Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Πράσινο φως» για τις συντάξεις

❱❱ Δεν θα υπάρξουν περικοπές το 2019, καθώς η ευρωζώνη δέχεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσειΤην ακύρωση του μέτρου της επαχθούς περικοπής των συντάξεων ως και 18% από την 1η Ιανουαρίου και τη διεύρυνση του «πακέτου» κοινωνικών παροχών κατά επιπλέον 100.000.000-200.000.000 ευρώ πέτυχε χθες η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο Euro Working Group, δίνοντας σήμα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να πάρουν αντίστοιχη απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ετσι, επιτυγχάνει την αύξηση του κονδυλίου για στεγαστικό επίδομα από τα 200.000.000 στα 400.000.000 ευρώ! Ουσιαστικά, το «πακέτο» των θετικών μέτρων, από τα 1,1 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού «διογκώνεται» κατά επιπλέον 200.000.000 ευρώ και φθάνει το 1,3 δισ., συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των οικογενειακών επιδομάτων κατά 280.000.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση του Euro Working Group έγινε επισήμως δεκτό το αίτημα της Αθήνας για μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων Η εισήγηση της Επιτροπής, δηλαδή ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον δημοσιονομικό στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και χωρίς την περικοπή, δεν βρήκε αντίρρηση από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών. Πλέον, απομένει να ενημερωθούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια του Eurogroup τη Δευτέρα, όπου θα δοθεί το οριστικό πράσινο φως. H πρόταση της Κομισιόν στην τελική μορφή της θα ανακοινωθεί στις 21 Νοεμβρίου μαζί με το πακέτο παροχών.

Επιδότηση

Στα μέτρα που αναμένεται να ενταχθούν περιλαμβάνονται: Πρόγραμμα επιδότησης στέγης με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών κατά 1/3, εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή, επιδότηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των νέων εργαζομένων, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων σταδιακά από 29% σε 25% σε ορίζοντα τετραετίας, μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των διανεμόμενων μερισμάτων κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ακόμη, μετατρέπεται το τρέχον εργασιακό καθεστώς 3.000 εργαζομένων ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε αορίστου χρόνου και προβλέπεται ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με μονιμοποίηση 4.500 εκπαιδευτικών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...