«Κόλαση» στο Παρίσι με τα «κίτρινα γιλέκα»

❱❱ Τα «κίτρινα γιλέκα» προκαλούν πια κόκκινο συναγερμό στη ΓαλλίαΣτο Παρίσι η Κυριακή ξημέρωσε με καμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα μνημεία έπειτα από ένα Σάββατο μαχών στα οδοφράγματα μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Αρχικά επίκεντρο ήταν η Αψίδα του Θριάμβου, γρήγορα όμως, το απόγευμα, οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Τα βίαια επεισόδια προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων, ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις της τάξης.

«Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» είναι το μήνυμα για τον πρόεδρο, το οποίο με μαύρο μελάνι έγραψαν πάνω στον δεξιό πυλώνα της Αψίδας, στην οποία προκάλεσαν βανδαλισμούς. Υστερα από 15 ημέρες διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», που ζητούν άμεσο «πάγωμα» των φόρων στα καύσιμα και την ακύρωση της επιπλέον επιβάρυνσης στους τεχνικούς ελέγχους των αυτοκινήτων, η γαλλική κοινή γνώμη δείχνει να τους υποστηρίζει, δένοντας τα χέρια του Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, το 80% των Γάλλων υποστηρίζει τα «κίτρινα γιλέκα», τα οποία επιχειρούν να οργανωθούν ώστε να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θεραπεία με laser για μόλις πέντε λεπτά που εκτοξεύει τη γυναικεία λίμπιντο

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Lasers in...

Ο γάμος της Eλισάβετ Δοβλιατίδου «επέζησε» παρά τον φόβο του κορονοϊού!

Από τον Βαγγέλη Καράλη Νύφη η Eλισάβετ Δοβλιατίδου ύστερα από πέντε μήνες...

Επιτέλους ο Πάνος Ιωαννίδης παραδέχτηκε ότι έχει σχέση (video)

Επιτέλους, το ομολόγησε, αν και άφησε σε αγωνία τους... ενδιαφερομένους που...