Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Νίκη Παλληκαράκη: Ο Μπέζος ήταν δάσκαλός μου στο θέατρο και στο γυαλί

❱❱ Η Νίκη Παλληκαράκη μιλά για τον guest ρόλο της στο «Πέτα τη φριτέζα» του ΑΝΤ1 και τη συνεργασία της με τον γνωστό ηθοποιόΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

«Το να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Μπέζο είναι σαν να γυρίζω τηλεοπτικά στην… οικογένειά μου, στους δικούς μου ανθρώπους» λέει στην «Espresso» η ταλαντούχα ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη, αναφερόμενη στην guest εμφάνισή της στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα», όπου πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός.

Στη σειρά, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45, η Νίκη Παλληκαράκη υποδύεται μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτικό γεύσεων, πρώην σεφ και συμφοιτήτρια του Κίμωνα Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης), την κυρία Δώρα Ντέντε, η οποία διαμένει μόνιμα στην Πορτογαλία και έρχεται στη Μεσσηνία για να δει αν το ρεστοράν του Κίμωνα αξίζει ένα αστέρι Μισελέν!

Αν και πάει προκατειλημμένη, γιατί με τον Κίμωνα είχαν παλιά, στα φοιτητικά χρόνια τους, μια άδοξη ερωτική περιπέτεια, δεν μπορεί να μην είναι αντικειμενική. Τα πιάτα που γεύεται ευφραίνουν τον ουρανίσκο της. «Αυτός ο ρόλος μού αρέσει πάρα πολύ, γιατί κι εγώ τρελαίνομαι για το καλό φαγητό, όπως και η ηρωίδα μου. Μπορεί να πειραματίζομαι με τις έθνικ κουζίνες, αλλά πάντα γυρνάω στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, γιατί τα πιάτα που τρώγαμε από μικροί έχουν να κάνουν με το θυμικό, τις ρίζες και την ταυτότητά μας» μας λέει.

Επαγγελματική πορεία

«Πέρα από το ότι με την παρέα μου βγαίνουμε πλέον σε συγκεκριμένα εστιατόρια, που ξέρουμε ότι θα φάμε σπιτικά, μαγειρεύω και η ίδια για να εκφράσω την αγάπη μου στην οικογένειά μου, στα ανίψια, στους φίλους μου, στα βαφτιστήρια μου και, όπως μου λένε, είμαι καλή μαγείρισσα και παραδοσιακή» συμπληρώνει η ηθοποιός.

Τη ρωτάμε και για τον Γιάννη Μπέζο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. «Για μένα υπήρξε ο δάσκαλός μου στο θέατρο και στο “γυαλίˮ. Επαιξα για πρώτη φορά μαζί του στο θέατρο το 1994, στην παράσταση “Κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου, και από εκεί και πέρα καθόρισε, θα έλεγα, την επαγγελματική μου πορεία. Κι αυτό γιατί οι δάσκαλοί σου σε καθορίζουν στην τέχνη. Στη μικρή οθόνη συνεργάστηκα μαζί του στις σειρές “Ακρως οικογενειακόν”, “Ηρθε και έδεσε” και πάντα θυμάμαι γυρίσματα γεμάτα γέλια και χαρά» αναφέρει.

H καλλιτέχνις μιλά και για την άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, που έφερε επιτέλους δουλειά στον κλάδο: «Αυτό δεν είναι μόνο καλό για εμάς τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, αλλά και για εσάς, τους δημοσιογράφους. Θεωρώ ότι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι βαδίζουμε χέρι χέρι και αυτό είναι ένας δημιουργικός μονόδρομος».

Στο θέατρο η ηθοποιός κλέβει τις εντυπώσεις ως μητέρα της Λίζας Πετροβασίλη στη θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο», σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου, που ανεβαίνει στο θέατρο Ηβη. «Το έργο φέρνει την αθωότητα, τα νιάτα, την αγνότητα, τον ρομαντισμό, όλα αυτά που έχουμε χάσει σήμερα στη σκηνή και ο θεατής ταξιδεύει μαζί μας. Μακάρι η τρυφερότητα να γίνει ξανά της μόδας» μας λέει και συμπληρώνει: «Δεν είχα συνεργαστεί ξανά με τον Λάκη Λαζόπουλο. Είναι ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος που, επειδή είναι και ηθοποιός και σκηνοθέτης, μπορεί να περάσει με ηρεμία, αγάπη, υπομονή και ψυχραιμία στον ηθοποιό τι ακριβώς θέλει».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...