Τρόμος για το «Terror»

❱❱ Φυλή Εσκιμώων φοβάταιότι «ξύπνησε» η κατάρα των ναυτικών που έφαγαν ο ένας τον άλλον έπειτα από ναυάγιο στην Αρκτική το 1845Την κατάρα του πλοίου «Terror» φοβάται φυλή Εσκιμώων σε παγωμένο νησί του Καναδά, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, έπειτα από σειρά ξαφνικών θανάτων μελών της.

Οι Ινουίτ, που ζουν στο μοναδικό κατοικήσιμο σημείο της Νήσου Βασιλιά Γουίλιαμ, πιστεύουν ότι δύτες που ερεύνησαν το πλοίο «ξύπνησαν» την κατάρα των ναυτικών που έφτασαν στο σημείο να φάνε ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να επιβιώσουν το 1845.

Τα πλοία «Terror» και «Erebus» παγιδεύτηκαν στους πάγους κοντά στη Νήσο στην προσπάθεια του Βρετανού εξερευνητή Τζον Φράνκλιν το 1845 να βρει βόρειο πέρασμα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό, ιστορία που αποτυπώνεται και στην τηλεοπτική σειρά «The Terror». Οι 129 ναυτικοί και των δύο πλοίων αντιμετώπισαν πείνα, και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό, έκαναν ανταρσίες και μια άγρια πολική αρκούδα τους έτρωγε έναν έναν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από την παγωμένη φυλακή τους, όμως στο τέλος έχασαν όλοι τη ζωή τους.

Καναδοί δύτες

Το πλοίο «Erebus» ανακαλύφθηκε από Καναδούς δύτες το 2014 και οι Ινουίτ, που πιστεύουν ότι κανείς δεν πρέπει να ενοχλήσει τους νεκρούς σε αυτό ναύτες, διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η κατάρα τους, έστειλαν τους γέροντές τους να κάνουν τελετή εξαγνισμού του σημείου.
Οταν το 2016 εντοπίστηκε το «Terror» δεν έγινε ανάλογη τελετή και έξι ξαφνικοί θάνατοι Ινουίτ τούς έκαναν να φοβούνται ότι οι νεκροί που βρίσκονται στο πλοίο τούς έχουν καταραστεί.

Για να τους καθησυχάσουν, οι καναδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι από τα δύο πλοία ανακτώνται μόνο αντικείμενα, ενώ σε περίπτωση που ανακαλυφθεί κάποιος σκελετός θα παραμείνει στη θέση του και «δεν θα ενοχλήσει κανείς τον νεκρό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ