Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Δάκρυα για τον ήρωα της «Γλυκιάς Συμμορίας»

❱❱ «Εσβησε» τη Δευτέρα του Πάσχα, στα 68 του, ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από απανωτά εγκεφαλικά

Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φτωχότερος είναι από χθες ο χώρος της τέχνης, αφού έφυγε από τη ζωή ένας πιστός και άξιος υπηρέτης της. Ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν από τις 15.30 στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στην «Espresso» ο καλός του φίλος Αντώνης Μπαλαμπάνης, ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης του πρωταγωνιστή στις δύσκολες ώρες που περνούσε.

Οπως πρώτη αποκάλυψε η «Espresso», ο κινηματογραφικός «Αργύρης» της «Γλυκιάς Συμμορίας» υπέστη διπλό εγκεφαλικό στα τέλη Ιανουαρίου και μπήκε εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου με τη βοήθεια των γιατρών και κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και πήρε εξιτήριο. Εν συνεχεία άρχισε αποθεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης, αλλά, δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Ο Τάκης υπέστη εκ νέου εγκεφαλικά επεισόδια, νοσηλεύτηκε ξανά σε δημόσιο νοσοκομείο και βγαίνοντας από εκεί ακόμα ένα σφοδρό εγκεφαλικό την Καθαρά Δευτέρα επιδείνωσε την ήδη σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Ηταν η ημέρα που ο 68χρονος έπεσε σε κώμα και δεν ξύπνησε ξανά. Σε μια ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία του, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα και οι συγγενείς και οι φίλοι του έκαναν έκκληση για αίμα αλλά και οικονομική βοήθεια, καθώς τα νοσήλια έφτασαν τα 40.000 ευρώ και αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν. Χθες, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, το νήμα της ζωής του κόπηκε.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα, ενώ σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη. Εξι χρόνια μετά έφυγε για Γερμανία, όπου άρχισε νέο κύκλο σπουδών στην Κοινωνιολογία, τον οποίο διέκοψε τελικά για να ασχοληθεί με τον πειραματικό κινηματογράφο. Παράλληλα δούλεψε σε φωτογραφίσεις μόδας ως μοντέλο.

f2 glykia symmoria

Στην Αθήνα επέστρεψε έπειτα από ερωτική απογοήτευση που είχε, χωρίς σπίτι και χρήματα. Με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του ως μοντέλο, μπήκε τυχαία στο σινεμά, καθώς μέσω των φωτογραφίσεών του στη Γερμανία τον σύστησαν στον κριτικό κινηματογράφου Παναγιώτη Τιμογιαννάκη και εκείνος τον παρέπεμψε στη Στέφη Φιλμς.

Ρόλος-σταθμός

Εκείνη την εποχή τού πρότειναν έναν ρόλο σε ταινία του Κατακουζηνού, τον «Αγγελο», παραγωγής του 1982. Ηταν η πρώτη ταινία στην Ελλάδα που έθιξε το θέμα της ομοφυλοφιλίας και ο Τάκης Μόσχος υποδύθηκε μία τραβεστί.

Το φιλμ βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Λίγο μετά, το 1983, ήρθε ο ρόλος-σταθμός στην καριέρα του Τάκη, αυτός του «Αργύρη» στη «Γλυκιά Συμμορία», για τον οποίο τιμήθηκε με βραβείο, όπως και για τον ρόλο του Λαπαθιώτη στην ταινία «Μετέωρο και σκιά» (το 1985). Συνολικά γύρισε 20 ταινίες, ενώ πήρε μέρος και σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως ο «Κόκκινος κύκλος» και «Η ζωή μας μια βόλτα».

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του για το πρόβλημα του εθισμού του στα ναρκωτικά για περίπου δύο δεκαετίες, αλλά και την απεξάρτησή του από αυτά.

Ο Τάκης Μόσχος τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, όπου είχε δημιουργήσει την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ) και παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής σε παιδιά του Γυμνασίου. Εκεί θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα και η κηδεία του μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού αυτή ήταν και η επιθυμία του ίδιου.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...