Στην τελική ευθεία το όραμα της Φόνσου

❱❱ Η Ρένα Δούρου υπέγραψε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, κονδύλι 644.668 € για την αποπεράτωση εξαώροφου κτιρίου

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η χθεσινή, αλλά και ημέρα μεγάλης γιορτής για την Αννα Φόνσου, η οποία -επιτέλους- θα ολοκληρώσει το όραμά της που λέγεται «Σπίτι του Ηθοποιού» με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισκέφθηκε χθες με το επιτελείο της τον χώρο και υπέγραψε την προγραμματική οικονομική σύμβαση, ύψους 644.668 ευρώ, για την υλοποίηση του σχετικού έργου με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Καταφύγιο

Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες φιλοξενίας του εξαώροφου κτιρίου, που βρίσκεται δίπλα στο ήδη υπάρχον επί της οδού Παναθηναίων, στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να αποτελέσει ένα επιπλέον καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αυτό που ήδη λειτουργεί, παρέμενε ημιτελές από το 2008!

f3 4757784
Αριστερά: H περιφερειάρχης με την Καίτη Φίνου. Δεξιά: Η Δούρου ξεναγείται στο Σπίτι του Ηθοποιού

«Είχαμε ρίξει τους έξι ορόφους του κτιρίου και δεν είχαμε λεφτά να το συνεχίσουμε. Η Ρένα Δούρου, που γνώριζε την κατάστασή μας, σε μία από τις επισκέψεις της στο Σπίτι, πριν από δύο χρόνια, μου είπε “θα σας το κάνω εγώ”. Η υλοποίηση της απόφασής της καθυστέρησε λίγο, λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας, και σήμερα η κυρία περιφερειάρχης -μια μέρα γιορτής για το θέατρο- ήρθε και μας γέμισε χαρά με την απόφασή της να το χρηματοδοτήσει και, επιτέλους, να ολοκληρωθεί το δημιούργημά μας, που θα μπορούν να το απολαμβάνουν περισσότεροι συνάδελφοι με πρόβλημα επιβίωσης» λέει στην «Espresso» η Αννα Φόνσου και προσθέτει με χαμόγελο ότι από δω και πέρα, που θα είναι πιο ήρεμη, θέλει να αφοσιωθεί στο θέατρο, είτε αυτό αφορά τη σκηνή είτε τα παρασκήνια!

Στην εκδήλωση παρέστησαν τα περισσότερα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», ηθοποιοί που ήδη μένουν εκεί, αλλά και συνάδελφοί τους που τίμησαν την ημέρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ