Λύρειο Ίδρυμα: Βαρντάλος και Στάμος στο πλευρό των μανάδων με τα ράσα

❱❱ Οι ηθοποιοί Βαρντάλος και Στάμος βάζουν πλάτη για την ανοικοδόμηση του καμένου Λύρειου ΟρφανοτροφείουΟι ομογενείς ηθοποιοί Νία Βαρντάλος και Τζον Στάμος, που συγκλονίστηκαν, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός, με την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Οι δύο σταρ ένωσαν τις δυνάμεις τους και μπήκαν μπροστά σε διαδικτυακή εκστρατεία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την ανοικοδόμηση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, αφού μέχρι στιγμής η οργάνωση έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει με το όνομα «The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund». 

«Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτά τα ορφανά παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από το σπίτι τους» είπε η ελληνικής καταγωγής Νία Βαρντάλος και συμπλήρωσε: «Οι Ελληνες που ζουν ανά τον κόσμο ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και η ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά».

«Είμαστε ευγνώμονες»

Ο Τζον Στάμος από την πλευρά του σημείωσε: «Ως ένας νέος πατέρας, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με πληγώνουν βαθιά». Ο Μαρκ Χατζηπατέρας, μέλος του Δ.Σ. του Λύρειου Ιδρύματος, ευχαρίστησε την Ελληνική Πρωτοβουλία: «Είμαστε ευγνώμονες που η ελληνική διασπορά ενώνεται για να ξαναχτίσει το ορφανοτροφείο για τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας».

Στο Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα φιλοξενούνταν 45 ορφανά παιδιά, τα οποία, μετά την καταστροφή, βρήκαν προσωρινά στέγη στην Ανάβυσσο. Η καταστροφή του ορφανοτροφείου είχε προκαλέσει τεράστια συγκίνηση και υπήρξε «τσουνάμι» αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των παιδιών. Η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μεταξύ των επιφανών προσωπικοτήτων που δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα παιδιά και ο όμιλος Μότορ Οϊλ ανακοίνωσε την κατασκευή των πρώτων οικημάτων, ώστε να επαναλειτουργήσει το ίδρυμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ