Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ελευθερία ή θάνατος» για λίγους

❱❱ Πριβέ προβολή του «Cliffs of Freedom» στο Λονδίνο, με καλεσμένους γαλαζοαίματους και τον Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη

Πριβέ προβολή επί αγγλικού εδάφους για την ταινία «Cliffs of Freedom» (Οι Βράχοι της Ελευθερίας), που καταπιάνεται με την ιστορία ενός αδιέξοδου ελληνοτουρκικού έρωτα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Ο Κινέζος σκηνοθέτης Βαν Λιγκ, που την υπογράφει, και το ζεύγος των Ελλήνων παραγωγών της, Μαριάν και Ντιν Μητρόπουλος, υποδέχτηκαν το περασμένο Σάββατο λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους στην αίθουσα προβολών του Ham Yard, στο Λονδίνο.

f3 9Στη λίστα ήταν μεταξύ άλλων και οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος (ο τελευταίος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ), αλλά και ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, που τράβηξαν αμέσως τα φλας. Η μεγάλη πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, ενώ μέσα στον Μάρτιο -κοντά στην εθνική επέτειο της 25ης- θα έρθει και στη χώρα μας.

Παρόντες στην πρώτη «έξοδο» του «Cliffs of Freedom» στο Λονδίνο ήταν φυσικά και οι πρωταγωνιστές του: η Τάνια Ρέιμοντ από το Λος Αντζελες, που υποδύεται την Ελληνίδα χωριατοπούλα Αννα-Χριστίνα, και ο Τζαν Ουντίν, με καταγωγή από τη Βρετανία και το Μπαγκλαντές, ο οποίος δίνει σάρκα και οστά στον Τούρκο αξιωματικό Ταρίκ που… πέφτει στον έρωτά της!

Στα αγγλικά

Η ταινία είναι γυρισμένη στα αγγλικά, με μοναδικές εξαιρέσεις κάποιες ελληνικές φράσεις της Επανάστασης, μεταξύ αυτών και η θρυλική «Ελευθερία ή θάνατος». Το σενάριο φέρει την υπογραφή της παραγωγού Μαριάν Μητρόπουλος, η οποία ασχολήθηκε παραπάνω από δέκα χρόνια με την εν λόγω ταινία, του σκηνοθέτη Βαν Λιγκ και τον Κέβιν Μπέρν-χαρντ.

Βασικούς ρόλους στο φιλμ έχουν επίσης ο ελληνικής καταγωγής Μπίλι Ζέιν και ο βραβευμένος με Οσκαρ Κρίστοφερ Πλάμερ. Αξίζει να σημειωθεί πως το ζεύγος Μητρόπουλος ήθελε αρχικά για πρωταγωνιστές της ταινίας του τους Κρίστιαν Μπέιλ και Πενέλοπε Κρουζ, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

screen shot 2019 02 18 at 10

Το «Cliffs of Freedom» ξετυλίγει την ιστορία της Αννας-Χριστίνας και του Ταρίκ στην εποχή της Επανάστασης του 1821. Εκείνη ούσα έφηβη χωριατοπούλα πέφτει στα χέρια εκείνου, που είναι ήδη αξιωματικός.

Ο συνταγματάρχης Ταρίκ χαρίζει τη ζωή στην Αννα-Χριστίνα, την οποία συναντά ξανά έπειτα από χρόνια και την ερωτεύεται με πάθος.

Η αγάπη τους αρχίζει μαζί με την Επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό και οι σκηνές εναλλάσσονται ανάμεσα σε μάχες για την απελευθέρωση. Μέσα από την ιστορία των ηρώων ο θεατής μπορεί να μάθει πράγματα σχετικά με την κουλτούρα των δύο λαών εκείνα τα χρόνια, ενώ στις σκηνές του φιλμ αποτυπώνεται καθαρά η λαχτάρα των συμπατριωτών μας να αποτινάξουν από πάνω τους τη σκλαβιά.

Τι γίνεται, όμως, όταν μέσα από τις στάχτες των μαχών γεννιέται ο έρωτας; Η συνέχεια επί της οθόνης…

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...