Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Βρήκαν «iPhone» σε τάφο 2.137 ετών!

❱❱ Το αντικείμενο ήταν θαμμένο μαζί με τη «βασίλισσα της ρωσικής Ατλαντίδας»Μαζί με ένα «iPhone» ηλικίας 2.137 ετών βρέθηκε θαμμένη στη νότια Σιβηρία νεαρή γυναίκα, η οποία έγινε γνωστή από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως η «βασίλισσα της Ατλαντίδας της Ρωσίας».

Η Νατάσα, όπως την αποκάλεσαν οι αρχαιολόγοι, έζησε περισσότερο από έναν αιώνα πριν από τη γέννηση του Χριστού και ανήκε σε πλούσιους νομάδες, οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή από την Κίνα.

Ο τάφος της ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη νεκρόπολη Αλα-Τέι στη Ρωσική Δημοκρατία της Τιβά, της διοικητικής περιοχής της Σιβηρίας, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις διακοπές του.

Πρόκειται για χώρο που φιλοξενεί τάφους νομάδων, οι οποίοι έζησαν από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και τα χρόνια του Τζένγκις Χαν.

Το τεράστιο νεκροταφείο βρίσκεται μέσα στην τεράστια τεχνητή λίμνη Θάλασσα Σαγιάν, η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του μεγαλύτερου φράγματος στη Ρωσία, που ονομάζεται Σαγιάνο-Σουσένσκαγια.

Οι τάφοι βρίσκονται 17 μ. κάτω από την επιφάνεια του νερού όλο τον χρόνο, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο, όταν τα νερά αποσύρονται και εμφανίζεται ένα μικρό νησί. Γι’ αυτό στη Ρωσία αποκαλούν τη νεκρόπολη Ατλαντίδα της Ρωσίας.

Η ομάδα των αρχαιολόγων, επικεφαλής της οποίας ήταν η Μαρίνα Κιλουνόφσκαγια του St Petersburg Institute of Material History Culture της Αγίας Πετρούπολης, έμεινε εκστασιασμένη από την ανακάλυψη του τάφου της Νατάσα.

Κυρίως εντυπωσιάστηκε από ένα αντικείμενο από γαγάτη που βρέθηκε σε αυτόν, στολισμένο με ημιπολύτιμους λίθους και διαστάσεων 17,8 x 8,9 εκ., καθώς, κατά τα λεγόμενά τους, μοιάζει με iPhone.

«Η ταφή της Νατάσα μαζί με ένα iPhone της εποχής των (νομάδων) Σιονγκ-νου παραμένει το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το νεκροταφείο» δήλωσε ο αρχαιολόγος Πάβελ Λέους που συμμετείχε στις αρχαιολογικές έρευνες.

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι το αντικείμενο «ήταν μέρος της ζώνης που φορούσε η γυναίκα όταν τάφηκε». Μάλιστα, η ζώνη ήταν στολισμένη με αρχαία κινεζικά νομίσματα, χάρη στα οποία οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να προσδιορίσουν με ακρίβεια ότι η γυναίκα πέθανε πριν από 2.137 χρόνια.

esr 1109 025 cmyk

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...