Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα του στο «Αττικόν»

Μαύρο Πάσχα για τον βουλευτή της Ν.Δ. και TV μετεωρολόγο

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή της Ν.Δ. και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου να κερδίσει τη μάχη που έδινε για τη ζωή του ο λατρεμένος του πατέρας του Δημήτρης, «σβήνοντας» στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν, στη μονάδα αυτή που με κλάματα ικέτευε τους γιατρούς ο βουλευτής να τον δεχθούν, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χτίζει τον μύθο ενός ΕΣΥ τέλεια οργανωμένου και ανθρώπινου, ο κυβερνητικός βουλευτής έρχεται να «μουντζουρώσει» το λαμπερό αυτό έργο, καταγγέλλοντας την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων που βιώνουν όλοι οι απλοί πολίτες… Ο Καλλιάνος «αποκάλυψε» ένα απάνθρωπο και ανάλγητο σύστημα υγείας, αυτό δηλαδή με το οποίο έρχονται καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο οι κάτοικοι τούτης της χώρας!

kallianos260443

Κι αν δεν μπορεί να βρει άκρη ένας βουλευτής και δη κυβερνητικός, τότε κάλλιστα φαντάζεται κανείς τι περνάει ο απλός ασθενής που βασανίζεται στα δημόσια νοσοκομεία, την εικόνα των οποίων γνωρίζουμε όλοι καλά. Το δε Αττικόν, που εκ των υστέρων, και μετά τον θάνατο του ασθενούς, διέταξε ΕΔΕ, έδωσε την περασμένη Τρίτη δημόσια ολόκληρο τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Καλλιάνου, χωρίς ίχνος σεβασμού στο ιατρικό απόρρητο ενός ανθρώπου που πάλευε μέχρι χθες για τη ζωή του!

Και χθες τα άσχημα μαντάτα χτύπησαν την οικογένεια του βουλευτή, που θα κάνει μαύρο Πάσχα, χάνοντας τον άνθρωπό της: «Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω κι εγώ. Φρόντισαν κάποιοι να μη βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής» ήταν τα σπαρακτικά λόγια του βουλευτή στο πρώτο δημόσιο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του, με τον Γιάννη Καλλιάνο να καταρρέει στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πατέρα του.

kallianos260441
Ο Γιάννης Καλλιάνος με την σύζυγό του και τον πατέρα του Δημήτρη σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές τους

Δεν το έμαθε ποτέ

Οπως μάλιστα αποκάλυψε, ακριβώς πριν από μία εβδομάδα βίωσαν κι άλλη οικογενειακή τραγωδία, όταν έφυγε από τη ζωή ο θείος του βουλευτή και αδελφός του πατέρα του. Ο πατέρας του Γιάννη δεν έμαθε ποτέ για αυτό το χτύπημα της μοίρας… Του το κράτησαν κρυφό για να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η υγεία του…

Εκεί στο «Αττικόν» η μητέρα του, ο αδελφός του και η σύζυγος του βουλευτή προσπαθούσαν να μη χάσουν τις ελπίδες τους. Μέχρι τις έντεκα το πρωί που αυτές έσβησαν. Ο βουλευτής της Ν.Δ. ήταν πολύ δεμένος με τον πατέρα του, από τον οποίο, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, πήρε την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Ο κύριος Δημήτρης ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και ένας ταλαντούχος μουσικός. Από τη Δευτέρα, που έπαθε ανακοπή και έπεσε σε κώμα, οι ελπίδες των συγγενών έσβηναν μέρα με τη μέρα μαζί του στην Εντατική.

kallianos26044
Σκυθρωπός με τον πόνο ζωγραφισμένο στα μάτια του ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Καλλιάνος

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Εκανα ό,τι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυά μου, μπαμπά μου…» ήταν τα λόγια γροθιά στο στομάχι του βουλευτή! Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του πατέρα του βουλευτή το ΠΓΝ «Αττικόν» εξέδωσε δήλωση με την οποία ανακοίνωσε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) «για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα».

Το χρονικό της περιπέτειας υγείας που έκανε τον πολιτικό να ξεσπάσει σε δάκρυα

Ηταν την περασμένη Κυριακή όταν ο Γιάννης Καλλιάνος, με θάρρος που λίγοι έχουν όταν περνούν τέτοιες περιπέτειες, ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο, όπου με λυγμούς περιέγραφε την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπισή του στο «Αττικόν».

Η βασική ένσταση της οικογένειας ήταν η παραμονή του 79χρονου εκτός ΜΕΘ για ημέρες, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του. Με δάκρυα στα μάτια ο Καλλιάνος κατηγόρησε τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες ο πατέρας του ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στη φροντίδα του. Μάλιστα, αναφέρθηκε ευθέως στον γιατρό που χειρούργησε τον Δημήτρη Καλλιάνο για το διαβητικό πόδι, καθώς και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο ασθενής πάει καλά, όμως έπαθε ανακοπή και τελικά εισήχθη σε ΜΕΘ.

«Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» έλεγε κλαίγοντας ο βουλευτής της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι οι γιατροί επέμεναν πως ο πατέρας του δεν πληρούσε τα κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ, ενώ τα σημάδια ήταν εμφανή και επιδεινούμενα. «Οι γιατροί μού είπαν ότι υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Τους παρακάλαγα να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ… ύστερα έπαθε έντονο αποκορεσμό και ανακοπή, ενώ πήγαινε πάρα πολύ καλά, σύμφωνα με τους γιατρούς. Τότε μόνο τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην Εντατική…» ήταν τα λόγια της συγκλονιστικής μαρτυρίας του βουλευτή, που επί 10 και πλέον μέρες βρισκόταν μαζί με τον αδελφό του, που είναι γιατρός καρδιολόγος, στο πλευρό του πατέρα τους Δημήτρη, ικετεύοντας τους γιατρούς να δώσουν προσοχή σε έναν ασθενή επιβαρυμένο, με σοβαρά θέματα υγείας.

Σύμφωνα με το Νοσοκομείο «Αττικόν», ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α΄ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού. «Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του… Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάστασή του, εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ». Λυγίζοντας από τα δάκρυα, ο βουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας στο Mega την επομένη της δημοσιοποίησης της οικογενειακής του περιπέτειας, ήταν ψυχολογικό ράκος: «Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του νοσοκομείου. Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Ο Γιαννάκης το καλό παιδί, που θα σκύβει το κεφάλι και θα λέει “ναι” σε όλα, και θα πεθαίνει ο πατέρας του και θα λέει και ευχαριστώ τελείωσε. Δεν λέω για το ΕΣΥ ούτε για τον Αδωνι, που με στενοχώρησε με την ανακοίνωση που έβγαλε» ήταν τα λόγια του! Και τι έλεγε ο Γεωργιάδης; «Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε –αξιωματικά– σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία. Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια»!

«Εχουν καταλυθεί τα πάντα»

Μετά τον Γιάννη Καλλιάνο, ξέσπασε χθες για τον άδικο θάνατο του πατέρα τους και ο αδερφός του Χρήστος, ο οποίος είναι γιατρός και εργάζεται στην Κύπρο. Ο Χρήστος Καλλιάνος, μιλώντας στον Alpha, υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το… θεαθήναι, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

kallianos260442
Χρήστος Καλλιάνος

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δηλαδή, σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε. Εντονη απογοήτευση εξέφρασε και για το ΕΣΥ.

«Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο, ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω» είπε. Ο κ. Καλλιάνος αναφέρθηκε και στον γιατρό λέγοντας: «Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ηταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε ως συνάδελφο. Ενιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν».

«Μπαμπά μου, Δεν φαντάζεσαι μέχρι πόσο βαθιά θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκαλο…»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μέσα στον πόνο του είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους, βγάζοντας στη φόρα ακόμα και το όνομα του γιατρού! «Μπαμπά μου ο καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε ο αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ ή να σου βρουν ΜΑΦ, και μας κοιτούσαν με απορία, διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές!

Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου -δεν μιλάω σαν βουλευτής και μετεωρολόγος αλλά σαν απλός πολίτης- με αυτά που έχουν να γίνουν στη συνέχεια. Εχω καταγεγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες. Μου έλεγαν “μην ανησυχείτε, όλα πάνε μια χαρά”. Επεσα κάτω και έκλαιγα για να βοηθήσουν τον πατέρα μου. Δεν φαντάζεσαι μέχρι πόσο βαθιά θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκαλο

…Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να πεθαίνει και να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια μου και να μου λένε ότι πηγαίνει μια χαρά… Ολα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα βγουν όλα στο φως. Το τι λέει καθένας δεν με ενδιαφέρει. Δεν με απασχολεί η γνώμη τρίτων που δεν γνωρίζουν τι συνέβαινε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Υπόσχομαι ότι όλα θα βγουν και τότε θα καταλάβουν ποιος έχει δίκιο. Διότι έχω στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια! Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο από ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων. Πολλοί από αυτούς ήταν απλοί φοιτητές.

Δεν τον βάζανε σε ΜΕΘ γιατί έψαχναν με τις ώρες να βρουν αν πληροί τα κριτήρια. Αραγε ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια ή μπαίνουν σε ΜΕΘ μόνο αυτοί που είναι υγιείς; Πήρα τηλέφωνο πάνω από δέκα φορές τον καθηγητή και μου είπε ότι δεν τον βάζει σε πλατφόρμα γιατί θα γίνει καλά. Εχω τα πάντα σε μηνύματα και σε κλήσεις (ηχητικά που έστελνα λόγω του ότι δεν είχα το κουράγιο ούτε να γράψω ένα μήνυμα), αλλά και όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά.

Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα, αγαπητέ υπουργέ Αδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του. Ολα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν… Εχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα καταθέσω και δημόσια, αν χρειαστεί. Οπως και τα ακριβή ονόματα των γιατρών».

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...