Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Λαέρτης Βασιλείου – Ηθοποιός εξυμνεί τους Αλβανούς εκτελεστές του ήρωα Κατσίφα

❱❱ Ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου βγήκε σε αλβανικό κανάλι και συνεχάρη τους εκτελεστές του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα
❱❱ O σάλος με τον gay Ιησού το 2012 στο θέατρο «Χυτήριο»

Στον θερμότερο υποστηρικτή των κομάντος που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αναδεικνύεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, ο οποίος τρώει ψωμί στην Ελλάδα, καθώς βγήκε στην τηλεόραση της Αλβανίας του, ανήμερα της κηδείας του 35χρονου ήρωα της Βορείου Ηπείρου, και συνεχάρη (!) τους εκτελεστές, γιατί «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα»!

Ο Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili) πήρε μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «Είναι ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;». Την ίδια ημέρα που οι Ελληνες αποχαιρετούσαν το παλικάρι τους, συνοδεύοντάς το στην τελευταία κατοικία του στα χώματα της Βορείου Ηπείρου, ο σκηνοθέτης επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Εντι Ράμα.

«Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα» είπε ανάμεσα σε πολλά ο σκηνοθέτης, που είχε ξεσηκώσει τεράστιες αντιδράσεις στο παρελθόν, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο «Corpus Christi», στο οποίο ο Χριστός και οι μαθητές Του παρουσιάζονταν ως ομοφυλόφιλοι.

Η μητέρα του Λαέρτη Βασιλείου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Αλβανός. Ο ίδιος όμως, όπως έχει δηλώσει, θεωρεί πατρίδα του την Αλβανία.

«Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από τη μειονότητα να καταδικάσει την πράξη του Κωνσταντίνου» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο. 

Δεν έκρυψε, μάλιστα, τον ενθουσιασμό του, λέγοντας ότι το αλβανικό κράτος βγήκε νικητής «απέναντι στην προβοκάτσια» και άδραξε την ευκαιρία να επιδοθεί σε παραλήρημα εθνικισμού, ζητώντας να αλλάξουν τα ελληνικά σχολικά βιβλία!

«Πρέπει οι δύο χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία, που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της Ιστορίας τα οποία αναφέρονταν στη Μικρά Ασία και σε όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη! Πρέπει να ξαναγραφτεί η Ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν τον ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες… Εμείς οι Αλβανοί, ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικοί απ’ ό,τι θα έπρεπε ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς». 

Χωρίς αναστολές

Στο στόχαστρό του μπήκε και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. «Δείξαμε ανωτερότητα ως αλβανικός λαός και δώσαμε μια απάντηση και στην ακραία Κύπρια ευρωβουλευτή, η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρώπη με αίμα. Σήμερα (σ.σ.: την ημέρα της κηδείας), λοιπόν, δεν χύθηκε καθόλου αίμα» είπε.

Αποδεικνύει λοιπόν ο καλλιτέχνης ότι δεν έχει αναστολές να προκαλέσει, όπως με το «Corpus Christi», παρότι η Εκκλησία είχε στηρίξει την οικογένειά του όταν ήρθε από την Αλβανία, προσφέροντας δουλειά νεωκόρου στον Αγιο Δημήτριο Πειραιά στον πατέρα του, Ηλία Βασιλείου, όπως είχε αποκαλύψει ο μητροπολίτης Σεραφείμ. 

—-

O σάλος με τον gay Ιησού το 2012 στο θέατρο «Χυτήριο»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου απασχολεί έντονα τα φώτα της δημοσιότητας. Το φθινόπωρο του 2012 προκάλεσε σάλο με την αιρετική παράσταση του Τέρενς Μακ Νάλι «Corpus Christi», που ανέβασε στο Θέατρο «Χυτήριο», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάσιας Παναγοπούλου. Το εν λόγω έργο  παρουσιάζει τον Ιησού ως gay ηγέτη και τον Ιούδα, τον οποίο υποδύθηκε ο Λαέρτης Βασιλείου,  να αισθάνεται ερωτική έλξη για εκείνον και να τον προδίδει τελικά λόγω ερωτικής ζήλιας. Τη βραδιά της πρεμιέρας η παράσταση πήρε αναβολή λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το «Χυτήριο», όταν περίπου εκατό μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν, χλεύασαν και απείλησαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας παράλληλα τους θεατές να εισέλθουν στον χώρο.

Παρ’ όλα αυτά το έργο ανέβηκε τελικά, έστω και μετ’ εμποδίων, λίγες ημέρες αργότερα, με τις αστυνομικές Αρχές να επιβλέπουν τον χώρο προστατεύοντας τους συντελεστές και τους θεατές από τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το «Χυτήριο» καταγγέλλοντας το θεατρικό ως «βλάσφημο», αφού «δυσφημεί το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού». Ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων το «Corpus Christi» κατέβηκε τελικά από τη σκηνή. «Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η διοίκηση του θεάτρου.  

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...