Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Δέσποινα Μοίρου: Μπορεί να εργαστώ στη NASA

❱❱ H Δέσποινα Μοίρου, αφού πήρε πτυχίο σκηνοθεσίας στο Χόλιγουντ, το γύρισε στην αστρονομία με άριστες επιδόσειςΤι κι αν το ευρύ κοινό την έχει γνωρίσει ως ηθοποιό; Η Δέσποινα Μοίρου φροντίζει να διευρύνει διαρκώς τους επαγγελματικούς ορίζοντές της. Ετσι, παράλληλα με τα σημαντικά βήματα διεθνούς καριέρας που έχει κάνει στον… πλανήτη Hollywood, όπου κινείται εδώ και χρόνια, βρήκε τον χρόνο να σπουδάσει και αστρονομία, βάζοντας ως πιθανό επόμενο στόχο της ακόμη και τη NASA!

«Το αποφάσισα για να μάθω από ποιον πλανήτη βρέθηκα εδώ, στη Γη!» λέει η ίδια στην «Espresso» και ξεκαρδίζεται στα γέλια. «Βασικά, σπούδαζα σκηνοθεσία στο κολέγιο της Σάντα Μόνικα, όπου βρίσκεται και το φημισμένο πλανητάριο του John Drescher! Με το που το είδα, είπα στους καθηγητές ότι θέλω να παρακολουθήσω μαθήματα. Βεβαίως, αυτό απαιτεί άριστη γνώση μαθηματικών. Διαφορετικά δεν δέχονται. Εγραψα, λοιπόν, διαγώνισμα στην άλγεβρα και τη γεωμετρία, και επειδή πήρα άριστα με δέχτηκαν αμέσως» εξηγεί η γνωστή ηθοποιός και συνεχίζει αποκαλύπτοντας τι ήταν αυτό που τη γοήτευσε στην αστρονομία.

27 f1 0

«Ξεκινώντας τις σπουδές μου, ερωτεύτηκα την αστρονομία από την αρχή. Θεωρώ ότι είναι η επιστήμη των επιστημών. Η επιστήμη που δημιουργήθηκε από την αρχή του σύμπαντος και διαιωνίζεται στο άπειρο, αφού ανακαλύπτονται συνέχεια καινούργια πράγματα. Είχα πάντοτε μια… έλξη προς κάποιους πλανήτες, όπως ο Κρόνος και ο Δίας, όμως προσωπικά με ενδιέφερε εξαρχής η κοσμογονία, δηλαδή οι μαύρες τρύπες, πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, ποιο θα είναι το τέλος του, αλλά και τα εξωηλιακά πλανητικά συστήματα. Επίσης, με ενδιαφέρει πολύ το θέμα των τεσσάρων διαστάσεων, αφού συνολικά στο δικό μας πλανητικό σύστημα υπάρχουν 10» μας λέει χαρακτηριστικά.

«O Νεύτωνας και ο Χόκινγκ»

Οσο για τις αδυναμίες της σε σχέση με τη νέα επιστήμη που σπουδάζει; «Τον πρώτο χρόνο είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ισαάκ Νεύτωνα και έπειτα στον Στίβεν Χόκινγκ, που ήταν μάστερ στην κοσμογονία. Η αστρονομία άλλαξε και την προσέγγισή μου για τη ζωή, η καθημερινότητα μου φαίνεται πλέον πεζή και μέσα στο αστεροσκοπείο υπάρχει ένας μαγικός κόσμος: το σύμπαν. Ετσι, κάθε πρόβλημα ή ζήτημα μου φαίνεται απλώς μικρό και άκαιρο» σημειώνει η Δέσποινα Μοίρου, η οποία φαίνεται ότι έχει σκεφτεί ήδη και τα επόμενα βήματά της στην αστρονομία. «Μπορώ να πάρω υποτροφία για το πανεπιστήμιο Berkeley, αν τελειώσω και αυτό το εξάμηνο με άριστα, και έπειτα να εργαστώ για τη ΝΑSA!» αναφέρει με σιγουριά.

Ομως, πέρα από τις σπουδές αστρονομίας, η γοητευτική Ελληνίδα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο πήρε μόλις πτυχίο σκηνοθέτη κωμωδίας από το κολέγιο της Σάντα Μόνικα. «Εκανα ειδικότητα στα φιλμ του Τσάρλι Τσάπλιν και του Γούντι Αλεν. Ηταν η πιο αγαπημένη περίοδος αυτή, γιατί ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και δέος για τη δουλειά του Τσάπλιν γνωρίζοντας “από μέσα” τις ταινίες που γύρισε, τα μηνύματα που πέρασε και την ιδιοφυΐα του ως σκηνοθέτη».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...