«Ονειροκρίτης» του sex

❱❱ Ερωτικές περιπτύξεις με το αφεντικό, τον κολλητό ή έναν celebrity, αν και ταράζουν τον ύπνο, έχουν πολύ πιο αθώα ερμηνείαΕνα άκρως συνηθισμένο φαινόμενο είναι τα σεξουαλικά όνειρα, ωστόσο δεν παύουν να προκαλούν προβληματισμό, ιδιαίτερα αν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά έχει το αφεντικό ή ένας κολλητός φίλος. 

Παρότι το σεξ με κάποιον «μη αναμενόμενο» παρτενέρ στο όνειρό μας μπορεί να μας ταράξει αρκετά, η αιτία πίσω από αυτό είναι συχνά πολύ πιο αθώα από όσο περιμένουμε.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χίλντα Μπερκ και την ειδική σε θέματα ύπνου Μαρτίνα Κοσιάν, αν και το σεξ με το αφεντικό μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στις πρωινές συσκέψεις σε αυτόν που το ονειρεύτηκε, αυτού του είδους το όνειρο συνδέεται περισσότερο με τις επαγγελματικές φιλοδοξίες του παρά με κάποιο ανομολόγητο πάθος για εκείνον.

Αν, πάλι, πρωταγωνιστής στο ερωτικό όνειρο κάποιου είναι ένας celebrity, τότε αυτό δείχνει τη βαθύτερη επιθυμία του για επαγγελματική αναγνώριση και δόξα.

Το σεξ με κάποιο οικείο πρόσωπο κρύβει συνήθως την ανάγκη για περισσότερο ή για καλύτερο σεξ με τον σύντροφο αυτού που το ονειρεύτηκε, και όχι απαραίτητα με κάποιον άλλον, αν και συχνά δίνει το έναυσμα για την επαναξιολόγηση αυτής της πλατωνικής σχέσης.

Σε ό,τι αφορά στους φίλους, όμως, μαρτυρά τη βαθύτερη επιθυμία κάποιου να αποκτήσει τα προσόντα και τα ταλέντα του «φανταστικού» παρτενέρ του. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν ο πρωταγωνιστής του «ροζ» ονείρου είναι διαφορετικού φύλου από αυτό που έλκεται στην πραγματικότητα εκείνος που βλέπει το όνειρο.

Αντίστοιχα, τα όνειρα στα οποία «απατάει» κανείς τον σύντροφό του δείχνουν ένα ενδιαφέρον για τα καλά στοιχεία της προσωπικότητας του «τρίτου» προσώπου, ενώ τα όνειρα που αφορούν κάποιον πρώην πυροδοτούνται συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς, από κάποια μεγάλη αλλαγή στην υπάρχουσα σχέση.

Αν, πάλι, πρωταγωνιστής είναι κάποιος άγνωστος, τότε το όνειρο δείχνει την ανάγκη να εξερευνήσουμε κάποια άγνωστη πτυχή του εαυτού μας.

Αντιθέτως, τα όνειρα που μας θέλουν… απατημένους αποτελούν μια εκδήλωση των ανασφαλειών που μας κατακλύζουν ή της έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει στη σχέση μας και χρήζουν ενδοσκόπησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ