Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Που χάθηκε η Εμμανουέλα Αλεξίου

❱❱ Ιδρυτικό μέλος στις «Νύχτες κωμωδίας», με σημαντικούς ρόλους στο θέατρο και συνεργασίες στην τηλεόραση ❱❱ Τα ξεκαρδιστικά παρασκήνια από τους «Αυθαίρετους» και οι αστήρικτες φήμες για σχέση με τον ΛιβιεράτοΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη θρυλική σειρά του Mega «Οι αυθαίρετοι», στην οποία υποδυόταν την Ούρσουλα, την κόρη του Χρήστου Βαλαβανίδη και της Νατάσας Τσακαρισιάνου. Σήμερα, η Εμμανουέλα Αλεξίου ασχολείται περισσότερο με τη συγγραφή και λιγότερο με την υποκριτική, δημιουργώντας ρόλους που αγαπήθηκαν από το κοινό. Φέτος μαζί με τη Μάρω Μπουρδάκου υπογράφει το έργο «H κυρία Ιουλία» -το οποίο σκηνοθετεί κιόλας- και ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς.

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, αλλά, διαπιστώνοντας στην πορεία ότι αγαπά την υποκριτική, αποφάσισε να φοιτήσει στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τα σεμινάρια τεχνικής της υποκριτικής στον κινηματογράφο με την Aleta Chappelle (Αθήνα και Νέα Υόρκη), καθώς και το σεμινάριο σεναρίου της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

oi ayuairetoi 1

Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, φοίτησε στο SCPS του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο τμήμα Humanities, Arts and Writing, σενάριο κινηματογράφου με καθηγητή τον Michael Zam και συγγραφή θεατρικού έργου με καθηγητή τον Jeffrey Stanley.
Eχει κάνει το πέρασμά της και από τον κινηματογράφο, ενώ, μεταξύ άλλων, παρουσίαζε την παιδική εκπομπή της ΕΤ1 «Ας γνωριστούμε παίζοντας» και υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «Stand-up comedy – Νύχτες κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη.

Σίριαλ

Ως σεναριογράφος συνεργάστηκε με τη Ρένα Ρίγγα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Σαμπουάν», έγραψε το σίριαλ του Star «Αγιο είχαμε» και ήταν στη συγγραφική ομάδα των καθημερινών σειρών του ΑΝΤ1 «Λόλα», «Κάρμα», «Ρουά ματ», «Δίδυμα φεγγάρια», «Μπρούσκο» και «Ο άντρας των ονείρων μου».

Σημαντική είναι η πορεία της και στο θέατρο, καθώς έχει παίξει, μεταξύ άλλων, σε έργα των Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Κορομηλά, Μισιτζή, Ξανθούλη, Κονδυλάκη, Τσιφόρου, Σολωμού-Ξανθάκη, Σαίξπηρ, Σάφερ, Μακιαβέλι, Λάντλαμ, Μανίνας Ζουμπουλάκη, ενώ έχει μεταφράσει και διασκευάσει σύγχρονο αμερικανικό θέατρο. Μάλιστα, η φετινή παράστασή της «H κυρία Ιουλία», μια ανατρεπτική κωμωδία με ξεκαρδιστικές καταστάσεις, στην οποία αναδεικνύονται μέσα από κωμικές συνθήκες έννοιες όπως η αγάπη, η αποδοχή, το ελεύθερο πνεύμα, η φιλία, ο έρωτας και η ευτυχία, είχε ανέβει ξανά το 2013 και είχε βραβευτεί από την UNESCO αλλά και στα 34α Κορφιάτικα Βραβεία.

Οσοι γνωρίζουν καλά την Εμμανουέλα ξέρουν ότι το χιούμορ είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και αυτό αποτυπώνεται και στα σενάριά της. Μάλιστα, όπως μας λέει χαρακτηριστικά, ταυτίζεται τόσο πολύ, ώστε περιμένει να δει το επόμενο επεισόδιο με την ίδια αγωνία που έχουν και οι πρωταγωνιστές όταν παίρνουν τα σενάρια που υπογράφει στα χέρια τους. Παρ’ όλα αυτά σήμερα δεν της λείπει η τηλεόραση.

Φοβερά περιστατικά

«Είμαι πολύ καλυμμένη με το θέατρο και με την άμεση ανταπόκριση που σου δίνει, αλλά, αν μου γινόταν πρόταση από κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ, δεν θα έλεγα όχι. Την αγαπάω την τηλεόραση και τότε που ασχολήθηκα δεν το έκανα για τα λεφτά, αν και τότε οι αμοιβές ήταν καλές. Πάντως ό,τι και αν κάνω το κάνω με αγάπη και δίνομαι σε αυτό. Δεν το ξεπουλάω» μας λέει και μοιράζεται μαζί μας όσα ανεπανάληπτα έζησε στους «Αυθαίρετους» πριν από 29 χρόνια!

13442205 1073636539363876 328139886117097995 n

«Στα παρασκήνια της σειράς γίνονταν φοβερά περιστατικά! Ολοι οι άνθρωποι είχαν ταμπεραμέντο, χιούμορ και πολλές φορές αυτοσχεδιάζαμε, γιατί δεν υπήρχε η λογοκρισία. Η ατάκα του Χρήστου Βαλαβανίδη “το κέρατό μου”, που έγινε και σλόγκαν, ήταν δική του. Θυμάμαι, επίσης, μια φορά που υποτίθεται ότι οι τηλεοπτικοί γονείς μου ήταν στο κρεβάτι και εκείνο έσπασε, αντί να σταματήσουν τη σκηνή, ο Χρήστος Βαλαβανίδης έλεγε στο αυτί της Νατάσας Τσακαρισιάνου “μη σταματάς, γράφουμε εποχή” και άλλα τέτοια όμορφα περιστατικά» μας εκμυστηρεύεται.

Αναφέρεται, επίσης, στον ρόλο της που την ακολουθεί μέχρι σήμερα: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα με φωνάζουν Ούρσουλα. Ημουν πολύ μικρή τότε. Ημασταν η τυχερή γενιά που, μόλις βγήκε από τη δραματική σχολή, άνοιξε η ιδιωτική τηλεόραση. Ηταν μια καταπληκτική εποχή και μπορώ να πω ότι μετά τους “Αυθαίρετους”, η μία πρόταση ερχόταν μετά την άλλη».

Ολα αυτά τα χρόνια, και έχοντας διαγράψει μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία, η Εμμανουέλα φροντίζει πάντα να προφυλάσσει την προσωπική ζωή της. Η είδηση -πριν από δύο χρόνια- ότι ήταν ζευγάρι με τον Λάμπη Λιβιεράτο έφερε γέλια και στους ίδιους, αφού από μια φωτογραφία στο διαδίκτυο κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζονται από τη σχολή. «Είμαστε φίλοι και τον Λάμπη τον νιώθω σαν οικογένειά μου. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, στα εύκολα και στα δύσκολα, και όταν συναντιόμαστε γελάμε πολύ» μας λέει.

offer


{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...