Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Με αποστάσεις, αντισηπτικά και… μασκοφόρους ηθοποιούς ξεκίνησαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα και οι πρόβες

Έγινε χθες η επανέναρξη των γυρισμάτων σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ άρχισαν και οι πρόβες για τις λίγες θεατρικές παραστάσεις που ετοιμάζονται, με φώτα, κάμερες, αντισηπτικά και… μασκοφόρους ηθοποιούς.

Το υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε έναν οδηγό με απαγορεύσεις και συστάσεις προς τους επαγγελματίες του κλάδου. Πρόκειται για έναν μακροσκελή κατάλογο με «do» και «don’t», του οποίου η δημιουργία βασίστηκε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ιδανικά οι καλλιτέχνες θα έπρεπε να ντύνονται μόνοι τους και να επιμελούνται οι ίδιοι το μακιγιάζ τους. Οι πρόβες και τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, όταν αυτό είναι δυνατόν, ή κατ’ ελάχιστο σε καλά αεριζόμενους κλειστούς χώρους ή με κλιματιστικά μόνο ανοιχτού κυκλώματος. Στους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητο να γίνονται απολυμάνσεις με διάλυμα χλωρίνης πριν και ύστερα από κάθε πρόβα ή γύρισμα, κάτι που ισχύει και για τους χώρους υγιεινής, με έμφαση σε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, όπως πόμολα, διακόπτες, κουπαστές. Στους ίδιους χώρους θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξη αντισηπτικού.

Σχετικά με τα αποδυτήρια ή καμαρίνια, οι αλλαγές ρούχων καλό είναι να γίνονται μόνο όποτε είναι απολύτως αναγκαίο και σε επαρκή χώρο. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για όλους, πρέπει είτε να χρησιμοποιείται εκ περιτροπής ή να χρησιμοποιούνται άλλοι διαθέσιμοι χώροι ως επιπλέον αποδυτήρια – καμαρίνια. Για τις πρόβες ισχύει ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου σε ανοιχτούς χώρους και των 2 μέτρων σε κλειστούς.

Ακόμη, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας ή προσωπίδας και αντισηπτικού. Συντελεστές που εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας θα πρέπει να απομακρύνονται άμεσα, φορώντας οπωσδήποτε μάσκα, ενώ δεν συστήνεται η θερμομέτρηση, καθώς δεν αποδίδει ως μέσο ελέγχου της διασποράς.

Εάν στην πρόβα ή στο γύρισμα απαιτείται άγγιγμα, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι να απολυμάνουν τα χέρια τους πριν και μετά τη σκηνή, και η επαφή μεταξύ τους να είναι πολύ σύντομη. Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται γενικότερα σκηνές στις οποίες ο ηθοποιός πρέπει να αγγίξει το πρόσωπο άλλου ηθοποιού. Με άλλα λόγια, ξεχάστε τα πολλά φιλιά και τις ερωτικές σκηνές σε σίριαλ και ταινίες που γυρίζονται αυτή την εποχή. Επιπλέον, στον βαθμό που είναι εφικτό, τα γυρίσματα θα πρέπει να γίνονται με ευέλικτο ωράριο, ώστε να μη συνωστίζονται τα άτομα.

f2 24

Αναφορικά με τα κοστούμια, τις περούκες και το μακιγιάζ, οι οδηγίες του ΥΠΠΟ ορίζουν πως τα προσωπικά ρούχα των καλλιτεχνών θα πρέπει να φυλάσσονται κλεισμένα, ενώ τα κοστούμια θα πρέπει να φυλάσσονται σε ξεχωριστά καλύμματα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από τους καλλιτέχνες που τα φορούν και να ντύνονται μόνοι τους. Τα κοστούμια θα πρέπει να καθαρίζονται με ατμό πριν και μετά τη χρήση, ειδικά σε περίπτωση διπλής διανομής. Ιδανικά, οι καλλιτέχνες θα πρέπει να επιμελούνται μόνοι τους το μακιγιάζ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γίνεται με χρήση προσωπικού σετ για κάθε καλλιτέχνη, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες ατομικής ασφάλειας ενώ ιδανικά τα είδη κομμωτηρίου δεν θα πρέπει να είναι κοινά.

Οι επαγγελματίες κομμωτές, μακιγιέρ, ενδυματολόγοι κ.λπ. θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά γάντια (θα αλλάζουν για κάθε διαφορετικό καλλιτέχνη) και μη ιατρική μάσκα κάθε φορά που επιμελούνται την εμφάνιση ενός καλλιτέχνη. Σε περίπτωση, τέλος, που ο καλλιτέχνης επιλέξει να επιμεληθεί μόνος του την εμφάνισή του, θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, τηρώντας τις αποστάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...