Η διεθνής τεχνολογική έκθεση στο Λας Βέγκας

Έπιπλα που όταν τα καλέσεις φωναχτά… περπατούν μέχρι να φτάσουν στο σημείο του σπιτιού που επιθυμείς, ρομποτικός δάσκαλος yoga, αλλά και μια ρομποτική σερβιτόρα με τη μορφή γάτας ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους από τις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν χθες στο Λας Βέγκας, κατά την πρώτη ημέρα της CES International 2020.

Στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο, που θα παραμείνει ανοιχτή στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, τις εντυπώσεις έκλεψε η ρομποτική σερβιτόρα BellaBot, της εταιρίας PuduTech.

Καρτούν

Διαθέτει οθόνη που δείχνει καρτούν προσώπου γάτας και, όταν φτάνει στα τραπέζια, νιαουρίζει, πράγμα που σημαίνει «τι θα παραγγείλετε;». Αν, μάλιστα, ο πελάτης αγγίξει τα αυτιά της, η «σερβιτόρα» χουρχουρίζει με ευχαρίστηση, αλλά, αν το παρακάνει, το ρομπότ παίρνει έκφραση δυσαρέσκειας.

2 1
Σερβιτόροι έτοιμοι για παραγγελίες

3
Η «σερβιτόρα» έχει πρόσωπο γάτας

Το ρομπότ Walker της UBTech μπορεί να πάρει στάσεις της yoga και του τάι-τσι για να τις διδάξει στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να σύρει ένα καροτσάκι, να ζωγραφίσει και να χύσει υγρό σε ένα ποτήρι. Η εταιρία Wheel.me με έδρα στη Νορβηγία παρουσίασε τα δικά της «έξυπνα» έπιπλα. Διαθέτουν ρομποτικά πόδια με ροδάκια και αντιλαμβάνονται φωνητικές εντολές. Έτσι, έπειτα από κάλεσμα του ιδιοκτήτη τους αλλάζουν μόνα τους θέσεις στον χώρο.

Το μπάνιο των σπιτιών γίνεται όλο και πιο «έξυπνο» χάρη σε αυτά που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Το ρομπότ RollBot της Charmin φέρνει χαρτί τουαλέτας, όταν αυτό τελειώσει, ενώ ο «έξυπνος» καθρέφτης Lumini Home της start-up Lulu-Lab φωτογραφίζει το πρόσωπο και μετά κάνει ανάλυση της κατάστασης του δέρματος, προτείνοντας τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα.

Επίσης η «έξυπνη» τουαλέτα Numi 2.0 της Kohler ακολουθεί φωνητικές εντολές χάρη στις οποίες μπορεί κανείς να ζητήσει να ανοίξει μόνο του και να θερμανθεί το κάθισμα της λεκάνης ή να τραβηχτεί το καζανάκι.

5
«Έξυπνη» τουαλέτα ακολουθεί φωνητικές εντολές

Η Mateo παρουσίασε «έξυπνο» πατάκι για μπανιέρες ή ντουσιέρες, το οποίο ζυγίζει τους χρήστες και τους προειδοποιεί αν πήραν βάρος, και εντοπίζει ακόμη και ιατρικά προβλήματα, όπως το διαβητικό πόδι.

4 1
Μικρά ρομπότ στο εκθεσιακό κέντρο

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ