Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τις βασιλικές υποχρεώσεις τους

Σαν πυρηνική βόμβα έσκασε προχθές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η ενημέρωση στη βασίλισσα Ελισάβετ από τον πρίγκιπα Χάρι ότι σε 10 λεπτά θα ανακοίνωνε μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ την παραίτησή τους από τις βασιλικές υποχρεώσεις τους. Η 93χρονη βασίλισσα, σύμφωνα με την «Daily Mail», του απαγόρευσε να προβεί στην ανακοίνωση, αλλά ο εγγονός της την παράκουσε.

Πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν σχεδιάσει το… Megxit, όπως αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος την έξοδο του πριγκιπικού ζευγαριού από τον στενό κύκλο των «ανώτερων» μελών της βασιλικής οικογένειας, με απόλυτη μυστικότητα. Μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν είχε μάθει τίποτα και, όταν ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανακοίνωσε την πρόθεσή του, την έκπληξη της βασίλισσας διαδέχτηκε «ταραχή, στενοχώρια και απογοήτευση».

Τα επόμενα 10 λεπτά, μέχρι το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν να αναρτήσει στο Instagram την ανακοίνωση παραίτησης, ακολούθησε θρίλερ. Η γηραιά Ελισάβετ του ξεκαθάρισε ότι δεν έπρεπε να ανακοινώσει ότι παραιτείται από τις βασιλικές υποχρεώσεις του, ενώ ο πατέρας του Κάρολος και ο αδελφός του Γουίλιαμς δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την οργή τους.

Ο πρίγκιπας και η πρώην σταρ της τηλεοπτικής σειράς «Suits» ήταν αποφασισμένοι, διότι ένιωθαν παραγκωνισμένοι. Ο ίδιος ο Χάρι είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα σε κοινή συνέντευξη με τη Μαρκλ ότι η σχέση του με τον αδελφό του Γουίλιαμ είχε «χαλάσει», ενώ και η Μαρκλ εκμυστηρεύτηκε ότι βρήκε δύσκολο να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια.

Οι δυο τους ένιωσαν ότι η ίδια η βασίλισσα τους απομονώνει, αφού στο τηλεοπτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμά της δεν υπήρχε στο γραφείο της η φωτογραφία τους. Δεν υπήρχαν ούτε στο βασιλικό πορτρέτο της νέας δεκαετίας, στο οποίο πόζαραν με την Ελισάβετ μόνο οι άμεσοι διάδοχοι στον θρόνο, Κάρολος, Γουίλιαμ και Τζορτζ. Ελαβαν επίσης υπόψη την πρόθεση του Καρόλου όταν γίνει βασιλιάς να μειώσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν δημόσια καθήκοντα και πληρώνονται από το κράτος.

Οικονομικά ανεξάρτητοι

Ο Χάρι και η Μέγκαν «πάτησαν το κουμπί της πυρηνικής βόμβας», όπως γράφει η «Daily Mail», δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους στη Βρετανία από τον Καναδά, όπου επέλεξαν να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές αντί να γιορτάσουν με τη βασιλική οικογένεια.

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα» ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης μέσω του «βασιλικού» λογαριασμού τους στο Instagram. Πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να ζήσουν ανάμεσα στον Καναδά και στη Βρετανία για να μεγαλώσουν σωστά τον γιο τους. Ωστόσο η «N.Y. Post» υποστηρίζει ότι ήδη ετοιμάζονται να αγοράσουν βίλα και στο Λος Άντζελες για να περνούν εκεί μεγάλο μέρος του έτους.

Η κίνηση του ζευγαριού σημαίνει ότι δεν θα αναλαμβάνει επίσημες υποχρεώσεις που του αναθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ και κατά συνέπεια δεν θα πληρώνεται από το κρατικό κονδύλι που λαμβάνει η βασιλική οικογένεια. Ουσιαστικά, θυσιάζοντας τα εύκολα χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων, ο Χάρι και η Μέγκαν κερδίζουν την ανεξαρτησία τους από τη βασιλική οικογένεια και κυρίως το καταπιεστικό πρωτόκολλο. Επιθυμούν όμως να διατηρήσουν τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους για μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστεί χρόνος για να τα επεξεργαστούμε» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για το Megxit θα γίνουν μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις… αλά Brexit.

Πυρ ομαδόν από τον Τύπο της Βρετανίας για την ξαφνική απόφαση του ζευγαριού

Εγωιστές, υποκριτές, που ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι όπως οι αδελφές Καρντάσιαν, αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Πρωτοστάτης στη γενική κατακραυγή είναι ο σχολιαστής της «Daily Mail» Πιρς Μόργκαν, ο οποίος έχει πολύμηνη κόντρα με τη Μαρκλ.

«Η Μέγκαν έκανε πέρα την οικογένειά της, τον πατέρα της, τους περισσότερους φίλους της, απομάκρυνε τον Χάρι από τον αδελφό του Γουίλιαμ και τώρα τον χωρίζει από τη βασιλική οικογένεια» έγραψε στο twitter, ενώ σε άρθρο του στην εφημερίδα ζήτησε από τη βασίλισσα Ελισάβετ να «απολύσει» τον Χάρι και τη Μέγκαν και να τους αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ. Ο γνωστός δημοσιογράφος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι οι δυο τους ονειρεύονται να γίνουν «οι νέες Καρντάσιαν», ακόμα και αν καταστρέψουν τη μοναρχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες εφημερίδες, που κατηγορούν τη Μαρκλ ότι κάνει τον Χάρι ό,τι θέλει και πως «έχει αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του». Πολλά βρετανικά μέσα φιλοξενούν μαρτυρίες από το προσωπικό του παλατιού του Μπάκιγχαμ, το οποίο δηλώνει σοκαρισμένο και εξαγριωμένο. «Θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» λένε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το ζευγάρι ότι υποκριτικά θέλει να διατηρήσει τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας, αλλά όχι τις ευθύνες που αυτά συνεπάγονται.

kefali ton aristera
Ο σχολιαστής της «Daily Mail» Πιρς Μόργκαν

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...