Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

O καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων

❱❱ Τον κώδωνα του κινδύνου για την Παναγία των Παρισίων κρούει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας για τις εργασίες επισκευής μετά την καταστροφική φωτιά στις 15 Απριλίου, προειδοποιώντας ότι ο καθεδρικός ναός μπορεί να καταρρεύσει, εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Οι φόβοι επικεντρώνονται κυρίως σε ό,τι απέμεινε από τον θολωτό τρούλο, αλλά και στην οροφή του ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ και πρόσθεσε: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν από τη ζέστη, ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους, και ξαφνικά ο θόλος να καταρρεύσει».

Ο επικεφαλής των εργασιών αποκατάστασης εξηγεί ότι στο εσωτερικό των πέτρινων τοιχωμάτων υπάρχει ακόμη αρκετό νερό, από αυτό που έριξαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν την πυρκαγιά.

Αν αυτό το νερό εξατμιστεί ξαφνικά από την πολλή ζέστη, θα αποσταθεροποιηθούν τα τοιχώματα και υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν τα σημεία του ναού που έχουν πληγεί περισσότερο από τη φωτιά, δηλαδή ο θόλος και η οροφή.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία στο Παρίσι μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ των 40,4 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε το μακρινό 1947.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα