Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Εφυγε» ο αρχηγός Αστυνομίας του Νίκου Φώσκολου

❱❱ Ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών

Επεσε η «αυλαία» για τον ηθοποιό Γιώργο Τζώρτζη… Ο αρχηγός της Αστυνομίας στη θρυλική σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 81 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο στρατηγός Βέργος στο ιστορικό σίριαλ «Αγνωστος πόλεμος» και αργότερα πρωταγωνιστής των κινηματογραφικών επιτυχιών της Φίνος Φιλμ και σπουδαίων σκηνοθετών χαρακτηρίστηκε από τον επαγγελματισμό, τη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και την ευγένεια που τον διέκριναν.

Η πρώτη εμφάνισή του στο θέατρο έγινε το 1960, στον θίασο του Βασίλη Διαμαντόπουλου και της Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», ενώ την επόμενη σεζόν συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούρκουλο και την Τζένη Ρουσσέα στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε «Αννα Κλάιμπερ». Η γνωριμία του με τους Δημήτρη Μυράτ και Βούλα Ζουμπουλάκη έμελλε να εξελιχθεί σε μια σημαντική συνεργασία επί σκηνής, που διήρκεσε αρκετά χρόνια, με πολύ χειροκρότημα και sold out παραστάσεις.

o valtos 2

agnwstos polemos 3

Σε ηλικία 22 χρονών έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην κινηματογραφική ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασσέν και έξι χρόνια μετά ο Βασίλης Γεωργιάδης τού εμπιστεύτηκε τον πρώτο ρόλο στο δραματικό έργο «Η 7η ημέρα της δημιουργίας» με συμπρωταγωνίστρια την Ελλη Φωτίου.

Με την Τόνια Καζιάνη

Το 1970, στην ταινία «Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα», ο Γιώργος Τζώρτζης πρωτοσυνάντησε στα πλατό την εντυπωσιακή ηθοποιό Τόνια Καζιάνη, και εκεί, ανάμεσα στα σενάρια, στα σετ και στις λήψεις, γεννήθηκε ο έρωτάς τους. Ενα ειδύλλιο που σφραγίστηκε λίγο καιρό αργότερα με έναν πολύχρονο γάμο, μια υπέροχη κόρη, την Ευγενία, κι ένα διαζύγιο «βελούδινο». Μαζί έπαιξαν στον «Αγνωστο πόλεμο» και στα μέσα της δεκαετίας δημιούργησαν από κοινού έναν εξαιρετικό θίασο, ανεβάζοντας έργα διεθνούς ρεπερτορίου.

Ο γοητευτικός ηθοποιός έπαιξε σε 48 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες οι «Συνοικία το όνειρο» και «Γεύση από έρωτα» του Φράνσις Κάραμποτ, σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και σε 23 σίριαλ, μεταξύ των οποίων τα «Τμήμα Ηθών», «Πορφύρα και αίμα», «Ο δρόμος», «Επιθυμίες», «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο», «Εξοδος κινδύνου», «Λάμψη», «Μάγισσες της Σμύρνης» και τελευταία στη σειρά «Ματωμένα χώματα» με την Αννα Συνοδινού, έχοντας τον ρόλο του παπα-Φώτη.

Η κηδεία του Γιώργου Τζώρτζη θα γίνει σήμερα στις 15.30 από το Δημοτικό Νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.

Η γνωριμία και ο έρωτας με την Τόνια Καζιάνη

Ο έρωτας ανάμεσα στην Γιώργο Τζώρτζη και στην Τόνια Καζιάνη ήταν κεραυνοβόλος. Εκείνος, σοβαρός, μετρημένος και μεγάλος γόης της εποχής, «λύγισε» μπροστά στην ομορφιά της εντυπωσιακής και ταλαντούχας ηθοποιού.

tonia gamow

Μετά τη γνωριμία τους στην ταινία «Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα» και τη μετέπειτα συνεργασία τους στον «Αγνωστο πόλεμο», το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και από κοινού να μεγαλουργήσουν θεατρικά. Εζησαν μαζί για πολλά χρόνια και η κόρη τους Ευγενία ολοκλήρωσε την ευτυχία τους, αλλά δεν ακολούθησε τα καλλιτεχνικά τους βήματα. Ο γάμος του Γιώργου με την Τόνια είχε ημερομηνία λήξης, όχι όμως η αγάπη και ο σεβασμός μεταξύ τους. Δεν έχασαν ποτέ επαφή και μέχρι την τελευταία στιγμή νοιάζονταν ο ένας για τον άλλο.

Στο Π. Ψυχικό

Το φθινόπωρο του 2014, ο Γιώργος Τζώρτζης συνόδεψε την -31χρονη τότε- μοναχοκόρη τους στα σκαλιά της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στο Παλαιό Ψυχικό, παραδίδοντάς την στον γαμπρό Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, έχοντας ήδη αποκτήσει ένα όμορφο κοριτσάκι, τη Ζωή. Ηταν μια ημέρα χαράς για τον γνωστό ηθοποιό και την πρώην σύζυγό του Τόνια Καζιάνη. Ηταν αμφότεροι πολύ συγκινημένοι!

tonia 0

Εκείνος, μάλιστα, με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του. Παρά τα 77 χρόνια του τότε, φαινόταν αγέρωχος με τα καλοχτενισμένα γκρίζα μαλλιά του, ενώ η ηθοποιός ήταν πανέμορφη μέσα στην κατακόκκινη τουαλέτα της.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...