Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Γιος γνωστής αστρολόγου σε κύκλωμα ναρκωτικών!

❱❱ Είχε κεντρικό ρόλο στην αγορά 300 κιλών καθαρής κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, που θα κατέληγε με ιστιοπλοϊκό στην Αυστραλία!Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Με τρεις αστραπιαίες συλλήψεις στην Ελλάδα, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε σε συνεργασία με την αμερικανική DEA ένα διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετείχαν ο γιος πασίγνωστης Ελληνίδας αστρολόγου και ιδιοκτήτης καφετέριας στα νότια προάστια, ο κάτοχος επιχείρησης πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων και ένας Αλβανός.

Το «ξεδόντιασμα» του κυκλώματος ξεκίνησε στο μακρινό Εκουαδόρ, με επιχείρηση της τοπικής αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της DEA και ένας Ελληνας αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών, που κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο υπήρχαν ειδικές κρύπτες με πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Στην ίδια χώρα έγιναν παράλληλες επιχειρήσεις που οδήγησαν σε άλλες έξι συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού που θα μετέφερε τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στον τελικό προορισμό του, στην Αυστραλία. Οι πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως, μόλις θα έφτανε στην Αυστραλία, η κοκαΐνη θα μεταφερόταν σε παράνομο ειδικό εργαστήριο προκειμένου να «κοπεί», δηλαδή να νοθευτεί, έτσι ώστε η αρχική ποσότητα να φτάσει τελικά τον έναν τόνο και να αποφέρει μερικά εκατομμύρια δολάρια στις τσέπες των μελών του κυκλώματος!

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης περνούσαν χειροπέδες για τη συγκεκριμένη υπόθεση στον γιο της διάσημης αστρολόγου με τις πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο οποίος διατηρεί καφετέρια και φέρεται ότι έχει παίξει κεντρικό ρόλο στην αγορά και τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Αυστραλία, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

Μάντρα με μεταχειρισμένα

Ο δεύτερος από αυτούς είναι επίσης γνωστός Ελληνας επιχειρηματίας, που διατηρεί μάντρα με μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα στα νότια προάστια της Αττικής και έχει πελάτες πολλούς επώνυμους Αθηναίους.

Την αρχική πληροφορία για την αγορά της κοκαΐνης, την εμπλοκή των τριών Ελλήνων και τη μεταφορά του ναρκωτικού με το ιστιοπλοϊκό στην Αυστραλία είχε η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών -η γνωστή DEA-, η οποία διαβίβασε όλα τα στοιχεία στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής. Αμέσως, αξιωματικός της Δίωξης πέταξε στο Εκουαδόρ, προκειμένου να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς πράκτορες και τους τοπικούς αστυνομικούς για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος. Οι έρευνες των Αρχών δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς εκτιμάται πως μπορεί να προκύψει άλλη μία σύλληψη στην Ελλάδα. Οταν τελειώσει η προανάκριση, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τη σοβαρή υπόθεση.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...