Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

«Φωτιά» χωρίς λόγο άναψε ο Μάκης Δελαπόρτας για τα αληθινά χαστούκια στον «Ηλία του 16ου»

Πόλεμος για το χαστούκι του Κώστα Χατζηχρήστου στον Θανάση Βέγγο έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια! Απίστευτο και όμως αληθινό! Ποιος θα περίμενε ότι το περιβόητο χαστούκι στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» θα έβγαινε ξανά στην επιφάνεια μετά το ρεπορτάζ της «Espresso» πριν από λίγα εικοσιτετράωρα!

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Αφορμή στάθηκαν όσα είχε αναφέρει ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα. «Στον “Ηλία του 16ου” ο Θανάσης Βέγγος δεν ήξερε ότι θα φάει πραγματικά χαστούκια από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Είχαν συνεννοηθεί ο Χατζηχρήστος με τον Σακελλάριο ότι θα πάει η σκηνή μια κι έξω, να μην την κάνουν δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Βέγγος ξαφνιάζεται, δεν ξέρει τι να κάνει. Να τον πλακώσει κι εκείνος στο ξύλο; Επειτα από αυτή τη σκηνή αυτοί οι δύο δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ο Θανάσης Βέγγος δεν δέχτηκε ποτέ να ξανασυνεργαστεί με τον Χατζηχρήστο έως το τέλος της ζωής του» είχε πει ο ηθοποιός, προκαλώντας την οργή της Βούλας Χατζηχρήστου, τελευταίας συζύγου του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου.

Φ1 4

«Είναι μεγάλο ψέμα! Ο Κώστας και ο Θανάσης, μέχρι που πέθανε ο Κώστας, μιλούσαν. Μάλιστα, ήμουν παρούσα σε μία από τις περιοδείες του άνδρα μου τη δεκαετία του ’90, όταν είχαμε βρεθεί στην ίδια πόλη με τον θίασο του Βέγγου» είπε, μεταξύ άλλων, η τελευταία σύζυγός του στην «Espresso» και ζήτησε να μην πλάθουν κάποιοι ψεύτικες ιστορίες για τον σύζυγό της .

Χθες όμως ο Μάκης Δελαπόρτας, μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα», προσπάθησε να «επουλώσει» τις πληγές που άφησαν οι δηλώσεις του για το χαστούκι του Κώστα Χατζηχρήστου στον Θανάση Βέγγο, αναφέροντας μάλιστα ότι για όσα επισημαίνει και γράφει στα βιβλία του έχει ως πηγές του τις οικογένειες των ηθοποιών καθώς και τους συνεργάτες τους. Το πήγε όμως ένα βήμα παρακάτω, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στη Βούλα Χατζηχρήστου. «Βούλα μου, μπορεί να ήμασταν κοντά με κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν ζήσαμε αυτές τις κινηματογραφικές σκηνές» είπε με νόημα.

voula 696x406 1 1
Η Bούλα Χατζηχρήστου με τον Κώστα Χατζηχρήστο

Αντιδράσεις

Μετά το νέο «επεισόδιο» υπήρξαν νέες αντιδράσεις για όσα ειπώθηκαν αναφορικά με την επίμαχη σκηνή στον «Ηλία του 16ου». Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Χάρη Βέγγο, γιο του μεγάλου μας ηθοποιού, ο οποίος λακωνικά αναφέρθηκε στο θέμα που ανακίνησε ο Μάκης Δελαπόρτας. «Τότε που συνέβη αυτό εγώ δεν είχα γεννηθεί καν. Ούτε έχω ακούσει τίποτε για το θέμα αυτό ούτε και ξέρω. Και αν θέλετε πληροφορίες, απευθυνθείτε στον κύριο Δελαπόρτα, που το ξεκίνησε όλο αυτό» ανέφερε με νόημα. Ωστόσο ένας από τους τελευταίους σημαντικούς ανθρώπους του κινηματογράφου που ήταν παρών στη σκηνή, ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso».

«Εγώ σε αυτή την ταινία ήμουν βοηθός οπερατέρ του Ντίνου Κατσουρίδη. Επειδή γνωρίζω τη στάση ζωής του μεγάλου Θανάση Βέγγου, δεν νομίζω να υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Ηταν και οι δύο τόσο σπουδαίοι ηθοποιοί και άνθρωποι! Θυμάμαι μόνο ότι είχε πει ο Σακελλάριος του Κώστα: “Μην του πεις τίποτε του Θανάση”. Και του Θανάση τού ήρθε ξαφνικά αυτό το συγκεκριμένο χαστούκι. Ηταν απλώς μια κινηματογραφική σκηνή και δεν νομίζω να υφίσταται τέτοιο θέμα» αναφέρει ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που έζησε από… μέσα όλες τις ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Ωστόσο στην αυτοβιογραφία του Κώστα Χατζηχρήστου, που κυκλοφόρησε το 1991 και η «Espresso» έχει στην κατοχή της, ο μεγάλος ηθοποιός αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στην επίμαχη σκηνή καθώς και στη φιλία του με τον Θανάση Βέγγο, δίνοντας τέλος στα μυθεύματα. «Τότε ο Βέγγος από τη δύναμη έφυγε από τη σκηνή. Αρχίσαμε ξανά και πάλι έφυγε από τη μηχανή. Περιμένουν κάθε λίγο και λιγάκι μετά το χαστούκι όλο το συνεργείο και ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της ταινίας πότε θα συνέλθει ο Θανάσης από το χαστούκι. Με τη συναίνεση του Θανάση Βέγγου έπρεπε τα χαστούκια να είναι αληθινά. Εν τω μεταξύ, η ώρα περνούσε και η σκηνή δεν τελείωνε. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά έτσι “φάγαμε” ολόκληρη μέρα. Επιτέλους, ένα από τα χαστούκια ήταν επιτυχημένο. Κι έτσι ανάσανε λυτρωτικά ο Θανάσης Βέγγος. Κι εγώ και ο Θανάσης είχαμε έναν και μόνο σκοπό: να βγει η σκηνή φυσική. Εστω και αν υπέφερε ο ένας από εμάς. (…) Αυτό που με συγκίνησε τότε στον Θανάση είναι το φιλότιμό του και η επαγγελματική του ευσυνειδησία. Δεν τον στενοχωρούσαν τα δυνατά χαστούκια που έτρωγε, αλλά που έβλεπε στενοχωρημένο τον σκηνοθέτη, το μεγάλο μας Αλέκο Σακελλάριο» ανέφερε ο σπουδαίος Κώστας Χατζηχρήστος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...