Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Ο εφιάλτης της Έλενας Μπάση στα χέρια ισχυρού άνδρα του αθλητισμού

Ταλαντούχα, γοητευτική, μπριόζα, με χιούμορ, ωραίο στιλ και σεξαπίλ κατάφερε να ξεχωρίσει αμέσως στο «Bachelor». Το τηλεοπτικό κοινό λάτρεψε την Έλενα Μπάση από την πρώτη στιγμή, αν και τη «γλέντησε» λιγάκι στο Τwitter, με αφορμή τη δήλωσή της πως είναι 38 ετών.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Ομως, τι 38, τι 41, για τη γνωστή τραγουδίστρια η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τα σχετικά «τιτιβίσματα», απεναντίας τα διασκέδασε! Ανθρωπος έξω καρδιά, η Ελενα μετράει ήδη αρκετά χιλιόμετρα στο πεντάγραμμο, με σουξέ και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Στέλιος Ρόκκος και ο Ζαφείρης Μελάς.

Η «Espresso» την εντόπισε στη Νέα Υόρκη, όπου ζει σχεδόν μόνιμα τα τελευταία πέντε χρόνια, και μας ξεδίπλωσε… το νήμα της προσωπικής της διαδρομής: από τα παιδικά της χρόνια στα μπουζούκια με τον καλλιτέχνη πατέρα της, τις υψηλές επιδόσεις της στη σκοποβολή και το όνειρό της να κάνει μιούζικαλ στο Broadway, μέχρι την απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι και να συμμετάσχει στο reality του Alpha. Παράλληλα αποκαλύπτει πρώτη φορά πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από αθλητικό παράγοντα όταν ήταν ανήλικη.

Δίπλα στον Χρήστο Δάντη με τον οποίο έχει συνεργαστεί δισκογραφικά
Δίπλα στον Χρήστο Δάντη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί δισκογραφικά

Τι θυμάσαι από το πρώτο σου ταξίδι στις ΗΠΑ;

Ήρθα πρώτη φορά το 2014 για να κάνω τρεις εμφανίσεις σε ένα μαγαζί στο Μανχάταν, όπου ήταν συνέταιροι οι Magna με την Άννα Βίσση. Είχα κάνει ένα τραγούδι με τον Χριστόδουλο Σιγανό και τον Valentino εκείνη την εποχή, μια διασκευή στο νησιώτικο «Να σ’ αγαπώ ήντα ‘θελα», και είχε ακουστεί πολύ. Έτσι, με κάλεσαν. Πλέον είμαι σχεδόν μόνιμη κάτοικος Αμερικής. Πηγαίνω κι έρχομαι. Ακόμη δεν έχω αμερικάνικο διαβατήριο, αλλά θα γίνει κι αυτό οσονούπω. Προς το παρόν έχω επαγγελματική βίζα, αφού εργάζομαι εδώ.

Έχει τύχει να τραγουδήσεις παρουσία κάποιου σταρ;

Μια φορά συνάντησα τον Τζέραρντ Μπάτλερ σ’ ένα εστιατόριο στο Broadway. Το μαγαζί είχε πιάνο και τραγούδησα ένα κομμάτι στα αγγλικά. Εκείνος χαμογέλασε και μου είπε «είσαι πολύ ταλαντούχα».

Ο μπαμπάς σου είναι κι αυτός τραγουδιστής, ο Βασίλης Γύμπασης. Από εκείνον πήρες το… μικρόβιο;

Σαφώς! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα στα μπουζούκια. Ήταν η ζωή μου τέτοια, που από μαθήτρια ακόμη ακολουθούσα τα ωράρια του πατέρα μου. Θυμάμαι να τον βλέπω να τραγουδάει, να κάνει συγκεκριμένη διατροφή για τη φωνή του, να έρχονται φίρμες στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν και να τραγουδούν μαζί του η Σακελλαρίου, ο Πάριος, η Βάνου, η Πωλίνα. Γενικά δούλεψε σε καλά μαγαζιά ο πατέρας μου και έχει κάνει και δισκογραφία στην Columbia.

Δολάρια στα πόδια της σε μαγαζί στη Νέα Υόρκη
Δολάρια στα πόδια της σε μαγαζί στη Νέα Υόρκη

Οπότε ακολούθησες τα χνάρια του…

Μικρή ήθελα πιο πολύ να γίνω ηθοποιός, ήθελα να πάω στο Broadway και να κάνω μιούζικαλ. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Στα 18 μου πήρα τηλέφωνο από το σταθερό του σπιτιού μου στο Actors Studio, στη Νέα Υόρκη, που είναι μια από τις καλύτερες σχολές υποκριτικής παγκοσμίως. Μιλούσα ήδη καλά αγγλικά τότε και τους είπα: «Γεια σας, ενδιαφέρομαι να μάθω πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα γιατί θα έρθω να φοιτήσω». Μου ανέφεραν, θυμάμαι, ένα αστρονομικό ποσό κι έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω για να μαζέψω λεφτά, αφού πρώτα σπούδασα τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα μου. Μετά πέρασαν τα χρόνια κι έμεινε όνειρο το Actors Studio.

Πάντως, μέχρι το Broadway έφτασες…

(γέλια) Η αλήθεια είναι πως έχω πάει σε πολλές παραστάσεις. Θα σου πω και κάτι που δεν έχω ξαναπεί: έχω γραφτεί σε μια εταιρία casting για ηθοποιούς. Με ειδοποίησαν κιόλας για κάνα δυο πρότζεκτ, αλλά δεν μπόρεσα να πάω λόγω κορονοϊού. Η μια πρόταση, μάλιστα, ήταν για θρίλερ. Όταν φτιάξουν τα πράγματα, σίγουρα κάτι θα κάνω, γιατί παρά την ηλικία μου -τα 38 μου χρόνια δηλαδή (γελάει)-, έχω πολλά όνειρα. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, υπάρχει αυτός ο ρατσισμός με την ηλικία. Στη Νέα Υόρκη όχι.

Αντιμετώπισες με χιούμορ τα σχόλια για την ηλικία σου. Άλλη στη θέση σου μπορεί να μιλούσε και για bullying.

Αν ήμουν πιο ευαίσθητη ή πιο ανώριμη, αν το μυαλό μου ήταν «κλειστό» και δεν είχα ταξιδέψει, μπορεί και να είχα στενοχωρηθεί. Εγώ γελάω με το επίπεδο και τις αντιλήψεις κάποιων ανθρώπων. Δεν μπορώ να θυμώσω. Θυμώνω μόνο με σοβαρά πράγματα πια. Δεν είμαι τόσο μυγιάγγιχτη.

Στο «Bachelor» πήγες για να βρεις σύντροφο ή για λόγους δημοσιότητας;

Η πρώτη μου σκέψη ήταν η δημοσιότητα, γιατί τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά κατάλαβα ότι για να πας λίγο μπροστά, πρέπει να περάσεις πρώτα από ένα reality ή να προβληθείς μέσα από μια σχέση. Εγώ δεν επέλεξα ποτέ να τα φτιάξω με κάποιον γνωστό για να βγω μπροστά, οπότε μόλις έτυχε το reality, είπα «γιατί όχι;». Και ναι, πήγα free, οπότε θα μπορούσα και να ερωτευτώ.

Χάρηκες που κέρδισε η Νικολέττα την καρδιά του Παναγιώτη Βασιλάκου;

Αφού δεν κέρδισα εγώ, χάρηκα που κέρδισε η Νικολέττα. Η αλήθεια είναι πως δεν το πάλεψα πολύ. Κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω, αλλά κάποια στιγμή βλέπεις πως είναι και θέμα χημείας. Στο μεταξύ, ήρθα και πολύ κοντά με τη Νικόλ και έβλεπα πόσο ερωτευμένη είναι. Καμιά φορά το βλέπεις ότι δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, έχω ζήσει έντονα τη ζωή μου, αυτή είναι μικρό κορίτσι. Είπα «Ελενα, δώσε τόπο στα νιάτα!».

Παιχνίδια στην εξέδρα της πλατείας Times
Παιχνίδια στην εξέδρα της πλατείας Times

Πιστεύεις ότι θα κρατήσει αυτός ο έρωτας; Τι σου λέει το ένστικτό σου;

Επειδή έχω πολύ ισχυρό ένστικτο, μου λέει ότι δεν θα κρατήσει. Εύχομαι, όμως, να διαψευσθώ, επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος κι έχω πολύ όμορφα συναισθήματα και για τα δύο αυτά παιδιά.

Πώς σου φαίνεται που ο Παναγιώτης Βασιλάκος θα παρουσιάσει το «Battle of the couples»;

Oταν ήμασταν στο παιχνίδι, του είχα πει πως είναι γεννημένος για πολλά πράγματα, από παρουσίαση εκπομπής μέχρι ταινία στο Hollywood. Έχει άστρο! Ήμουν σίγουρη ότι θα ερχόταν μια καλή πρόταση πολύ σύντομα. Πιστεύω πως θα είναι παραπάνω καλός από αυτό που περιμένει ο κόσμος.

Εσύ θα πήγαινες σ’ ένα reality μαζί με τον σύντροφό σου;

Θα σου δώσω είδηση τώρα: ήταν να μπω στο «Battle of the couples», θα πήγαινα με τον άνθρωπό μου, με τον οποίο είχαμε χωρίσει και τα ξαναβρήκαμε πρόσφατα, αλλά τελικά δεν γινόταν, γιατί έμαθα ότι το παιχνίδι θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση, που εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή.

Στο παρελθόν έμεινες για ένα διάστημα σε μοναστήρι προκειμένου να διαχειριστείς την απώλεια ενός συντρόφου σου από καρκίνο. Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

Τον πόνο! Τι άλλο; Και, φυσικά, ότι υπάρχει Θεός. Βέβαια, η σχέση μου με τη θρησκεία ήταν πάντα δυνατή. Δεν είμαι θρησκόληπτη, είμαι πολύ βαθιά θρησκευόμενη. Οταν θεραπεύεται ο πόνος σου, τότε καταλαβαίνεις πραγματικά και νιώθεις συνειδητά και ασυνείδητα την παρουσία Του.

Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή
Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το θέμα της σεξουαλικής βίας. Έχεις βιώσει αντίστοιχη εμπειρία;

Μου έχει συμβεί κι εμένα. Μπορεί να ακουστεί γραφικό και επαναλαμβανόμενο, μπορεί ακόμη και να θεωρήσει κάποιος ότι το λέω γιατί έχω την προσοχή, αλλά είναι αλήθεια. Συμβαίνει, δυστυχώς. Προσωπικά δεν μου συνέβη στον χώρο του τραγουδιού, αλλά σε εκείνον του αθλητισμού. Ήμουν αθλήτρια στη σκοποβολή από 11 χρόνων. Πήγα σε αθλητικό σχολείο και έχω υπάρξει μέλος της προολυμπιακής ομάδας στη σκοποβολή και της Εθνικής Ελλάδος επί επτά χρόνια. Όταν μου συνέβη το περιστατικό, ήμουν 16 ή 17 χρόνων, ανήλικη δηλαδή. Ο άνθρωπος που με παρενόχλησε ήταν αθλητικός παράγοντας, αλλά όχι της σκοποβολής, σε κάποιο άλλο άθλημα.

Το είπες πουθενά;

Όχι, σε κανέναν. Πραγματικά, όμως, ξύπνησαν μνήμες όταν άκουσα την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου. Ανατρίχιασα ολόκληρη και μου ήρθε όλη εκείνη η πικρία. Γιατί, όταν είσαι κοριτσάκι και κάνεις όνειρα, είναι μεγάλο πλήγμα αυτό. Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Ευτυχώς εγώ είχα το σθένος τότε και τον απέκρουσα, γιατί ήμουν δυναμικό παιδί.

Η σκοποβολή πώς μπήκε στη ζωή σου;

Μου αρέσουν πολύ τα όπλα, πάντα μου άρεσαν, και μόλις αντιλήφθηκα τη φιλοσοφία της σκοποβολής, τη λάτρεψα, γιατί είναι σπουδαίο άθλημα. Τονώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπειθαρχία, τον αυτοσεβασμό, βοηθάει πολύ στην ψυχολογία σου. Εγώ, αν είχα γίνει μάνα, θα έγραφα σίγουρα το παιδί μου στη σκοποβολή. Ξέρεις πόσο καλό μού έκανε; Στον χαρακτήρα μου, στην προσωπικότητά μου, ακόμη και στο τραγούδι; Το είναι μου όλο είναι πρώτα γεμάτο από σκοποβολή και μετά από τραγούδι. Μέχρι το 2016 έκανα πρωταθλητισμό, γιατί είναι ένα άθλημα που δεν έχει και όριο ηλικίας. Οταν ήρθα στην Αμερική, σταμάτησα, γιατί δεν είχε σκοπευτήριο κοντά μου.

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...