτια και σπασμένο κεφάλι μέσα στο κελί τουΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ενας ελληνικής καταγωγής εκτελεστής της Μαφίας ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της «κινηματογραφικής» δολοφονίας του διαβόητου γκάνγκστερ, ο οποίος ενέπνευσε τους χαρακτήρες του Τζόνι Ντεπ και του Τζακ Νίκολσον στις ταινίες «Black Mass» και «The Departed» αντίστοιχα. Ο Τζέιμς Γουάιτι Μπάλτζερ, που υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI, βρέθηκε με κομμένη γλώσσα, βγαλμένα μάτια και σπασμένο κεφάλι στη φυλακή στην οποία είχε μόλις μεταφερθεί.

4 7

Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία, ο Φώτιος «Φρέντι» Γέας είναι αυτός που οργάνωσε και συμμετείχε στον φόνο του 89χρονου Μπάλτζερ. Ο 51χρονος Γέας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Springfield Republican», είναι ελληνικής καταγωγής και από μικρός μπαινόβγαινε στη φυλακή. Τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς καταδικάστηκε τελεσίδικα για δολοφονίες επί πληρωμή μαφιόζων για λογαριασμό της ιταλικής μαφίας.

Πληροφοριοδότης

Η ιταλική μαφία της νότιας Βοστόνης ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Μπάλτζερ για την κυριαρχία στον υπόκοσμο της πόλης από τη δεκαετία του ’70. Ο ιρλανδικής καταγωγής Μπάλτζερ, σύμφωνα με το FBI, υπήρξε πληροφοριοδότης του από το 1975, δίνοντας κυρίως πληροφορίες για τη σύλληψη Ιταλοαμερικανών μαφιόζων. Τα επόμενα χρόνια η ιρλανδική μαφία με αρχηγό τον Μπάλτζερ κυριάρχησε στην πόλη. Ο Μπάλτζερ, μάλιστα, απέφευγε τη σύλληψη, ακόμη κι όταν η αστυνομία τον καταζητούσε επί 16 χρόνια για 11 φόνους, μεταξύ των οποίων και δύο γυναικών τις οποίες στραγγάλισε.

Η τύχη του άλλαξε το 2011, όταν μια πρώην «βασίλισσα ομορφιάς», η Αννα Μπιορν, που είχε εκλεγεί Μις Ισλανδία 1974, τον αναγνώρισε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας και ενημέρωσε την αστυνομία, βάζοντας στην τσέπη της αμοιβή 1.760.000 ευρώ. O Μπάλτζερ συνελήφθη και το 2013 καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη.

Το πρωί της Τρίτης σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βρήκαν νεκρό στο κελί του, στη φυλακή USP Hazelton της Δυτικής Βιρτζίνια, στην οποία είχε μεταφερθεί μόλις τη Δευτέρα από φυλακή της Φλόριντα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Φώτιος Γέας, που ήταν συγκρατούμενός του, και άλλοι δύο φυλακισμένοι χτύπησαν τον Μπάλτζερ στο κεφάλι με κλειδωνιές που είχαν βάλει μέσα σε κάλτσες, του έκοψαν μερικώς τη γλώσσα και του έβγαλαν τα μάτια, όπως κάνει η ιταλική μαφία όταν σκοτώνει πληροφοριοδότες της αστυνομίας. Ο Γέας παραδέχτηκε τον φόνο, όμως αρνήθηκε να κατονομάσει τους συνεργούς του, ενώ φίλος του δήλωσε ότι ο 51χρονος «σιχαίνεται τους καταδότες και όσους κακοποιούν γυναίκες», όπως ο Μπάλτζερ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...