Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ξύπνησαν απ’ τον βαθύ ύπνο

«Βροχή» οι πρεμιέρες (αν και αργοπορημένα), με το βάρος να πέφτει στη μυθοπλασία! Στόχος ένα κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης.

  • Από τη
    Μαρία Ανδρέου

Καταπώς φαίνεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ «ξύπνησαν» και αποφάσισαν να βομβαρδίσουν το τηλεοπτικό κοινό με πρεμιέρες, ευελπιστώντας πως η τηλεθέαση αυτή τη φορά δεν θα τους γυρίσει την πλάτη!

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η μία πρεμιέρα διαδέχεται την άλλη και είναι η πρώτη φορά που η δημόσια τηλεόραση εκτός από τον τομέα της ενημέρωσης (με όσα έχουν γραφτεί εδώ και δεκαετίες για τη σχέση των εκάστοτε κυβερνήσεων με το «διευθυντήριο» της κρατικής τηλεόρασης) αποφάσισε να ενισχύσει και την ελληνική μυθοπλασία και μάλιστα με μια καθημερινή σειρά «διαμάντι» και δύο αξιόλογα εβδομαδιαία σίριαλ!

Με ανανεωμένα λογότυπα και σύνθημα «Κάθε μέρα, το καλύτερό μας», η ΕΡΤ προσπαθεί να μπει στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό. Νέες ψυχαγωγικές εκπομπές και μυθοπλασία συνθέτουν το νέο πρόγραμμα!

Η έκπληξη

Η φετινή έκπληξη από την ΕΡΤ1 ακούει στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» (καθημερινά προβάλλεται στις 8 το βράδυ και σε επανάληψη στις 2 το μεσημέρι). Πρόκειται για μια κωμική σειρά σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ρόλο του Βαγγέλα. Ο Βαγγέλας πεθαίνει και τα τρία εγγόνια του κληρονομούν 3.000.000 ευρώ με την προϋπόθεση να μείνουν για έναν χρόνο στο σπίτι του παππού, το οποίο δεν έχει νερό και ρεύμα. Οι Πλατανιώτες είναι έξαλλοι και κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν. Στη σειρά παίζουν και οι Πηνελόπη Πλάκα, Θοδωρής Φραντζέσκος, Θανάσης Κουρλαμπάς (μετά τον ρόλο του Κλεομένη στις «Αγριες μέλισσες» δίνει άλλο ένα ρεσιτάλ ερμηνείας), Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

f3

Από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ξεχωρίζει και η σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» (Πέμπτη – Παρασκευή, στις 10 το βράδυ), μια παραγωγή εποχής της Ολγας Μαλέα με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία, την Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τζένη Θεωνά. Το στόρι διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τότε που η τηλεόραση μπαίνει στα σαλόνια των ελληνικών οικογενειών, όπως και των Αντωνόπουλων. Η γιαγιά Ερμιόνη (Υβόννη Μαλτέζου) αντιμετωπίζει με καχυποψία το «κουτί του Σατανά», την ώρα που γονείς και παιδιά είναι ενθουσιασμένοι.

Κάθε Πέμπτη στις 11 το βράδυ η Καίτη Κωνσταντίνου ως μαμά Ευανθία και δεινή μαγείρισσα κόβει την «Τούρτα της μαμάς» (σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου) με σκοπό να γίνει σταρ στο ίντερνετ. Προς το παρόν πάντως είναι σταρ για τον σύζυγό της Τάσο (Κώστας Κόκλας) και την οικογένειά τους…

f2

Επιχείρηση «ψυχαγωγία» με ηθοποιούς και stars!

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν να ρίξουν βάρος και στην ψυχαγωγία. Έτσι, στη μικρή οθόνη σκάει το τηλεπαιχνίδι «Το μεγάλο παιχνίδι» (Δευτέρα – Τρίτη, στις 10 το βράδυ) με τον Γιώργο Λέντζα. Επίσης θα μεταδοθεί η εκπομπή «Team Hellas 2021 – Ο δρόμος για το Τόκιο», με τον Γιώργο Καπουτζίδη να παρουσιάζει τους αθλητές μας που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

f4 το μεγάλο παιχνίδι Λέντζας

Εκτός των άλλων θα έχουμε να ασχοληθούμε και με… μόδα, με την Κάτια Ζυγούλη, ενώ η Ινα Ταράντου ξεκινά κάθε Σαββατοκύριακο τα ταξίδια της με την εκπομπή «Η ζωή αλλιώς».

Η κρατική τηλεόραση αποδεικνύεται αρκετά «φιλόξενη» και για ηθοποιούς και τραγουδιστές, αφού τους δίνει εκπομπές (αρκετοί εντός και εκτός της μιντιακής πιάτσας εκφράζουν πάντως τις ενστάσεις τους για το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση μπήκε και αυτή στον… χορό και με μέρος από τα χρήματα του ελληνικού λαού δίνει «στέγη» σε εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου και της showbiz).

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Γιώργου Πυρπασόπουλου με την εκπομπή στην ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί» (κάθε Κυριακή στις 10 το βράδυ), που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, του Νίκου Κουρή που κάθε βράδυ στις 8 «προσγειώνεται» στο πλατό με το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Δες και βρες», της Ναταλίας Δραγούμη και του Μιχάλη Μαρίνου με το «Στα τραγούδια λέμε ναι» αλλά και της Νάντιας Κοντεογεώργη με το «φλΕΡΤ», για την οποία τόσο μελάνι έχει χυθεί αναφορικά με το κατά πόσο το Μαξίμου έβαλε το χέρι του για να περάσει την πόρτα του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής με την ιδιότητα της παρουσιάστριας.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...