ΘΑΥΜΑ!

❱❱ Μη χειρουργήσιμος  όγκος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς  από τον εγκέφαλο 11χρονης πιτσιρίκας που ζει στο Τέξας.

Ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μη χειρουργήσιμος όγκος από τον εγκέφαλο 11χρονου κοριτσιού στο Τέξας.

Η Ρόξλι Ντος διαγνώστηκε τον Ιούνιο με γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους (DIPG), που αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές παιδικού καρκίνου.

Γιατροί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία επιβεβαίωσαν τη διάγνωση λέγοντας στους γονείς της ότι ο όγκος δεν μπορούσε να αφαιρεθεί χειρουργικά και κατ’ επέκταση οι πιθανότητες ίασης ήταν ανύπαρκτες. Στην προσπάθειά τους ωστόσο να περιορίσουν το μέγεθος του όγκου, την υπέβαλαν σε ακτινοθεραπεία έξι μέρες την εβδομάδα για έξι εβδομάδες και στη συνέχεια της έκαναν μαγνητική για να δουν τα αποτελέσματα της θεραπείας. Εκπληκτοι διαπίστωσαν τότε ότι δεν υπήρχαν καθόλου ίχνη του θανατηφόρου όγκου.

Καθαρή η μαγνητική

«Οταν είδα τη μαγνητική, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο όγκος ήταν μη ανιχνεύσιμος, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο» είπε η επικεφαλής της παιδιατρικής νευροογκολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου Dell Children’s Βιρτζίνια Χάροντ.

Η νεαρή ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της και πλέον μπορεί να ασχοληθεί και πάλι με την ιππασία που αγαπούσε πάντα, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη καταγεγραμμένη περίπτωση και επειδή ο καρκίνος ήταν επιθετικής μορφής θα πρέπει να συνεχίσει τις θεραπείες για να αποτρέψει την ανάπτυξη τυχόν νέων καρκινικών κυττάρων. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν σε τι να αποδώσουν την εξαφάνιση του όγκου, ωστόσο εκτιμούν ότι επρόκειτο για κάποια σπάνια αντίδραση του ανοσοποιητικού της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ