«Απόδραση» στην Ελβετία!

❱❱ Ο Λαζόπουλος αποδέχτηκε πρόσκληση ομογενών, οι οποίοι του έφτιαξαν και μουσακάΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μόνο για λόγους αναψυχής δεν βρέθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος για περίπου 15 ημέρες στη Λοζάνη. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναχώρησε την επομένη της επίσημης πρεμιέρας της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και αναμένεται να επιστρέψει σε λίγα εικοσιτετράωρα στην Αθήνα. 

Στην Ελβετία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Ελληνες που ζουν και εργάζονται εκεί, κάτι που συνέβη εντελώς τυχαία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αυτή η συνάντηση με τους Ελληνες του εξωτερικού τού έδωσε την έμπνευση για να αρχίσει να γράφει το νέο έργο του.

Παραδοσιακοί χοροί

Η επαφή του με τον Ελληνισμό της διασποράς έγινε μέσω Instagram, όπου μια συμπατριώτισσά μας, η Βάλια, τον κάλεσε στο Γωνιακό, ένα μπαράκι στην περιοχή Flon. Από εκείνη την ημέρα και μετά η παρέα άρχισε να μεγαλώνει. Μάλιστα τα Ελληνόπουλα, γιατροί και καθηγητές επί το πλείστον, που εργάζονται στη Λοζάνη τον κάλεσαν στον Χορευτικό Σύλλογο «Εστία», όπου ο Λάκης είδε έκπληκτος νέα παιδιά να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Πρόεδρος της «Εστίας», η φοβερή Βιολέτα, γιατρός στο αιματολογικό τμήμα του μεγάλου πανεπιστημιακού κέντρου CHYV, η οποία είναι και η «ψυχή»του συλλόγου.

f4 6

Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι χορεύουν στη Λοζάνη, έχοντας ως δάσκαλο έναν Ελληνα που εργάζεται ως μηχανολόγος. Ο Λάκης πέρασε τόσο όμορφα μαζί τους, που δέχτηκε την πρότασή τους και έφαγε στο σπίτι μιας κοπέλας που απασχολείται στον τομέα της έρευνας. Το κορίτσι μαγείρεψε μουσακά και, όπως εξομολογήθηκε ο Λάκης σε φίλο του, «είχα να φάω μουσακά δέκα χρόνια!». Ο ίδιος δέθηκε πολύ και με την ερευνήτρια και γιατρό Αντωνία Διγκλιά, καθώς και με τα μέλη της περίφημης πανεπιστημιακής νοσοκομειακής ομάδας του γιατρού Γιώργου Κούκου. 

f3 9

«Και ξαφνικά μέσα στη νύχτα, βρέθηκα με την πιο ωραία παρέα. Ελληνες μακριά από την Ελλάδα που ήρθαν να δουλέψουν, να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αυτό που η χώρα τους δεν μπορεί να τους δώσει. Ολες αυτές οι μικρές ιστορίες που τις άκουσα με προσοχή είναι η ιστορία αυτού του τόπου. Και έπεται συνέχεια…» έγραψε ο Λάκης στο Instagram.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ