ΑΧΟΡΤΑΓΕΣ!

❱❱ Ερευνα πανεπιστημίου των ΗΠΑ αποδεικνύει ότι οι γυναίκες είναι το ίδιο σεξομανείς με τους άνδρεςΤην αντίληψη ότι οι άνδρες δυσκολεύονται να ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές τους περισσότερο από τις γυναίκες ανατρέπει νέα αμερικανική έρευνα, που ανακάλυψε ότι οι γυναίκες είναι τόσο σεξομανείς όσο και οι άνδρες.

Ερευνητές του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα στη Μινεάπολη υπέβαλαν 2.325 άτομα ηλικίας 18-50 ετών σε τεστ σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά τους.

Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να εντοπίσουν εκείνους που πληρούσαν τα κριτήρια για τη «διαταραχή καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς», όπως αποκαλείται επιστημονικά ο εθισμός στο σεξ.

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αυνανίζονται υπερβολικά, πράγμα που επιφέρει δυσκολίες ακόμη και στην ικανότητά τους να εργάζονται, ή κάποιος άλλος μπορεί να πληρώνει για σεξ τέτοια ποσά, που τελικά καταστρέφεται οικονομικά» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, κλινική ψυχολόγος Τζάνα Ντίκενσον, εξηγώντας την έννοια του όρου. Τόνισε, ωστόσο, ότι η υπερσεξουαλικότητα και η έλλειψη συναίνεσης στο σεξ είναι δύο διαφορετικά ζητήματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο εθισμός στο σεξ δεν δικαιολογεί τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους ερευνητές, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν στο ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», είναι το αυξημένο ποσοστό των σεξομανών. Ενώ περίμεναν να ανέρχεται σε 1%-6%, διαπίστωσαν ότι στους άνδρες και στις γυναίκες συνολικά έφτανε το 8,6%. Εκείνο που τους εξέπληξε, όμως, είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι μικρή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα, το 10% των ανδρών και το 7% των γυναικών εμφάνιζαν ενδείξεις «διαταραχής καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μάγδα Τσέγκου: Ο ιός της TV, τα «μαχαιρώματα» και ο fake γάμος

Η Μάγδα Τσέγκου είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και...

«Ορατότης… μηδέν» με φουρτούνες στην τηλεθέαση

Προβληματισμός για πολυδιαφημισμένες παραγωγές που κάνουν μονοψήφια νούμερα! Διπλή απογοήτευση στον...

Αγωνία για τον «θρύλο» Μίμη Στεφανάκο – θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί πόδι

Δύσκολες ώρες για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και πρώην σύζυγο...

Ο Νίκος Ψαρράς «πάει» από τον καφενέ του Διαφανίου στο «Καφέ της Χαράς»

Από χωριό σε χωριό και από καφενέ σε καφενέ, ο Νίκος...

Η μυστική προσωπική ζωή του Γιώργου Καραμίχου βγήκε στον… Ήλιο (video)

Ο 46χρονος ηθοποιός από τη Βέροια Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος πρωταγωνιστεί...