Δωρεάν μπότοξ και κατάψυξη ωαρίων αντί για… αύξηση σε εργαζομένους

Δωρεάν μπότοξ, κατάψυξη ωαρίων, άδειες για φροντίδα κατοικιδίων και διακοπές χωρίς χρονικό περιορισμό είναι μερικά από τα ασυνήθιστα κίνητρα που έχουν αρχίσει να προσφέρουν επιχειρήσεις του εξωτερικού αντί αυξήσεων για να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας Facebook, Google και Apple προσφέρουν όλοι τους στις γυναίκες υπαλλήλους τους δωρεάν κατάψυξη ωαρίων, ενώ η Virgin, το Netflix και το LinkedIn παρέχουν απεριόριστο αριθμό ημερών άδειας, υπό την προϋπόθεση να έχουν τελειώσει τη δουλειά τους.

Αντίστοιχα, πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατοικιδίων προσφέρουν στους εργαζομένους τους εξτρά μέρες άδειας για τη φροντίδα των τετράποδων «παιδιών» τους, στη θέση των γονικών αδειών.

Χριστουγεννιάτικο shopping

Μάλιστα, η βρετανική εταιρία Sunny Bird προσφέρει δωρεάν μπότοξ σε όσους το επιθυμούν. «Ποτέ δεν θα ξόδευα από τα δικά μου χρήματα για κάτι τέτοιο, αλλά αφού μου δόθηκε η ευκαιρία, είπα γιατί όχι;» αναφέρει η 35χρονη υπάλληλός της Λίζι ΜακΜάνους (φωτό κάτω), που απόλαυσε τη θεραπεία κατά των ρυτίδων. Ακόμη, η ασφαλιστική εταιρία Swinton Insurance προσφέρει στους υπαλλήλους της μία εξτρά ημέρα άδειας τον χρόνο για χριστουγεννιάτικο shopping, την οποία μπορούν να πάρουν μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ πολλές επιχειρήσεις φροντίζουν να επιβραβεύουν το προσωπικό τους με ταξίδια αναψυχής.

Οι επιλογές τους φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ευρέσεως εργασία Glassdoor, το 80% των εργαζομένων δήλωσε ότι προτιμά τέτοιου είδους προνόμια από μισθολογική αύξηση.

Lizzie McManus1

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ