Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Στο στόχαστρο η Λατινοπούλου: «Εκφράστηκα ελεύθερα, και δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου» 

Έκαναν την τρίχα... τριχιά

Της… αξύριστης μασχάλης έγινε στην εγχώρια showbiz με αφορμή το βίντεο που πόσταρε στα social media η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η 30χρονη πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας βρήκε απέναντί της την Ελένη Φουρέιρα, τη Μαρία Σολωμού, τη Μαίρη Συνατσάκη, τη Ζέτα Δούκα και άλλα γνωστά πρόσωπα, καθώς αναφέρθηκε στα πρότυπα της ομορφιάς που, όπως ισχυρίστηκε, προβάλλονται τελευταία μέσα από social media και θέλουν τις γυναίκες να εστιάζουν σε ατέλειές τους, όπως οι ραγάδες, η κυτταρίτιδα, τα αξύριστα πόδια και οι τριχωτές μασχάλες.

«Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους» δήλωσε η Αφροδίτη στο βίντεο που έγινε viral, συμπληρώνοντας πως, όταν βλέπει τέτοιες φωτογραφίες στα social media, ως γυναίκα, «νιώθει άβολα και αισθάνεται ντροπή».

Η ίδια, που τόλμησε να εκφράσει την άποψή της και έπεσαν όλοι να τη… φάνε, δεν δίστασε να μιλήσει και για σημεία των καιρών αναφορικά με την… περιποίηση των ανδρών:

«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού. Και όταν λέμε παντού, παντού. Βάφονται. Φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα». Μάλιστα, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «μη φυσιολογικό» και «αποκρουστικό» και για τα δύο φύλα.

Οι απόψεις της Αφροδίτης, που στην ουσία περιέγραψε όσα βλέπει να διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία και είπε αυτά που γίνονται ακόμη και θέμα συζήτησης ανάμεσα σε παρέες, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων, καθώς Ελληνες celebrities πήραν θέση, στέλνοντας τα δικά τους διαδικτυακά μηνύματα για τις ατέλειες του ανθρώπινου σώματος.

Ανάμεσά τους, η Ελένη Φουρέιρα, η οποία πόσταρε φωτογραφία της με μαγιό χωρίς ρετούς και έγραψε: «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τις ραγάδες μου, αγαπώ την κυτταρίτιδά μου, είμαι γυναίκα».

Φ1

Εμμεση ήταν και η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα, που σχολίασε: «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες».

Η Μαίρη Συνατσάκη, από την πλευρά της, τοποθετήθηκε ως εξής: «Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ, γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί, αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της τη χαρίσουμε.

Φ4 1

Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα του πώς μοιάζει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Τη συμπονώ. Μεγάλωσε, όπως όλοι μας, σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει…»

«Ραγάδες απ’ τα 13 μου»

Η Μαρία Σολωμού μοιράστηκε επίσης με τους followers της μια σειρά από ασπρόμαυρες αρετουσάριστες φωτογραφίες της. «Εχω ραγάδες απ’ τα 13 μου, κυτταρίτιδα απ’ τα 18 και εσχάτως απέκτησα και επιδερμική χαλάρωση… Και ας κάνω πέντε φορές την εβδομάδα γυμναστική, και ας κάνω διατροφές και αποτοξινώσεις, και ας έχω δοκιμάσει από λεμφικά μασάζ μέχρι scrubs, dry brush και κρέμες…» σχολίασε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της. «Ενα ωραίο σώμα μπορεί να έχει ατέλειες, και να σας πω και κάτι; Δεν πειράζει! Καθόλου δεν πειράζει…» κατέληξε η ηθοποιός.

Φ2

Μέσα σε όλα αυτά, έσπευσε να «σταυρώσει» τη Λατινοπούλου και η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, λέγοντας ότι αυτές οι απόψεις «δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της Ν.Δ.»!

«Bullying και απειλές για τη ζωή μου»

Ακόμα και η Φαίη Σκορδά, που την κάλεσε χθες στην εκπομπή της, την… έπεσε κάποια στιγμή στην Αφροδίτη Λατινοπούλου για τις απόψεις που εξέφρασε στο βίντεό της. «Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο, δεν θα ήταν αλήθεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν το γυρνούσα ξανά, θα ήμουν πιο επεξηγηματική, γιατί έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια μου» σχολίασε η 30χρονη πολιτεύτρια.

«Είπα ότι δεν είναι ωραίο να προβάλλουμε αυτό το πρότυπο, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουν οι γυναίκες. Εχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Αυτό με ενοχλεί εμένα» συνέχισε.

Τότε η Φαίη Σκορδά τη διέκοψε και της είπε εκνευρισμένη: «Σε παρακαλώ, δηλαδή πραγματικά… Σου είπε κάποιος να λες αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα; Σου είπε κάποιος ότι με το να λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή; Τα πιστεύεις στ’ αλήθεια αυτά που λες;»

https://streamable.com/iwwqdj

Η Αφροδίτη ωστόσο επέμεινε στις απόψεις της, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι απειλήθηκε εξαιτίας αυτών. «Δεν επέβαλα κάτι, απλώς είπα την προσωπική μου άποψη. Εκφράστηκα ελεύθερα. Από την άλλη, δέχτηκα bullying και απειλές για τη ζωή μου. Και εγώ, και η οικογένειά μου. Εγώ σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κανέναν. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά που είπα και θεωρούν ότι έθιξα τις ατέλειες στο σώμα τους, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του βίντεο, γιατί και εγώ έχω ραγάδες και κυτταρίτιδα» ανέφερε.

https://streamable.com/92z1zq

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...