Νέες τάσεις στις επεμβάσεις αισθητικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

❱❱ O ρόλος του «έξυπνου» καθρέφτη και των «υβριδικών» εμφυτεύματαΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Υβριδική αύξηση του στήθους και ρινοπλαστική με υπερήχους είναι μόνο δύο από τις νέες τάσεις στις επεμβάσεις αισθητικής που, σύμφωνα με ειδικό, θα κυριαρχήσουν το νέο έτος.

Πρόκειται για τεχνικές που αξιοποιούν ό,τι πιο πρωτοποριακό έχει προκύψει από την τεχνολογία και την ιατρική, με στόχο να δημιουργήσουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, με λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Ο καθηγητής Μάρκο Σφόρτσα της βρετανικής κλινικής MyAesthetics αποκάλυψε στην «Daily Mail» ότι το 2019 η τεχνολογία 4D θα φέρει επανάσταση στις πλαστικές επεμβάσεις. Πολλές κλινικές στη Βρετανία, όπως εξηγεί, θα προσφέρουν τη δυνατότητα να δει κανείς «ζωντανά» και τρισδιάστατα τις αλλαγές πάνω του, προτού τις κάνει, αν σταθεί μπροστά από έναν «έξυπνο» καθρέφτη. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν αυξητική στήθους θα μπορούν να δουν στον καθρέφτη πώς θα φαίνονται πάνω τους διάφορα μεγέθη από εμφυτεύματα, ώστε να διαλέξουν ποιο τους ταιριάζει. Τα εμφυτεύματα στήθους θα αποτελέσουν τη δεύτερη καινοτομία του ερχόμενου έτους, καθώς θα επικρατήσουν τα «υβριδικά». Αυτό σημαίνει ότι για την αύξηση του στήθους θα χρησιμοποιούνται πολύ μικρότερα από τα σημερινά εμφυτεύματα και λίπος από άλλο σημείο του σώματος. Η τεχνική διασφαλίζει ότι το νέο στήθος θα φαίνεται περισσότερο φυσικό και λιγότερο πλαστικό, ενώ θα μειωθεί αισθητά ο χρόνος ανάρρωσης.

Ανάλογα θα είναι τα αποτελέσματα για όσους προτιμήσουν τη ρινοπλαστική με υπερήχους αντί για την κοινή ρινοπλαστική. Οπως εξηγεί ο Σφόρτσα, η βελτίωση του σχήματος της μύτης με υπερήχους επιτρέπει στον γιατρό να κάνει «λεπτοδουλειά», τραυματίζοντας λιγότερο τους ιστούς.

Αντί για τα γνωστά fillers, ο ειδικός επισημαίνει ότι όλο και περισσότερες πελάτισσες ζητούν την «ανόρθωση του άνω χείλους». Η επέμβαση που γίνεται με τη μείωση της απόστασης ανάμεσα από τη βάση της μύτης και το άνω χείλος διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό.

Τέλος, θα αυξηθούν όσοι επιλέγουν το 3D λίφτινγκ, καθώς είναι λιγότερο επεμβατικό από το συνηθισμένο λίφτινγκ και αφήνει λιγότερες ουλές. Στο 3D λίφτινγκ ο χειρουργός κάνει μικρές τομές σε κάθε αυτί για να αποκτήσει πρόσβαση στον εσωτερικό ιστό του προσώπου, ο οποίος συνήθως «γλιστρά» προς τα κάτω με την ηλικία. Ο γιατρός τραβάει πίσω τον ιστό και τον στερεώνει στα ζυγωματικά, αφαιρώντας μικρή ποσότητα δέρματος, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο γεμάτο και νεότερο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ