Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Διάσημοι που ήρθαν κοντά στον Θεό!

Σε πείσμα των καιρών εν μέσω κορονοϊού πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες έχουν ομολογήσει δημόσια τη βαθιά πίστη τους στον Θεό, τον συχνό εκκλησιασμό τους, την ανάγκη της εξομολόγησης και της θείας κοινωνίας, ειδικά τις άγιες ημέρες του Πάσχα, της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς έχουν «δει» προσωπικά θαύματα στη ζωή τους και αυτό έχει μεγαλώσει την πίστη τους. Ο Αρης Σερβετάλης, ο οποίος θα υποδυθεί τον άγιο Νεκτάριο σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: «Πιστεύω στον Θεό. Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος ως λατρευτικό ον και έχει το χάρισμα να αναρωτιέται για τα έξω απ’ αυτόν.

10 11 f2 σε εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας 1

Πιστεύω στην Ορθοδοξία γιατί είναι απόλυτα αναρχική θρησκεία. Γιατί σου λέει πως οτιδήποτε θέλεις να πεις στον άλλο πρέπει πρώτα να το πεις στον εαυτό σου. Για μένα ο Θεός είναι ο κατασκευαστής μου, αυτός που μου δίνει αγάπη, που με κάνει να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία, που φωτίζει αλλιώς την καθημερινότητά μου. Στην εκκλησία πηγαίνω συχνά. Πηγαίνω και όταν έχω ανάγκη και όταν δεν το έχω. Είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μου, όπως το να πλένω τα δόντια μου όταν ξυπνάω το πρωί».

Από την άλλη μεριά, το μοντέλο και ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος επισκέπτεται συχνά τη Μονή Βατοπαιδίου και τον ηγούμενο Εφραίμ στον Άγιον Όρος, έχει δηλώσει: «Κάθε Κυριακή πηγαίνω στην εκκλησία και εξομολογούμαι μια φορά τον μήνα. Η πρώτη φορά που πήγα και εξομολογήθηκα ήταν στην εφηβεία και στα 25 μου ένιωσα την ανάγκη να πάω ξανά. Δεν μου άρεσε ο τρόπος της ζωής μου, δεν με οδηγούσε κάπου. Δεν με άφηνε να προοδεύσω κι έτσι πήγα σε πνευματικό. Ο πατέρας Ιωάννης άλλαξε όλη μου τη ζωή και με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Παλιότερα σκεφτόμουν να γίνω πλούσιος και διάσημος. Σκεφτόμουν μόνο εμένα. Σήμερα θέλω να είμαι αξιοπρεπής και να βγάζω τόσα όσα χρειάζονται για να ζήσω. Μόνο ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει την ψυχή ενός ανθρώπου».

10 11 φ7 88477077 556188511770547 74445237801

Στους πιστούς ηθοποιούς περιλαμβάνεται και ο Θοδωρής Αθερίδης. Η εκ βαθέων εξομολόγησή του στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Aλήθεια» είχε συγκλονίσει. «Υπάρχει μια αθεΐα στον χώρο μου, εντούτοις όλοι οι ηθοποιοί πριν από την παράσταση κάνουν τον σταυρό τους. Όταν ταξιδεύουν με το αεροπλάνο, κάνουν τον σταυρό τους και άθεοι άνθρωποι. Το πρόβλημα δεν είναι όταν αρνείσαι τον Θεό, επειδή ο Θεός μεριμνά και για όποιον τον αρνείται. Το πρόβλημα είναι μήπως σε αρνηθεί ο Θεός» είχε πει για την αθεΐα, ενώ στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στους αγαπημένους του αγίους.

10 11 φ8 Αθερίδης

«Είχα γνωρίσει στον Άγιον Όρος τον άγιο Παΐσιο και έχω διαβάσει τον βίο και τους λόγους του αγίου Πορφυρίου, που μου ξεκουράζουν την καρδιά όταν τους διαβάζω. Ο Πορφύριος συμβουλεύει να μην πολεμάμε το κακό. Ο καλύτερος τρόπος είναι απλά να σκεφτόμαστε το καλό. Όσο παλεύεις το κακό τόσο αυτό έρχεται πιο κοντά σου. Επίσης, αγαπημένος μου είναι και ο άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα. Το μεγαλύτερο δίδαγμα από τη διδασκαλία του Χριστού είναι η εσωτερική επανάσταση της αγάπης. Η έννοια της μετάνοιας και της συγχώρεσης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθεις εσύ να συγχωρείς και όχι να σε συγχωρέσει ο Θεός».

Από τους τραγουδιστές που πιστεύουν με όλη τους την καρδιά είναι ο Νίκος Κουρκούλης. Ο ίδιος μάλιστα είχε μια συγκλονιστική εμπειρία στον Αγιον Ορος κατά τη διάρκεια της σοβαρής περιπέτειας που είχε με την υγεία του. Ως γνωστόν, το 2002 ο δημοφιλής καλλιτέχνης διαγνώστηκε με καρκίνο. Η μητέρα του τού είπε τότε να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Κατά την περίοδο της Σαρακοστής, αφού τελείωσε τις live εμφανίσεις του σε νυχτερινό μαγαζί, χαιρέτησε τους πάντες κι έκανε από ένα δώρο στον καθένα ξεχωριστά. Σαν να φοβόταν ότι το τέλος του πλησίαζε.

10 11 φ5 20953612 1676484122384061 1615922011669585684 n

Οι φίλοι του και ο θείος του τον πίεσαν τότε να πάει στον Άγιον Όρος. Έτσι κι εκείνος ξεκίνησε Μεγάλη Δευτέρα για τη σκήτη της Αγίας Αννας. Τα θαύματα που βίωσε, αλλεπάλληλα. Στο καραβάκι συνάντησε τυχαία τον γιατρό που θα τον χειρουργούσε στην Αμερική, μέσω ενός Ελληνα που ήταν το δεξί χέρι του επιστήμονα και τον είχε φέρει για Πάσχα στο Αγιον Ορος. Τη Μεγάλη Παρασκευή ο γέροντας Σίλας είπε στον τραγουδιστή να τον πάει να προσκυνήσει τη ζώνη της Αγίας Αννας. Ο τραγουδιστής ήταν γονατισμένος για δύο λεπτά, όταν ένιωσε κάποια στιγμή μια μεγάλη πίεση και λιποθύμησε. Έμεινε ξαπλωμένος για είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθε, έβαλε τα κλάματα γι’ αυτό που ένιωσε. Με το που επέστρεψε στην Αθήνα, πήγε για εξετάσεις και οι γιατροί τού είπαν ότι ο καρκίνος του έχει εξαφανιστεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του δεν έκανε χημειοθεραπείες, δεν πήρε φάρμακο.

10 11 φ6 8261 ILIAS VRETOS 05032018

Την ίδια μεγάλη αγάπη και πίστη για τον Θεό και ιδιαίτερα για την αγία Φιλοθέη, την προστάτιδα της Αθήνας, έχει και ο Ηλίας Βρεττός. Ο λαϊκός ερμηνευτής σώθηκε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, από θαύμα το 2018, στο τροχαίο που είχε στην παραλιακή ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματός του Σοφία Φυρού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, καθώς ένα λευκό βαν τής έκλεισε τον δρόμο, και καρφώθηκε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Ο Ηλίας έφερε πολλαπλά τραύματα και έκανε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις. Ο πατέρας του καλλιτέχνη ανέφερε τότε ότι ο γιος του τού είπε ότι σώθηκε από θαύμα κι ότι τον έσωσε η αγία Φιλοθέη.

Ακλόνητη πίστη στον Θεό έχει και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τους μήνες που παρακολουθούσαμε την πορεία του στο «Survivor» αλλά και στις μετέπειτα συνεντεύξεις του δεν έκρυψε ποτέ πως είναι θρησκευόμενος. Ο Ντάνος σε σημαντικές γιορτές επισκέπτεται το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό για να προσκυνήσει. Μάλιστα, η «Espresso» τον εντόπισε εκεί φέτος, ανήμερα της γιορτής του ναού, μαζί με την ηθοποιό Ντορέττα Παπαδημητρίου, ανάμεσα σε εκατοντάδες πιστούς, να περιμένουν υπομονετικά να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και τον Τίμιο Σταυρό από το χέρι του πατρός Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της ιερής αγρυπνίας ο Ντάνος παρέμεινε όλο το βράδυ στον ναό και μάλιστα φόρεσε και ποδιά για να βοηθήσει στο μοίρασμα των άρτων και του φαγητού στους πιστούς.

10 11 φ4 ntoretta papadimitriou brethike stin ekklisia i sugkinitiki euchi 1

10 11 φ3 upl5e3c265d32329

Στο ίδιο εκκλησάκι, των Αγίων Ισιδώρων, εκκλησιάζεται και ο παπα-Γρηγόρης από το επιτυχημένο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες», τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης. Μάλιστα, ο Τίμιος Σταυρός που φυλάσσεται στον ναό είχε κολλήσει πάνω του θαυματουργικά σε ένα σημείο του σώματός του. Αυτό το σημάδι τον προέτρεψε να κάνει ακτινογραφία, η οποία και του έσωσε τη ζωή. Ο ίδιος είπε πρόσφατα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Πριν από πεντέμισι χρόνια έκανα μια εγχείρηση στους πνεύμονες. Κάπνιζα γύρω στα τέσσερα πακέτα την ημέρα από τα 14 μου χρόνια. Κάποια στιγμή με έπιασε έντονος βήχας. Πήγα στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό και ο παπα-Δημήτρης μού είπε “πήγαινε να κάνεις σήμερα εξέταση”. Είχε κολλήσει ο σταυρός που σταυρώνει τους πιστούς είκοσι λεπτά πάνω μου. Τη Δευτέρα χειρουργήθηκα, είχα κύστη κι έτσι δεν έκανα χημειοθεραπείες. Έκοψα μεμιάς το τσιγάρο. Αν δεν είχα πάει στους Αγίους Ισιδώρους, δεν θα ζούσα».

10 11 f1 savidakkostis

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...