Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πέθανε ο Γιώργος Μεσσάλας

Νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο

Νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Γιώργος Μεσσάλας έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη και το ανακοίνωσε στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

0113 XARALAMPOPOYLOS XATZAKIS MESALAS VOYTSAS 1192013

«Συγκλονισμένος αισθάνομαι αυτή τη στιγμή που Μόλις έμαθα ότι ακόμα ένας αγαπημένος μου άνθρωπος αποχώρησε από κοντά μας μέσα σ’αυτές τις μαύρες μέρες που αποχαιρετάμε τόσους φίλους.

hqdefault Ο μεγάλος θεατράνθρωπος Γιώργος Μεσσάλας μας άφησε…. ο άνθρωπος που με  πίστεψε και με πρωτοπήγε στην Επίδαυρο, ο άνθρωπος που διδάχτηκε ήθος από τον μεγάλο Μινωτή και δίδαξε ήθος θεατρικό σε όλους μας. Ο σπουδαίος οικογενειάρχης. Αγαπημένε μου Γιώργο δεν θα σε ξεχάσω ποτέ και θα σ’ευχαριστώ πάντα για την φιλία σου».

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», ήταν λίγο πριν από το Πάσχα όταν ύστερα από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο μέχρι πρότινος θιασάρχης ανέκυψε το πρόβλημα στην υγεία του.δδδδ

Ωστόσο, ο ίδιος ούτε στιγμή δεν το έβαλε κάτω. Σαν ένας ακόμα ρόλος ζωής, ο Γιώργος Μεσσάλας ρίχτηκε στη μάχη σαν λιοντάρι, θέλοντας να κερδίσει και να βγει νικητής. Αισιόδοξος, με περίσσια θέληση για ζωή, ήδη αναρρώνει, κάνοντας μάλιστα σχέδια για την επιστροφή του στο θεατρικό σανίδι.

Μάλιστα, ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια είχε ριχτεί στη συγγραφή ενός βιβλίου για τον μέντορά του και φίλο του Αλέξη Μινωτή, με σκοπό την έκδοσή του από μεγάλο εκδοτικό οίκο, κάτι το οποίο αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Αν και ο Γιώργος Μεσσάλας δεν έπαιξε σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, ωστόσο είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο θεατρικό σανίδι.5045 PANTAZIS MESALAS 5122012

Το 1973 ίδρυσε το Μοντέρνο Θέατρο παίζοντας κλασικούς κυρίως ρόλους, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε βοηθός και προσωπικός φίλος του Αλέξη Μινωτή όταν εκείνος ανέλαβε γενικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μία δεκαετία.

Ο Γιώργος Μεσσάλας γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 14 Νοεμβρίου 1942, σε ένα φτωχικό σπίτι ανάμεσα σε χωράφια. Ο πατέρας του ήταν κρεοπώλης στο επάγγελμα.

DENH THEMELH ALIKH BOYGIOYKLAKH GEORGE MESSALAS

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή και εργάσθηκε ως σε διάφορους θιάσους και στο «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολωμού. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (1969), «Ο κοριός» του Μαγιακόφσκυ (1969), «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Λόρκα (1970), «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπρεχτ κ.α.0256 GIORGOS MESALAS MOYTAFI IRO LOYPI 1122014

Το 1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» και σκηνοθέτησε τη σάτιρα του Α. Ουέσκερ «Τα πατατάκια», ενώ το 1974 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο έργο «Νύχτα δολοφόνων».

Ερμήνευσε κλασικό ρεπερτόριο ενώ σκηνοθέτησε πάμπολλες παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Λυκαβηττό, στο Ελεύθερο Θέατρο και αλλού, αλλά και σε περιοδείες του σε όλη τη χώρα.

4146 THEMELI MESALAS 14012020

Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο «Αλκυονίδα», το οποίο διατηρούσε και παιδική σκηνή. Η δραστηριότητα του θεάτρου έπαυσε για οικονομικούς λόγους.

GIORGOS MESSALAS ME TH MELINA MERKOYRH
Με τη Μελίνα Μερκούρη

Υπήρξε βοηθός και προσωπικός φίλος του θεατρανθρώπου Αλέξη Μινωτη, όταν ο τελευταίος ανέλαβε γενικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μία δεκαετία (1974-1984). Ο Μινωτής μέσω της διαθήκης του κληροδότησε στο Μεσσάλα δεκαεπτά μπαούλα με τα θεατρικά κοστούμια του.GIORGOS MESSALAS MANOS XATZIDAKIS

Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη του Αλ. Σολωμού και πήρε μέρος σε όλες τις μεγάλες περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία, Βέλγιο και Γιουγκοσλαβία.

3617 IKOGENIA MESALA 13112010.jpg
Με τη σύζυγό του, Ντίνα Θέμελη και τον γιο τους

Ο Μεσσάλας είναι παντρεμένος με τη Ντένη Θέμελη κι έχει ένα γιο, τον Αλέξη. Ήταν επίσης φίλος και συνεργάτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη, καθώς και γείτονας του τραγοδοποιού Γιώργου Ζαμπέτα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....