Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Ρένα Ρίγγα: «Οι χαρακτήρες που στήνω είναι έρωτες αγιάτρευτοι»

❱❱ Η σπουδαία σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα μιλά για τις σειρές της που έγιναν τηλεοπτικά hits και για τη νέα συνεργασία με τους Νικολάου και Γεωργίου 
❱❱ Οι σπουδές Νομικής, το «Ευτυχισμένοι μαζί» που έγραψε ιστορία, τα σίριαλ στα οποία θα έκανε remake και τα δύο επιτυχημένα «Bachelor»

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η Ρένα Ρίγγα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις… Είναι από τις πιο ταλαντούχες σεναριογράφους, καθώς οι σειρές τις οποίες υπογράφει γίνονται πάντα τηλεοπτικά hits!

Αν και η ίδια μιλά σπάνια για τα προσωπικά της, αυτή τη φορά ξετυλίγει μαζί μας την ιστορία της ζωής της, που ενέχει πολύ δυναμισμό, σαν αυτόν που έχει «κληροδοτήσει» σε πολλές από τις ηρωίδες της. Μάλιστα, πρώτη φορά μιλά στην «Espresso» και για τη νέα δουλειά της, σε συνεργασία με τους Κούλλη Νικολάου και Ανδρέα Γεωργίου, που θα βασίζεται σε best seller βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, ενώ φωτογραφίζεται με τη σκυλίτσα της, την Τσόκο.

Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια; 

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα με γιαγιά και παππού, αφού ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και γύριζε ανά την Ελλάδα. Οι δικοί μου δεν ήθελαν να αλλάζω σχολεία. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ως παιδί πρώτα έλεγα «όχι» και μετά άκουγα την ερώτηση. Ημουν πολύ αντιδραστική. Μεγαλώνοντας, ήμουν η ψυχή της παρέας και διατηρώ φιλίες από τα σχολικά μου χρόνια, είναι οι φίλοι-οικογένεια!

rena rigga 4
Παίζοντας με την κούκλα της σε τρυφερή ηλικία

Σπούδασες Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκανες μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Surrey University στην Αγγλία. Ωστόσο σε κέρδισε το σενάριο. Πώς έγινε αυτό;

Η οικογένειά μου έβλεπε πολύ κινηματογράφο και παρακολουθούσε θέατρο. Οταν γυρίζαμε σπίτι, εγώ έπιανα την ιστορία που είδα από την αρχή και το ξαναζούσα. Μου άρεσε να σκέφτομαι εναλλακτικές πλοκές, τι θα γινόταν αν… Ηταν το παιχνίδι μου. Ε, μετά τις σπουδές μου -είχα κάνει το καθήκον μου απέναντι στην οικογένεια-, αποφάσισα ότι αυτό που ήθελα ήταν να στήνω ιστορίες…

Και μετά ήρθαν ο έρωτας και το παιδί; 

Οχι, ο γάμος και το παιδί ήρθαν παράλληλα με τις σπουδές. Ο γιος μου γεννήθηκε στα μεταπτυχιακά μου στο Λονδίνο. Μετά γύρισα Ελλάδα και ήρθε το διαζύγιο.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

Τεράστιο! Ολα είναι έρωτας, η ζωή είναι έρωτας, το φως, η θάλασσα, η μουσική είναι έρωτας, η δουλειά μου είναι έρωτας, οι χαρακτήρες που στήνω είναι έρωτες αγιάτρευτοι. Υποφέρω όταν τελειώνουν οι σειρές και πρέπει να «χωρίσω» απ’ τους αγαπημένους μου. Χωρίς έρωτα δεν υπάρχει τίποτα, το απόλυτο κενό…

rena rigga 5
Από τα γυρίσματα του «Bachelor 2» με τον Τόνι Σφήνο και τον Δημήτρη Πιατά

Πότε είναι πιο δημιουργική η περίοδος για σένα; Οταν είσαι ερωτευμένη ή ύστερα από έναν χωρισμό;

Δημιουργική περίοδος είναι όταν στρώνομαι μπροστά στο laptop και χάνεται ο κόσμος γύρω μου, μπαίνω στην ιστορία που έχω φτιάξει, τα λέω με τους ήρωές μου, ζω μια παράλληλη ζωή μαζί τους, σ’ ένα παράλληλο σύμπαν που αφήνει απέξω τα πάντα. Virtual reality!

Πώς είναι να συνδυάζεις καριέρα και οικογένεια;

Οταν μεγαλώνεις παιδί, είναι δύσκολο να είσαι καλή και στα δύο, και μάλιστα χωρίς κανέναν δικό σου κοντά να βοηθάει. Ο γιος μου μεγάλωσε με τη μαμά του σκυμμένη τις περισσότερες ώρες της μέρας πάνω από ένα κομπιούτερ. Πρέπει απλά όλοι να σέβονται τον χώρο και τον χρόνο σου.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη επιτυχία σου σε ό,τι αφορά το σενάριο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια δουλειά μου και να πω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Καταλαβαίνω όμως από τον κόσμο ότι η σειρά που έχει μείνει και την ξέρουν ακόμη και παιδιά είναι το «Ευτυχισμένοι μαζί».

rena rigga 2
Με ηθοποιούς του θεατρικού «Για σένα» στο τέλος της παράστασης

Υπέγραψες και τις ταινίες «Bachelor 1» και «Bachelor 2». Το σενάριό τους βασίζεται και σε προσωπικά σου βιώματα;

Είναι δύο ταινίες γραμμένες με πολύ κέφι. Η πρώτη από μένα και η δεύτερη από μένα και τον Κώστα Βαζάκα. Γελούσαμε πολύ όταν κάναμε ανάγνωση σεναρίου και ξέραμε ότι θα γίνει επιτυχία. Οχι, δεν έχω τέτοια εμπειρία. Ευτυχώς!

Πώς βλέπεις τον ελληνικό κινηματογράφο σήμερα;

Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που είχαμε και Οσκαρ. Αυτό που φταίει, όπως και στην τηλεόραση, είναι που δεν βρίσκουμε λεφτά και κάνουμε ταινίες με πολύ λιγότερα απ’ όσο κάνουν έξω. Οταν μια low budget ταινία στον Καναδά, που μιλούσα πρόσφατα, κάνει 5.000.000, τι να κάνουμε κι εμείς με το 1.000.000 στην καλύτερη περίπτωση;

Εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο έχουμε άλλες δουλειές που μπορούν να βγουν στο εξωτερικό;

Θέλει και κόπο και τρόπο για να βγεις έξω και δεν θέλει αρπαχτές και δήθεν. Θέλει να πιστέψουμε πρώτα εμείς σ’ αυτό που κάνουμε και γιατί το κάνουμε, για να πείσουμε και τους άλλους. Φυσικά και μπορούμε να βγούμε στο εξωτερικό και να σπάσουμε την εσωστρέφεια που μας δέρνει. Ταλέντα υπάρχουν.

rena rigga 6
Εκδρομή στα χιόνια

Σε έχει αγγίξει η κρίση; Τι έχεις κόψει από την καθημερινότητά σου;

Δεν ήμουν ποτέ κολλημένη σε υλικά αγαθά που δεν έχουν νόημα και υπάρχουν απλά και μόνο για να εξυπηρετούν την εξωτερική μας εικόνα και να ταΐζουν τον εγωισμό μας. Με πειράζει μόνο που δεν μπορώ να κάνω όσα ταξίδια θα ήθελα. Αυτά έχω κόψει.

Θεωρείς ότι η σειρά «Οσο έχω εσένα» αδικήθηκε από τον Σκάι;

Υπάρχει πάντα το πρόβλημα του προγραμματισμού στα κανάλια. Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστή η ώρα μετάδοσης. Ηταν μια σειρά για νέους, οι οποίοι, φυσικά, δεν στήνονται να δουν τηλεόραση στις 3 η ώρα το μεσημέρι.

Πες μας λίγα λόγια για τη νέα σειρά που ετοιμάζεις, η οποία βασίζεται σε βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη;

Η σειρά θα είναι βασισμένη στο βιβλίο της ταλαντούχας συγγραφέως με τον τίτλο «Αστέρια στην άμμο», το οποίο έγινε best seller, και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εγώ αυτή που θα το μεταφέρει στην τηλεόραση. Από τα λίγα που μπορώ να σας αποκαλύψω για το νέο σίριαλ, είναι ότι βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία με κεντρικούς χαρακτήρες μια παρέα τριών αγοριών και ενός κοριτσιού που άθελά της γίνεται μήλον της Εριδος. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μια ιστορία με έρωτα, μυστήριο και αστυνομικό σασπένς. Η παρέα θα περάσει διάφορα στάδια, αφού η Αλεξία (η πρωταγωνίστρια) στην πορεία παντρεύεται τον έναν, κάνει παιδί με τον άλλον και στο τέλος αντιλαμβάνεται ότι ο έρωτας της ζωής της είναι ο τρίτος.

rena rigga 8
Παραλαμβάνοντας από τη δήμαρχο Ζωγράφου βραβείο για την προσφορά της

Εχει ολοκληρωθεί το καστ; Η συγγραφική ομάδα;

Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία κλεισίματος ηθοποιών και συγγραφικής ομάδας. Αλλά μπορώ να σας πω ότι η Λία Βίσση είναι αυτή που έχει γράψει το τραγούδι των τίτλων. Τα γυρίσματα του πιλότου θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτή την περίοδο έχω βυθιστεί για τα καλά στην ιστορία. Θα γίνουν σε διάφορα μέρη γυρίσματα στην Ελλάδα, όπως σε Αθήνα και Ρόδο, αλλά και στην Κύπρο. Ακόμη θα γίνουν γυρίσματα σε Ινδία και Ρώμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παραγωγής.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση και πώς βλέπεις την τηλεόραση σήμερα;

Βλέπω ξένες σειρές στο ίντερνετ. Το πρόβλημα της τηλεόρασης είναι το χρήμα και ο χρόνος. Λίγα χρήματα και πιεστικοί χρόνοι. Σε ένα καθημερινό για να βγει η παραγωγή πρέπει να γράφεται και να γυρίζεται ένα επεισόδιο τη μέρα. Αν δεν αλλάξει αυτή η συνθήκη, δεν θα έχουμε καλή τηλεόραση.

Για τα realities τι έχεις να σχολιάσεις;

Ολα χρειάζονται σε ένα πρόγραμμα, αρκεί να έχουν ποιότητα. Δυστυχώς τα περισσότερα σήμερα δεν έχουν και εθίζεται ο κόσμος σε φτηνές καταστάσεις και χαμηλής προσδοκίας προγράμματα.

rena rigga 1
Αριστερά: Χαμογελαστή δίπλα στη Λένα Μαντά. Δεξιά: Φαν των extreme sports

Τα περισσότερα από τα σίριαλ που έχεις γράψει προβάλλονται σε επανάληψη. Είναι άραγε κι αυτό μια μορφή δικαίωσης και ανταμοιβής για σένα;

Φυσικά, όταν βλέπω σειρές που έγραψα πριν από 10 χρόνια να παίζονται και να κάνουν νούμερα, είμαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί αυτό σημαίνει ότι έπιασα κάποιες διαχρονικές αλήθειες.

Αν σου ζητούσα να μου πεις ποια σειρά σου θα ήθελες να αναβιώσεις τώρα που είναι στη μόδα τα remakes παλιών σειρών, ποια θα διάλεγες;

Θα μπορούσα να αναβιώσω σειρές που θα είχε νόημα η συνέχειά τους και ενδιαφέρον, που οι ιστορίες τους δεν έκλεισαν με ένα οριστικό φινάλε. Οπως, για παράδειγμα, το «Ακρως οικογενειακόν» ή το «Ευτυχισμένοι μαζί», το «Πίσω στο σπίτι», το «Φίλα το βάτραχό σου» και κάποιες άλλες.

Αραγε με τόσες επιτυχίες στο ενεργητικό σου νιώθεις άγχος για την επόμενη δουλειά σου;

Φυσικά. Πολύ… Δουλεύουμε όλοι πάρα πολλές ώρες, όλη μέρα και ως αργά τη νύχτα και για να γραφτούν και για να γυριστούν τα επεισόδια. Αυτό πληρώνεται μόνο με ένα καλό αποτέλεσμα, δηλαδή στην τηλεόραση με τηλεθέαση. Αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

offer

{{-PCOUNT-}}50{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...