Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Λαμπερή πρεμιέρα για ένατη χρονιά για τα «Χριστούγεννα του Σκρουτζ»

Με κατάμεστο θέατρο και αδιάκοπο χειροκρότημα έγινε για 9η...

Γιορτινό «δώρο» στην Κάιλι Μινόγκ

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, που άρχισε τη...

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα...

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η...

«Ένας αυθεντικός πολίτης, παντός καιρού»

❱❱ Η οικογένεια, συνεργάτες και φίλοι του Νίκου Κούρκουλου έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του λευκώματος για τον αείμνηστο ηθοποιό.

Ηταν μια βραδιά φόρος τιμής στον Νίκο Κούρκουλο! Την Τρίτη η οικογένειά του, πολλοί συνεργάτες του, ηθοποιοί, θεατρικοί συντελεστές και φίλοι ήταν όλοι παρόντες στο κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου για την παρουσίαση του λευκώματος «Νίκος Κούρκουλος – Ενας αυθεντικός πολίτης, παντός καιρού», προς τιμήν του αείμνηστου ηθοποιού και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας.

Στην πολυτελή έκδοση από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε επιμέλεια του Διονύση Φωτόπουλου, περιλαμβάνονται κείμενα του γιου του Αλκι Κούρκουλου, της Κάτιας Δανδουλάκη, της φίλης του και προέδρου του Δ.Σ. την περίοδο της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο, Ελένης Αρβελέρ, της Ελένης Βαροπούλου, του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τις «37 κινηματογραφικές ταινίες», του Κώστα Τσιάνου, του Σωτήρη Χατζάκη, της Κάρμεν Ρουγγέρη και του Νίκου Κυριαλλίδη.

«Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε και καταφέρνει να προκαλεί ακόμα πολύ έντονα συναισθήματα σε όλους αυτούς που είχαν τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουν. Είμαστε περήφανοι για τη σκιά του κι ας πέφτει βαριά επάνω μας κάθε φορά…». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός μίλησε για τον Νίκο Κούρκουλο, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες των Ελένης Αρβελέρ και Ελένης Βαροπούλου, οι οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς στο έργο και στην προσωπικότητα του ηθοποιού, στο ταλέντο, στη συνέπεια και την ακτινοβολία του.

Ανάμεσα σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά ήταν η κ. Εριέττα Λάτση, η Μαριάννα Λάτση, τα παιδιά του Νίκου Κούρκουλου, Μελίτα, Αλκις, Εριέττα και Φίλιππος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Λυδία Κονιόρδου, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Βογιατζής, η Ζωζώ Σαπουντζάκη και πολλοί άλλοι.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Βασίλης Σίμος: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τον πρώην παίκτη του «Survivor»

Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζονται να γιορτάσουν...

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.






Μποζουκια Αθηνα