Ο Μαρινάκης παραμένει χωρίς διαβατήριο

❱❱ Κλειστά κρατά τα σύνορα το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσπαθεί επί μήνες να πάρει πίσω το διαβατήριο που του αφαιρέθηκε…

Αρχικά με εισαγγελική διάταξη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor One» και το οποίο παραμένει έως σήμερα στα συρτάρια της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. για την αφαίρεση του διαβατηρίου του, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωσή της ως αντισυνταγματική και παράνομη. Είχε προηγηθεί η υπ’ αριθμόν 170/2018 διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την οποία του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για την υπόθεση του «Νoor Οne».

Ομως η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, που έκρινε ότι δεν συντρέχει σχετικός λόγος δημοσίου συμφέροντος, με αποτέλεσμα να επέλθει άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στη συνέχεια ο εφοπλιστής ζήτησε από την Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο ΣτΕ!

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, που εξέτασαν την αίτηση αναστολής (η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου), έκριναν ότι η αφαίρεση διαβατηρίου γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διαφυγής στο εξωτερικό. Παράλληλα, απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να τιμωρεί, καθώς αυτό είναι έργο της δικαστικής εξουσίας.

Την ίδια ώρα το ΣτΕ απέρριψε αντίστοιχη αίτηση της Νατάσας Λιακουνάκου, που ζητούσε να της επιστραφεί το διαβατήριο το οποίο της αφαιρέθηκε λόγω της εμπλοκής της σε υπόθεση ναρκωτικών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ