Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Ο Πούμπουρας απολογήθηκε μετά τον σάλο για το προκλητικό «δουλέψτε τζάμπα» (video)

Μόνο ως αποτυχημένη φάρσα, από τις πολλές που έχει κάνει στο τηλεοπτικό του παρελθόν, θα μπορούσε να εκληφθεί η δημόσια τοποθέτηση του Σάββα Πούμπουρα περί «αμισθί εργασίας».

«Τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι ή να δουλεύεις κι ας μην παίρνεις μία;» αναρωτήθηκε ο παρουσιαστής, προκαλώντας τόσες σφοδρές αντιδράσεις στα social media, που αναγκάστηκε στο τέλος να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε με τις απόψεις του.
Ολα άρχισαν από ένα live που έκανε στο Instagram με αφορμή τις Ημέρες Καριέρας που παρακολούθησε. Εν ολίγοις, ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι όποιος νέος είναι για καιρό άνεργος μπορεί να πάει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του σε κάποια επιχείρηση ώστε να αποκτήσει εμπειρία.

«Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Μου στέλνουν μηνύματα, όπως “είμαι τρομακτικά απελπισμένος για τους 4, 5, 6, 10 μήνες”. Αυτός ο φίλος, λοιπόν, που δεν έχει δουλειά, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα… Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει δωρεάν, χωρίς μισθό, για μια εταιρία. Ολοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι θα τους θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά “θα με ξεζουμίσουν και θα φύγουν”… Μην κοιτάτε αυτό, κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε. Να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρία. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Σάββας Πούμπουρας, και το hashtag με το όνομά του έγινε trend στο twitter σε χρόνο-ρεκόρ, με τα ειρωνικά και επικριτικά σχόλια να πέφτουν «βροχή».

Την έκανε γυριστή

Ο σάλος που δημιουργήθηκε ήταν τέτοιος, ώστε ο γνωστός παρουσιαστής επανήλθε στο Instagram για να επανατοποθετηθεί και να απολογηθεί δημόσια. «Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που άθελά μου έθιξα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τον εαυτό του και την αξία του μόνος του, και να εργαστεί σε εταιρίες που τον σέβονται και είναι σύμφωνες με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θέλω να κρατήσετε» ανέφερε ο παρουσιαστής.

«Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς αμοιβή» εξήγησε στη συνέχεια.

https://www.instagram.com/p/COdmyR3HITj/

Γλέντι στο Twitter! Χαρά του εργοδότη ο «Καρλ» Σάββας

«Το φοβερό δεν είναι ότι ο Σάββας Πούμπουρας σου λέει, αν είσαι άνεργος και δεν βρίσκεις δουλειά, να πας να δουλέψεις τζάμπα. Το φοβερό είναι ότι εσύ είσαι άνεργος και τύποι σαν τον Σάββα Πούμπουρα δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά, και μάλιστα καλοπληρωμένη».

Το παραπάνω είναι μόλις ένα από τα δεκάδες χιλιάδες «τιτιβίσματα» που έγιναν στο twitter με αφορμή τις δηλώσεις του γνωστού παρουσιαστή, που αυτή την εποχή συνεργάζεται με το ΡΙΚ στο τηλεπαιχνίδι «Κοντά έπεσες», ο οποίος χαρακτηρίστηκε από κάποιους και ως… η χαρά του εργοδότη!

«Αν έχει χιούμορ το αφεντικό του, πάντως, θα του πει ότι δεν μπορεί να τον πληρώνει πλέον σε χρήμα, αλλά σε γνωριμίες και σε δημιουργική απασχόληση του χρόνου του» σχολίασε άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να βρουν δουλειά, όπως να δουλέψουν δωρεάν για μια εταιρία. Δουλέψτε τζάμπα, ρε! Τι σας ζητάνε;» ειρωνεύτηκε τον παρουσιαστή ένας τρίτος.

Εργασιακό μανιφέστο

«Μετά την έρευνα Πετράκου για τον κορονοϊό, έρχεται και το εργασιακό μανιφέστο του Πούμπουρα να μας… αποτελειώσει. Γελάνε και οι ταξιτζήδες» σχολίασε ο επόμενος. Ανάμεσα στα tweets που δημοσιεύθηκαν ήταν και αυτό του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ο οποίος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκο, έγραψε: «Αγαπητέ, μετά το σημερινό, βαρυσήμαντο εργασιακό μανιφέστο του Καρλ… ε, συγγνώμη, Σάββα Πούμπουρα, πιστεύω ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη σύμβασή του και να τον επαναπροσλάβει αμισθί. Θα ήταν το ζωντανό παράδειγμα προς τους νέους που εγκαλεί σήμερα».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....