Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Bίκυ Χατζηβασιλείου: Η star που κάνει την TV να κλαίει

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει «Γράμμα για σένα» και θα το παραλάβεις την ερχόμενη Πέμπτη, στις 20.00. H αγαπημένη παρουσιάστρια, η οποία έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πολλές συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, επιστρέφει δυναμικά στην εβδομαδιαία τηλεοπτική δράση μέσω της συχνότητας του Open.

Αφού την προηγούμενη σεζόν μάς απέδειξε ότι τα καταφέρνει περίφημα και στο τραγούδι, φτάνοντας έως τον τελικό του «J2US», ήρθε μάλλον ως φυσική συνέχεια η απόφασή της να ερμηνεύσει η ίδια το κομμάτι που έγραψε ο Νίκος Βεντουράτος για τους τίτλους της εκπομπής της. Η μοναδική Βίκυ Χατζηβασιλείου μίλησε στην Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια.

Ποια εικόνα θυμάσαι πιο έντονα από τα παιδικά σου χρόνια στο Κιλκίς;

Θυμάμαι τον χωματόδρομο έξω από το πατρικό μου να είναι πολύ χιονισμένος και τον μπαμπά μου να σπρώχνει εμένα και τον αδελφό μου πάνω στο αυτοσχέδιο έλκηθρο που μας είχε φτιάξει. Είχε τόση χαρά αυτή η εικόνα και τόσο φως… Τη θυμάμαι και ανατριχιάζω.

Βίκυ και Κώστας Καραφώτης στο J2US

Σπούδασες Νομική στο Αριστοτέλειο, πήρες μάστερ στο Ποινικό Δίκαιο, στη συνέχεια έκανες μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική και κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισες να δουλεύεις ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη. Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Συνδέονται, γιατί το μεταπτυχιακό μου αφορούσε το κομμάτι της ιατροδικαστικής. Από την άλλη, το ραδιόφωνο δεν συνδέεται με τίποτα, ήρθε και και μπήκε στη ζωή μου έτσι, χωρίς να με… ρωτήσει. Και το ακολούθησα. Με παρέσυρε εντελώς με την ορμή του. Ημουν φοιτήτρια της Νομικής ακόμη και τότε μόλις είχε ξεκινήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Με το που το άκουσα, είπα ότι «τι ωραίο πράγμα είναι αυτό», γιατί έως τότε υπήρχαν μόνο κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό μου φάνηκε κάτι καινούργιο, έως και επαναστατικό, θα έλεγα, κι ως Υδροχόος «τσίμπησα».

Πήγες για δοκιμαστικό;

Ναι και οι άνθρωποι εκεί μου είπαν: «Μπείτε στα μηχανήματα και κάντε μας έναν πιλότο ραδιοφωνικής εκπομπής». Εγώ όμως δεν είχα ιδέα από μηχανήματα. Φυσικά, έκανα μια προσπάθεια και βγήκε στο αποτέλεσμα όλη αυτή η αμηχανία του χειρισμού των μηχανημάτων, αλλά η φωνή ήταν πολύ καλή, δεν αλλοιώθηκε από την αμηχανία. Ενώ λοιπόν στην αρχή μού είπαν ότι «δεν είστε έτοιμη», σε μία εβδομάδα με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να περάσω να τα ξανασυζητήσουμε. Έτσι ξεκίνησα στο ραδιόφωνο και έπειτα μπήκε και η τηλεόραση στη ζωή μου, το TV 100. Ήμουν η πρώτη γυναίκα που ξεκίνησε την ελεύθερη τηλεόραση στην Ελλάδα, γιατί πρώτα άρχισε το TV 100 και έπειτα από έξι μήνες ο ΑΝΤ1 και το Mega. Τότε έκανα ειδήσεις, το κεντρικό δελτίο του σταθμού, και ένα απογευματινό μαγκαζίνο, το «Εμείς κι ο κόσμος».

Η Βίκυ με τη μητέρα της που λατρεύει

Ποια επαγγελματική στιγμή σου ήταν η πιο ευτυχισμένη;

Όταν με πήραν τηλέφωνο από τον FM 100 και μου είπαν ότι «προσλαμβάνεστε». Τότε ένιωσα ότι ανοίγει ο δρόμος που είναι για μένα, η λογική μου δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει, γιατί ήμουν ένα κορίτσι που σπούδαζε ακόμη, με την προοπτική να γίνει ποινικολόγος, αλλά η ψυχή μου το ήξερε πως αυτός ήταν ο δρόμος μου. Η χαρά που έκανα ήταν απερίγραπτη. Όχι βέβαια για τις 50.000 δραχμές τον μήνα, που ήταν ο μισθός μου. Εκείνο που με έκανε χαρούμενη ήταν η επίγνωση της σωστής διαδρομής.

Η πιο δύσκολη φάση στα επαγγελματικά σου;

Η περσινή σεζόν, γιατί διακόπηκε απότομα η σχέση μου με το κοινό μου, απλά επειδή το αποφάσισε το κανάλι, ο Alpha. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και πολύ απότομα. Ένιωσα πολύ άσχημα για την ομάδα μου, που έμειναν όλοι χωρίς δουλειά ξαφνικά, μια ομάδα που ήταν υποδειγματική σε μια εκπομπή που ήταν πρώτη σε νούμερα τηλεθέασης, ειδικά η τελευταία μας χρονιά ήταν η καλύτερή μας ever. Κι όλα αυτά έπειτα από 14 χρόνια! Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν συχνά στην ελληνική τηλεόραση. Όλο αυτό κάπως μεταφράστηκε μέσα μου, σαν αδικία και αγνωμοσύνη, και τελικά ως μια ευκαιρία για αλλαγή…

Παίζοντας beach volley

Δύσκολο δεν ήταν κι αυτό που σου συνέβη με το «Έχεις γράμμα», που ενώ παρουσίαζες εσύ την εκπομπή στον Alpha, αγόρασε τα δικαιώματά της ο ANT1, δίνοντας το πρότζεκτ σε άλλη παρουσιάστρια;

Βέβαια. Τότε όμως συνεχίστηκε η πορεία μου. Συνέχισα να είμαι δημιουργική μέσα στο κανάλι όπου βρισκόμουν, τον Alpha. Εγώ λοιπόν τότε το κανάλι δεν το «πούλησα», αν και δεν είχα συμβόλαιο και ο ΑΝΤ1 μού έταζε λαγούς με πετραχήλια για μια μετεγγραφή. Θα μπορούσα να είχα αλλάξει κανάλι και να συνέχιζα εκεί την πορεία μου με το «Έχεις Γράμμα», γιατί έφυγε όλη η παραγωγή και θέλανε και την παρουσιάστρια, εννοείται.

Σε είχαν «πολιορκήσει» τότε στενά από τον ΑΝΤ1;

Με είχε πάρει η Αλκηστις Μαραγκουδάκη τότε να με πιέσει να πάω. Μέχρι και τον Γιώργο Παπαδάκη είχαν βάλει να με πάρει τηλέφωνο, να μου το πει πολύ γλυκά, ότι «βρε Βικάκι, έλα εδώ και θα είναι όλα τέλεια». Εγώ όμως τίμησα τη μέχρι τότε σχέση μου με τον Alpha, αν και δεν είχα συμβόλαιο, ο Alpha δεν τίμησε τη σχέση του απέναντί μου, έπειτα από 17 χρόνια που ήμουν εκεί. Πάντως, όλα γίνονται για την εξέλιξη και όλα αυτά που βλέπουμε ως δυσκολίες μπορεί να είναι τελικά μαθησιακές ευκαιρίες.

«Γράμμα για σένα» λέγεται η νέα εκπομπή που θα παρουσιάζεις στο Open. Πότε κάνετε πρεμιέρα;

Η πρεμιέρα μας είναι αυτή την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Φέτος σε είδαμε στο «J2US» να τραγουδάς με τον Κώστα Καραφώτη και να μας χαρίζετε όμορφες στιγμές. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς κοντά στη μουσική, γιατί είναι λύτρωση από μόνο του και ο βασικός λόγος που πήγα στο «J2US» -πέρα από το φιλανθρωπικό κομμάτι, που για μένα ήταν προτεραιότητα και βοηθάω πολλά χρόνια το ορφανοτροφείο Μέλισσα- ήταν και για τη σωτηρία της δικής μου ψυχής. Πραγματικά, ένιωσα λύτρωση μέσα από τη μουσική. Ήταν η καλύτερη ψυχοθεραπεία για μένα αυτό το δύσκολο διάστημα που περάσαμε όλοι φέτος, με το lockdown και τον κορονοϊό.

Στο Μάτσου Πίτσου στο Περού

Αντικειμενικά, είσαι μια εντυπωσιακή γυναίκα. Πόσο «κοπιαστικό» είναι για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, ένας λόγος παραπάνω για μια γυναίκα, να διατηρεί αυτή την ομορφιά και το γυμνασμένο σώμα;

Αν το κάνεις γιατί είσαι στα φώτα της δημοσιότητας, το έχασες. Το θέμα είναι να το κάνεις γιατί το θεωρείς σεβασμό για τον εαυτό σου και το σώμα σου. Εγώ δεν το κάνω γιατί με βλέπει ο κόσμος, αλλά γιατί με βλέπω εγώ. Θέλω να με βλέπω υγιή μέσα κι έξω, και ο μοναδικός τρόπος να το πετύχω αυτό είναι να έχω σωστή διατροφή και να ασκούμαι, αυτό κάνει καλό στην ψυχή μου πρωτίστως. Αυτό που συστήνω πάντως τόσο στο κανάλι μου, στο YouTube, το Vicky’s Vita, όσο και στο site μου, τα Όμορφα Μυστικά, είναι το περπάτημα.

Με τον σύζυγό σου, τον Γιάννη Ακκά, είστε πάνω από 25 χρόνια παντρεμένοι. Θεωρείς πως στα «συστατικά» ενός επιτυχημένου γάμου είναι και ότι δεν προέβαλες ποτέ την προσωπική σου ζωή;

Δεν έχει να κάνει με αυτό. Υπάρχουν πολλές προβεβλημένες σχέσεις στα media που κρατάνε. Έχει να κάνει με την ουσία, με το πόσο νιώθεις πως ο άλλος άνθρωπος σε σέβεται και με το πόσο αξίζει κι εκείνος τον σεβασμό σου. Γιατί όλα από εκεί ξεκινούν. Το πιο βασικό είναι ο σεβασμός.

Πώς είναι η μαμά Βίκυ Χατζηβασιλείου; Αυστηρή; Φίλη με τα παιδιά της;

Έχω υπάρξει αυστηρή, αλλά είμαι και φίλη. Τα παιδιά αισθάνονται καλά και ασφαλή μόνο όταν υπάρχουν όρια. Όταν δεν υπάρχουν όρια, τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με ισορροπία. Οπότε θεώρησα ότι έπρεπε να βάλω σαφή και ευδιάκριτα όρια. Παράλληλα υπήρχε πάντα και ο έπαινος σε ό,τι καλό γινόταν και, φυσικά, δεν ήμουν πολύ απαιτητική σε σχέση με την πρόοδό τους στο σχολείο. Κι όταν με ρωτούν τι θέλεις να γίνουν τα παιδιά σου, απαντώ: ευτυχισμένα. Τον τρόπο που θα συμβεί αυτό θα τον επιλέξουν οι ίδιοι.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...