Άννα Αδριανού: «Δυστυχώς το δικό μας επάγγελμα έχει περαστεί ως κάτι μη αναγκαίο» (video)

Η Άννα Αδριανού σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μιλάει για τα επαγγελματικά σχέδια που είχε και το πως έχει επηρεάσει το κλάδο του θεάτρου και της τέχνης η πανδημία και το lockdown. Η ηθοποιός τονίζει πως το επάγγελμά της έχει περαστεί ως κάτι μη αναγκαίο στις μέρες μας, εκείνη όμως ισχυρίζεται πως η τέχνη και το θέατρο κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

«Το να κάθεται και να γκρινιάζει ο καθένας για το δικό του κομμάτι, αυτή τη στιγμή, δεν βγάζει πουθενά. Δυστυχώς το δικό μας επάγγελμα έχει περαστεί ως κάτι μη αναγκαίο, ως πολυτέλεια αλλά δεν είναι έτσι γιατί η τέχνη και το θέατρο κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Μας βοηθάνε να αντέξουμε τη ζωή και τις δυσκολίες. Θα ήμουν και εγώ σε παράσταση, στις «Ανθισμένες Μανόλιες» στο θέατρο Χυτήριο αλλά δεν θα γίνει», είπε η ηθοποιός και στη συνέχεια ανέφερε τις επιπτώσεις  που έχει προκαλέσει η πανδημία και τα μέτρα.

«Το θέατρο δεν είναι τόσο επικίνδυνο όταν τηρούνται όλα τα μέτρα. Με μάσκες, με λίγα καθίσματα… Είναι σίγουρα πολύ λιγότερο επικίνδυνο από το να πάει κανείς στο μπαρ. Είναι μία ιδιαίτερη περίοδος και όλοι κάπως έτσι πρέπει να τη δούμε. Αν και τα μέτρα της καραντίνας είχαν ληφθεί νωρίτερα μπορεί να είχαν ξεπεραστεί τα προβλήματά μας. Όμως σε μεγάλο βαθμό δεν έχουμε κοινωνική συνείδηση. Το κακό είναι ότι τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο ωχαδερφισμός αλλά η ζωή δεν είναι μόνο το «εγώ». Η ζωή είναι «εμείς». Θέλει αίσθηση του συνόλου. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πολιτεία φοβήθηκε να πάρει νωρίτερα τα μέτρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ